Kde je naše prezidentské dno?

Vždycky si říkám, že hlouběji to na Hradě už klesnout nemůže. A vždycky se nestačím divit. Bohužel. 

Scéna kdy náš prezident ukazuje holí k premiérovi české vlády a tykajícím tónem mu sděluje kde je vlastně jeho místo je známa asi všem. Chybělo k tomu už jen jediné, a to aby ho tou holí rovnou vzal přes záda. Ale možná, že příště se už polepší. Tedy samozřejmě pouze ve svých vlastních očích.

            Nedávno při pravidelném (ne)vystupování v televizních debatách na televizní stanici patřící zčásti jeho čínským přátelům něco poznamenal a pak se samolibě uchechtl: „Teď jsem zase naštval spoustu lidí“ a zjevně mu to dělalo dobře a měl z toho radost. To je sjednocující prezident celého národa?

            Před pár dny poznamenal, že každý slušný člověk v sedm ráno spí. No tak to bohužel znám hodně lidí, o kterých jsem si do teď myslel, že jsou slušní, protože před sedmou odjíždí do práce. Zjevně nejsou. Ani žádný pekař není slušný člověk. Ba ani trafikant ve stánku při ranním prodeji novin. Vlastně kdokoliv, kdo má tu drzost chodit do práce na dobu dřívější než osmou, protože pak musí před sedmou vstát. Kromě toho jsou lidé sůvy a ptáčata. Ti první se opravdu proberou kolem deváté-desáté, pomalu se rozjíždí a na vrcholu sil jsou pozdě odpoledne. Před jedenáctou nezalehnou. Ti druzí to mají trochu opačně. Brzo ráno vystřelí z postele, jsou okamžitě čilí a ráno a v brzkých dopoledních hodinách nejproduktivnější. Naopak, k večeru s nimi pracovně už nic moc není. Vše je prostě dáno geny a biorytmy. Ale ti druzí jsou podle prezidenta neslušní.

            Připusťme nyní, že kauza dotací u jednoho rekreačního objektu jednoho nejmenovaného ministra je absolutně v pořádku. Že je čistší než křišťál, ba dokonce i než byt Stanislava Grosse. Proč se tedy onen rekreační objekt na dobu poskytnutí dotací přepisoval na příbuzné onoho čistého ministra, aby se vzápětí zase vše přepsalo zpět? Proč, když to nebylo kvůli dotacím potřeba, protože ty byly přeci přiděleny čistě? Tak proč? Aby právníci s listinami měli trochu více práce a měli co dělat? Pro jejich zábavu?

            A co na to náš pan prezident? O onom nejmenovaném ministrovi v roce 2011 prohlásil, že nedodržuje slovo a že je pro něj nedůvěryhodný. Nyní jede demonstrativně onen rekreační objekt navštívit aby ukázal, že je vše čistší než onen křišťál.

            Svými druhými ústy včera prohlásil, že premiér vyměnil koule za  mozek. Takto u nás mluví jeden ústavní činitel o druhém.

            A dalo by se pokračovat. Použiji-li tedy slova našeho pana prezidenta – tak žumpa na Hradě zatím nemá dno.

            Ze všech zatím navržených prezidentských kandidátů pro únor příštího roku je pro mě volba jasná. Pokud Miloš Zeman postoupí do druhého kola, dám hlas komukoliv jinému, než jemu. A vyzývám k tomu všechny slušné lidi, kterým je jasné že tenhle zapšklý pomstychtivý stařík nám dělá jen ostudu a společnost jen rozeštvává. 

 

PS: vytvořil jsem tento blog před sedmou ranní. Nemohu tudíž podle našeho prezidenta být slušným člověkem. 

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 8.5.2017 7:28 | karma článku: 46,47 | přečteno: 8828x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Trocha zpráv na apríla

1.4.2024 v 18:03 | Karma: 29,03

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

29.3.2024 v 9:13 | Karma: 34,44

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

19.3.2024 v 7:04 | Karma: 40,45

Tomáš Flaška

Maďarsko je jako žena prodejná

10.3.2024 v 15:20 | Karma: 38,12

Tomáš Flaška

Zmije

3.3.2024 v 6:49 | Karma: 28,68

Tomáš Flaška

Budoucnost vládnutí ANO a SPD

13.2.2024 v 10:33 | Karma: 40,94
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,67
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.