Účtenkovka je jen exhibice neschopných

5. 10. 2017 11:36:12
Tak jsem to zkusil. Ani jsem se nepobavil, je to k pláči. Horší příklad vyhazování státních peněz se hledá těžko.

Aby bylo jasno v jakékoliv hospodě je má první věta při objednávce nebo placení, že Babišovky nesbírám. Nicméně jsou restaurace, kde vám je přesto vnutí. Dle mé soukromé statistiky je jich ale necelá polovina, ale to je dnes vedlejší.

Po dohodě se svým známým hospodským, který mi právě Babišovku vždy vystaví, vytiskne a hned ji přede mnou zahodí, protože ví, že bych ji nikdy neodnesl, jsem jeho dvě účtenky přihlásil do loterie Účtenkovka. Má zkušenost je úžasná.

Jako první zkouším účtenku na tři piva za 90 korun. Byla vydána v režimu offline, takže FIK, nebo PKP (já se v těch pojmech nevyznám) je na sedm(!) řádků různých znaků. Naštěstí se může zadat BKP, který má těch znaků "pouhý jeden řádek". Účet si na Účtenkovce nezakládám, registruji se pouze mobilním telefonem. Jsem velmi pečlivý tak po sobě kód zkontroluji, že jsem ho opravdu opsal správně. A úmyslně pozměním poslední znak a účtenku odesílám. A dozvídám se: že účtenka se prověřuje (nebo tak nějak) a o výsledku budu informován. Jakákoliv informace na můj telefon nedorazila ani po 6 hodinách, kdy uveřejňuji tento blog.

Beru účtenku druhou, která byla vydána o minutu později (svá piva platil i kámoš), též na 90 korun, tentokrát jela v režimu online. Jelikož mohu od jednoho obchodníka zadat pouze jednu účtenku denně, tak se tentokrát eviduji mailem a nikoliv mobilem. Ono vlastně můžete u každého obchodníka denně slosovat tolik účtenek, kolik si seženete mailových adres a čísel mobilů. Ale i to je dnes vedlejší.

Zadávám řádně FIK a opětovně ho kontroluji. Tentokrát opravdu správně bez úmyslné chyby. Účtenku odesílám. Okamžitě se dovídám, že účtenka není v systému. Tak to je tedy síla. Ale co je nejhorší, nevrátí se vám formulář, který vám dá možnost opravit případný překlep. Prostě konečná. Pokud to chcete zkusit znova, tak musíte taky znova vše vyplnit. Kdyby takto naprogramoval webové rozhraní nějaký IT specialista v soukromé firmě třeba pro Eshop, tak by musel okamžitě letět. Je vidět, že nabrání desetitisíců nových úředníků se státu "vyplatilo". Jsou to amatéři nejhrubšího zrna.

Dobře, přichází mi mail.

Vámi registrovaná účtenka nebyla nalezena v systému evidence tržeb (EET) a proto nemohla být zařazena do slosování.

Máte všechny povinné údaje vyplněny správně? V takovém případě bude problém pravděpodobně na straně Vašeho obchodníka, který svou tržbu řádně nezaevidoval v systému evidence tržeb (EET).Více informací k evidenci tržeb, náležitostem účtenky atd. naleznete na webuwww.etrzby.cz. Zde je k dispozici též kontakt pro Vaše dotazy či podněty.

Informace o účtence:

DIČ:

CZ6159100464

Datum a čas:

3.10.2017 - 20:51

Částka:

90,00 Kč

FIK:

9d1182b4-e884-43e7-85c4-8b4e4c562270-05

Režim tržby:

běžný

V mailu jsou i ony mnou vyplněné údaje. Tak je znova s účtenkou porovnávám. Vše sedí. A o tom hospodském vím, že tržby eviduje více než poctivě. Ostatně to by musel být blázen, kdyby po dohodě se mnou tu konkrétní účtenku, o které věděl že ji pokusně do loterie přihlásím, nezaevidoval. Scan té účtenky zde přidávám (i na tom jsme se dohodli).

Bohužel v tomto momentě je mi vnucena myšlenka, že onen hospodský podvádí. Je to ten zloděj, parazit, kterého je nutno potlačit, zničit, což je konání této vládní garnitury. A já vím na beton, že tomu tak není. Že tento hostinský tu státní šikanu zvládá. Přesto se dozvídám, že podvádí.

Co k tomu dodat? Kolik stálo zavedení EET? Kolik nových úředníků bylo nabráno? Co stojí na platech? Opravdu panuje na ministerstvu financí spokojenost s jejich prací? Kolik lidí se o svém dlouhodobém poctivém obchodníkovi dozvědělo že krade?

Je to amatérismus největšího zrna. Udělal jsem dva pokusy, ani jeden nedopadl jak měl. Já se té loterie účastnit nemíním. Ale jestli takhle funguje také celé slavné EET, Kontrolní hlášení DPH a další buzerace podnikatelů, tak potěš koště. Pokud se ministerstvo financí pod vedením ANO vychvaluje, jak díky těmto opatřením zlepšilo výběr daní, tak si představme, jak by to muselo být dokonalé, kdyby to opravdu fungovalo jak má a i na dobré profesionální úrovni. Tady zůstává v ústech pachuť. Nalhávají nám něco?

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 5.10.2017 11:36 | karma článku: 47.09 | přečteno: 12837x

Další články blogera

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 40.31 | Přečteno: 3007 | Diskuse

Tomáš Flaška

My, nebozí manipulovaní Češi, jsme se nějak vymkli kontrole

Je nám těmi správnými vlasteneckými silami vštěpováno, že se pořád před někým hrbíme a že to není nutné. Sklapli jsme podpatky v roce 1939 před Němci a pak v roce 1968 před Rusy.

14.3.2024 v 16:57 | Karma článku: 39.98 | Přečteno: 3227 | Diskuse

Tomáš Flaška

Výbuch demokratické sopky a výron té správné východní demokracie

Reakce na článek Jiřího Jurčáka. Opraveny i pravopisné chyby. Ale to se u flastenců stává, to musíme omluvit.

13.3.2024 v 14:47 | Karma článku: 31.82 | Přečteno: 842 | Diskuse

Tomáš Flaška

Jednou StBák, pořád StBák, viďte pane předsedo?

Andreje Babiše zřejmě velmi naštval ministr zahraničí Jan Lipavský, který ho označil za bezpečnostní riziko pro Českou republiku. A už to jelo.

11.3.2024 v 16:19 | Karma článku: 42.01 | Přečteno: 2363 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.49 | Přečteno: 591 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 899 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.65 | Přečteno: 1546 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 494 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 1302 Celková karma 36.00 Průměrná čtenost 3017

Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...