Dnes je NATO stejná verbež jako SSSR v roce 1968

15. 08. 2018 11:20:28
To se dnes rojí v internetovém světě stále častěji. Dokážu si představit odkud vítr vane. Tak pár vzkazů těm šiřitelům těchto jistě "geniálních" teorií.

1. Naši vojáci v Afghánistánu jsou stejní okupanti jako sovětští vojáci v roce 1968 u nás.

Rozdíl: Naši vojáci v Afghánistánu pomáhají budovat nemocnice, školy, silnice a další infrastrukturu. Podobně Rusové u nás pomáhali stavět kasárna, vojenská letiště, sklady munice a další potřebnou infrastrukturu. V Afghánistánu brání masové emigraci k nám, stejně jako se Rusové zasloužili u nás o zadrátované hranice abychom k nim nemohli zdrhat. Školí tam místní bezpečnostní složky, stejně jako Rusové u nás školili své StB nohsledy. Takže samozřejmě je to vlastně úplně stejné.

2. Západ nás v roce 1968 nechal na holičkách.

Proč by proboha měl u nás intervenovat? Protože se tu rozhádali dvě kliky komunistů a lid stále neochvějně stál za svou vůdčí komunistickou stranou? Ostatně dokážete si představit Alexandra Dubčeka jak žádá vojska NATO o zásah u nás? To je myšlenka z říše SciFi. A že sem měli vjet bez jakékoliv žádosti? Rád bych se zeptal šiřitelů těchto teorií, zda jsme měli v roce 2008 (myslím vojska NATO včetně nás) vjet do Gruzie a zahájit válku s Ruskem? Nebo v roce 2014 na Ukrajinu? A to bez ohledu na to, jestli nás někdo pozval či nikoliv. A jelikož jsme nikde vojensky neintervenovali, nechali jsme tím pádem tyto země na holičkách a tyto mají právo nám to stále připomínat jak jsme je zradili? Možná že za dalších deset let se od těchto věrozvěstů už dozvíme, že invazi k nám vlastně tajně naplánovalo NATO.

3. V roce 1968 k nám vtrhla vojska 6 států a za Sovětský svaz byli v čele Ukrajinci.

To je ve své podstatě vlastně ještě horší, než kdyby k nám v čele jeli samotní Rusové. Ve velkém Rusku vznikl komunismus, který si porobil národy. A tito komunisté, kteří měli v tom Rusku právě největší základnu, pak hnali porobené národy na nás. To je úplně stejné jako když za války některá strana hnala ženy a děti před tanky při útoku na nepřítele. Nevím jestli si to obhájci Rusů ve snaze je ukázat v příznivém světle uvědomují, ale tohle je zrůdnost největší. Krom toho se ten front, což je tehdejší označení vojenského útvaru, který k nám jako první dorazil, jmenoval Ukrajinský, protože byl dislokován na Ukrajině. A to je asi tak to jediné co má s Ukrajinou společné. O jeho národnostním složení nelze říci nic.

4. Brežněv byl etnický Ukrajinec.

S touto připomínkou přišel naposled včera předseda našich komunistů Filip. Ostatně, kdo jiný, že? Ano, ale kariéru stranického politruka si Brežněv budoval již od války. A kdyby Rusko Ukrajinu nepohltilo, tak by se ani Brežněv nikdy do Moskvy nedostal. Ostatně každý národ má své Čurdy, Quislingy, Biľaky. A ani dnes u nás nemusíme chodit daleko.

Tady bych jen podotkl jak je úsměvná schizofrenie dnešních ruských pohlavárů a našich komunistů. Na jedné straně tvrdí Rusové, aspoň svým lidem i po 50 letech, že invaze byla oprávněná a že to byla internacionální pomoc. A na druhé straně, že za vše mohou Ukrajinci. Ale jak včera správně zaznělo, podle těchto teorií nás tedy v roce 1945 vlastně neosvobodil SSSR, ale Gruzie. Oni prostě jen plivou na toho, na koho si zrovna troufnou, ale ve své zaslepené nenávisti při tom už ani trochu neuvažují.

5. Za invazi v roce 1968 si můžeme sami, protože jsme Rusy zbytečně provokovali.

Toto tvrzení je asi na úrovni toho, že proruští separatisté sice sestřelili ukrajinské letadlo, ale mohou za to Ukrajinci, protože ho tam pustili. Nebo že násilník sice znásilnil tu mladou dívku, ale může za to ona, protože na sobě měla moc krátkou sukni. Lupič sice svou oběť pobodal, ale oloupený si za to může sám, protože u sebe měl moc peněz. Úroveň takovéto omluvy snad ani nelze trochu inteligentněji komentovat.

Autor: Tomáš Flaška | středa 15.8.2018 11:20 | karma článku: 41.90 | přečteno: 5558x

Další články blogera

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Tomáš Flaška

My, nebozí manipulovaní Češi, jsme se nějak vymkli kontrole

Je nám těmi správnými vlasteneckými silami vštěpováno, že se pořád před někým hrbíme a že to není nutné. Sklapli jsme podpatky v roce 1939 před Němci a pak v roce 1968 před Rusy.

14.3.2024 v 16:57 | Karma článku: 39.73 | Přečteno: 3122 | Diskuse

Tomáš Flaška

Výbuch demokratické sopky a výron té správné východní demokracie

Reakce na článek Jiřího Jurčáka. Opraveny i pravopisné chyby. Ale to se u flastenců stává, to musíme omluvit.

13.3.2024 v 14:47 | Karma článku: 31.53 | Přečteno: 828 | Diskuse

Tomáš Flaška

Jednou StBák, pořád StBák, viďte pane předsedo?

Andreje Babiše zřejmě velmi naštval ministr zahraničí Jan Lipavský, který ho označil za bezpečnostní riziko pro Českou republiku. A už to jelo.

11.3.2024 v 16:19 | Karma článku: 41.97 | Přečteno: 2336 | Diskuse

Další články z rubriky Srpen 1968

Petr Říha

Sláva Ukrajině - aneb kdo řídil operaci „Dunaj“

Invaze vojsk jedné země do druhé je vždy pro obyvatele napadené země věc smutná a měla by být nepřijatelná. Díky hrátkám politiků zúčastněných států se běžný člověk dostává do problémů, hraničícími až se ztrátou života

12.8.2022 v 12:27 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 1552 | Diskuse

Tomáš Flaška

Když to zatím nejde na Ukrajinu, tak Rusko expanduje aspoň do Kazachstánu

Nechci hodnotit, co se v Kazachstánu děje. Jestli má pravdu státní moc, nebo lid. Určitě je špatné napadání a zabíjení policistů, stejně jako střílení policie do davu.

6.1.2022 v 16:28 | Karma článku: 24.47 | Přečteno: 667 | Diskuse

Tomáš Flaška

Rusko svou expanzi už ani zbytečně netají

Dlouhodobě má namířeno na Ukrajinu, deptá ji, poškozuje, posílá tam dovolenkáře, zbraně, munici a teď už i nepokrytě shromažďuje velkou armádu na jejích hranicích.

4.12.2021 v 8:42 | Karma článku: 31.41 | Přečteno: 863 | Diskuse
Počet článků 1302 Celková karma 35.92 Průměrná čtenost 3014

Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...