Proruská rétorika Hradu se opět potvrdila

Seznam.cz se rozhodl, že nebude platit za reklamu webům, které zveřejňují nepravdivé a zkreslené informace. 

Náš pan prezident na to reagoval ústy svého mluvčího a označil tuto akci za cenzuru. Přitom je známo, že zkreslené a nepravdivé informace u nás používají právě weby, které mají nejasné zdroje financování, nejasného vlastníka, ale jako jeden muž vyjadřují své myšlenky které jsou podezřele blízké politice Kremlu.

            Co říká Wikipedia o cenzuře:  Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací – ať už předávaných mluveným slovem, tiskem nebo dalšími formami vyjadřování.

            Ty proruské servery přeci nikdo necenzuruje. Spíše to vypadá tak, že má soukromá firma strach, aby s tou špínou nebyla spojována. Mohlo by to poškodit její pověst a potažmo i výdělky. Naprosto rozumná ekonomická úvaha, která nemá s cenzurou nic společného.

            Seznam.cz je soukromá firma, která má právo si určit, s kým bude nebo s kým nebude spolupracovat. Stejně jako dotčeným webům nic nebrání v tom, aby si sami nasmlouvali jiného poskytovatele reklamy, nebo reklamní prostor poskytovali přímo. Tady nic cenzurního nevidím.

            Takže jenom se to dotklo těch proruských webů a už se spouští od našeho současného prezidenta ublížený pokřik. To jen jasně dokazuje, jak je orientován a o co mu jde.

            A nezkoušejte tu někdo tvrdit, že to neřekl pan prezident, ale jeho mluvčí. Pokud by s prohlášením svého mluvčího pan prezident nesouhlasil, tak měl přinejmenším veřejně vystoupit, ale spíše ho vyhodit. Takto se pod celou aféru jasně podepsal. 

Autor: Tomáš Flaška | sobota 5.8.2017 19:17 | karma článku: 42,00 | přečteno: 4694x