Mě už ty předvolební sliby nebaví

Volby se blíží a zase se dozvídáme jak bude líp. Jako vždy. A pak zase jako vždy nebude nic. Podívejme se na některé perličky.

Náš premiér se najednou probudil a má strašnou péči o blaho telefonujících. To, že u nás ta konkurence moc nefunguje, zatímco jinde ano, se ví už hezkých pár let. Ale volby se blíží.

            V té souvislosti se opět oprášilo progresivní zdanění. Že to je totální nesmysl, ba přímo až hloupost, tak to dokonce pochopili už i někteří členové sociální demokracie, a to je co říci. Je to jednoznačně nejlepší způsob jak si zde uchovat například utíkající doktory, viďte pane premiére? Pak si přisadí ministr financí, změní čísla a procenta a hesla jen lítají. Ale volby se blíží.

            Ze stejného soudku je i sektorová daň. Prostě ty největší a nejlépe vydělávající podojíme. Neříkám, že od nás utečou všichni, ale stačí aby odešel právě jen třeba ten jeden jediný z největších a škody už budou vyšší, než užitek. Ale volby se blíží.

            Pak se dozvíme, že "předvolební sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce", a zase se čtyři roky nebude nic dít, než se zase budou blížit volby.

            Ostatně pozadu není ani ministr financí a momentálně předseda podle preferencí nejsilnější strany ANO. Jeho předvolební perlička - viz Printscreen ze sociálních sítí z 20.02.2013:

 

 

            Ne, opravdu za těch 3,5 roku nikde 200 miliard ročně nevidím. Tak kde jsou? Ani onen loni hrdě vychvalovaný přebytkový rozpočet nebude nic slavného. Už vysychají zdroje EU a letos zase pomalu sklouzáváme ke starým schodkům. Ostatně vláda si je i naplánovala. To jenom před minulými volbami jsme slyšeli, že do tří let bude dlouhodobě vyrovnaný rozpočet, viďte pane ministře?

            Já tu vidím za poslední roky povýšení státního úředníka na nedotknutelnou bytost, naprosté selhávání exekučního systému, které vede až k sebevraždám, nepotrestané svrhnutí vlády kvůli pár nezdaněným kabelkám, neuvěřitelnou šikanu drobného podnikání, likvidační pokuty za drobné přestupky, zvyšování závisti ve společnosti a vzájemné rozeštvávání, nerovnoměrné postavení občana vůči úřadu, kdy občan do pár dnů musí, úřad do pár měsíců může a mnoho dalšího, co nám život rozhodně nezpříjemňuje.

Jedno předvolební heslo měl ale pan Babiš pravdivé: Všeci kradnú! A já dodávám že bez výjimky.            

Takže si buďte jisti, že dnešní vládní strany já rozhodně volit nebudu. A mohou zase vykřikovat co chtějí. Praxe je důležitější. 

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 2.3.2017 12:06 | karma článku: 43,36 | přečteno: 4314x