Tomáš Flaška

Možná už chybí jen zavést pracovní povinnost

16. 06. 2017 7:45:18
"Myslím si, že je tu velká skupina lidí, kteří pracují jako OSVČ a nejsou z národohospodářského hlediska efektivně využití". To není vtip. To je citát našeho druhého nejvyššího ústavního činitele.

Řekl to předseda senátu Štěch. Navrhuje živnostníkům zvýšit odvody, aby s podnikáním dobrovolně práskli a šli se nechat zaměstnat do montoven. Nemá cenu tu rozebírat důsledky. Dnes neseženete rychle instalatéra, tak v budoucnu se o něm už jen dočtete. Až nějaká montovna zkrachuje, tak všechny ty minulé podnikatele bude mít najednou na krku stát. Ne, to je vše zbytečné. Těch ekonomických argumentů by se našlo strašně moc a ostatně to tu zde už mí kolegové udělali.

Vezmu to jinak. Po slovách ministra Mládka, že živnostníci jsou vlastně paraziti pokračuje v tomto duchu i senátor Štěch. Je vidět, že to bývalému ministrovi Mládkovi jen neuniklo nedopatřením z úst, ale že je to opravdu pod kůží zažraná socanská filosofie. Je jen dobře, že už se tato strana potácí kolem 10% a doufejme, že se to nijak nezlepší.

Senátor Štěch to ale okořenil opravdu perfektní komunistickou dikcí o národohospodářském hledisku. Myslím, že býval členem KSČ(M), a je vidět že i to má nadále hluboko v krvi. Pak už opravdu chybí jen ten poslední krůček - odhlasovat zákon o pracovní povinnosti a bude dokonáno.

Autor: Tomáš Flaška | karma: 42.15 | přečteno: 2382 ×
Poslední články autora