Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V čele státu máme opravdu geniální narcisy

Po pár dnech jsem se zase vrátil do studeného domova (bude fotoblog :-) a zjišťuji, že kromě změny počasí se neděje nic nového. Přesto se zde objevilo několik nových prvků.

V pátek se bude hlasovat o důvěře vládě premiéra Babiše. O co vlastně jde? O nic. Vyjádřil se již náš pan prezident, když řekl: „Pokud vláda nedostane důvěru Poslanecké sněmovny, tak je zřejmé, že premiér Babiš a jeho hnutí ANO nemá nadpoloviční důvěru a tak si počkám několik týdnů, kdo mi přinese seznam více jak 101 poslanců pro novou koalici a lídra této nové koalice pak jmenuji premiérem. Pokud se politické strany nebudou schopny na ničem dohodnout, tak budu dělat takové kroky, aby došlo k rozpuštění Poslanecké sněmovny a mohl bych poté vypsat nové volby.“ Promiňte,  spletl jsem se. On vlastně řekl: "Kdyby vzdor mému očekávání, byla vládě vyslovena nedůvěra, tak pověřím po jeho demisi Andreje Babiše sestavením vlády. Mám dva pokusy. Ústava mi umožňuje, aby vláda v demisi vládla několik měsíců, a to už se horké hlavy uklidní a vychladnou.

Premiér Babiš je jiný kádr. Po celé zemi se sešlo hodně demonstrací naladěných proti němu. I on se k tomu vyjádřil: "Mrzí mě to. Rád bych ty demonstranty přesvědčil výsledky naší práce, že se mýlí. Budeme naše kroky stále vysvětlovat a objasňovat, jsme přístupní každé kritice a rádi budeme diskutovat s opozicí. Doufám, že časem i ti demonstranti v drtivé většině pochopí, že pro tuto zemi děláme hodně a výsledky pocítí i ve své vlastní peněžence.“ A zase chyba. On vlastně velmi smířlivě, aby nikoho nedráždil, na adresu demonstrantů pronesl: "Dodávají mi sílu, abych bojoval za pravdu. Nechci provokovat a nesnažím se o to. Ale byl jsem zvolen ve volbách. Vždy jsme chtěli svobodné volby a rozhodovat o prezidentovi a o složení vlády ve volbách. Ne při demonstraci, která se pak ukáže, že je demonstrací opozičních politiků, na kterých se ještě zneužívají děti. To je, myslím, přes čáru.“

Velice morálně pevný je předseda SPD Tomio Okamura. V pátek se jistě připojí se svým fanklubem a bude žádat premiérovu hlavu. Kdyby to třeba vyšlo a náhodou by se Andrej Babiš rozhodl přizvat ho do vlády, tak bude jistě vše hned zapomenuto a vláda určitě bude ta jediná správná s Andrejem Babišem v čele a zaslouží si plnou podporu SPD. Hlavně tu nemít žádné emigranty. A to ani z Japonska!

V sobotu byla na podporu Andreje Babiše v Praze též svolána demonstrace. Přišlo asi celých 20, 30, 40, nebo snad dokonce 50 lidí? Nevím. Muž, který na této manifestaci podpory promluvil, to vysvětlil jasně a dokonale: "Voliči ANO jsou na polích nebo v továrnách.“ V sobotu v pět odpoledne zcela jistě, je nutno dodat.

Takže ti, co demonstrují na náměstí a vyjadřují nějak svůj názor, jsou zmanipulovaní zkrachovanci, lepší lidi, ti jediní se správným názorem, kteří pohrdají výsledkem voleb. Ti z druhého tábora jsou ti, kteří jsou zticha doma, budují hodnoty, svůj názor sdělí okolí anonymně jednou za čas při volbách a proto rozumně, tiše a spokojeně rozvíjí naši společnost. Jakoby normalizace už začala.

Bohužel má máslo na hlavě ale i demokratická opozice (já nepoužívám uvozovky jako ti co o nás prohlašují že jsme zmanipulovaní ztroskotanci). Kdyby jí náhodou vyšel pokus vládu sesadit, tak by se mohla hodně divit, až by zde začala vládnout SPD, ANO a KSČM. Tedy divili bychom se asi všichni (teď myslím ty, co se zatím nebojí projevit svůj nesouhlasný názor, nemyslím ty, co šroubují i v sobotu odpoledne). Ty malé strany se na to třesou jak pes na plnou misku a Andrej Babiš je schopný všeho. Vzhledem k tomu že si po volbách nejdříve namlouval ODS, aby skončil ve vládě s ČSSD za podpory komunistů tak si o jeho programu nedělám iluze. Ten je jediný - vládnout. S kým a s jakým cílem je už úplně fuk.

A v kombinaci s prezidentem mu to vychází. My si tu můžeme psát, můžeme demonstrovat (samozřejmě nikoliv o své vůli, ale pouze jako zmanipulovaní), ale k ničemu to nepovede. Pouze k výsměchu jak už sdělil premiér Babiš. Upřímně řečeno je to správně. Volby vyhráli. Když jim dělá dobře tu opozici i zesměšňovat a urážet, mají na to právo. Vše je v rámci demokracie v pořádku. Ale co si o nich myslím, na to mám taky právo. A měl jsem na to myšlení právo i za komunistů. Ti se postarali o to, že většina lidí si své myšlení nechala pro sebe. To dnes zastánci Babiše a Zemana nemohou, zatím. Tak si honí ego aspoň tím výsměchem. Když je to uspokojí… .

Autor: Tomáš Flaška | středa 21.11.2018 16:05 | karma článku: 38,13 | přečteno: 4013x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Tomu už šplouchá na maják, že ANO?

Tak jsme se jako děti vyjadřovali o někom, komu jsme chtěli naznačit, že jeho úvahy jsou, mírně řečeno, naprosto mimo mísu. Platí to i dnes ve světě vrcholové politiky.

25.4.2024 v 13:32 | Karma: 35,35 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

Tomáš Flaška

Petiční humbuk ANO, aneb srovnání Čechů a Slováků

ANO před měsícem začalo sbírat podpisy pod čtyři petice. A prý to dopadlo perfektně. V tom případě to ale na Slovensku dopadlo hvězdně.

19.4.2024 v 9:49 | Karma: 25,60 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost

Tomáš Flaška

Takhle se to dělá, když nemám kde parkovat

Postavit parkovací dům s označením P+R v centru města (konkrétně Liberce), to je už odvaha. A prošlo to.

15.4.2024 v 17:19 | Karma: 26,01 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Flaška

Vzpomínka na letošní lyžařskou zimu

V Čechách už jen běžkuji. Sjezdové náčiní vyvážím zásadně do Alp. Letos nám to s počasím vyšlo, tak se trochu pokochejme společně.

15.4.2024 v 4:44 | Karma: 13,72 | Přečteno: 346x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Tak tohle je už opravdu síla, pane Babiši

Nikdy jsem si o hnutí ANO a jeho lídrovi iluze nedělal, to ví každý. Ale říkám si, kde je to pověstné dno?

10.4.2024 v 12:58 | Karma: 43,26 | Přečteno: 6500x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,95
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.