Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Za koho je, bylo a bude líp?

Pamatujeme: ANO, bude líp! Dnes: za Babiše bylo líp. A nově Tomio Okamura: za mě bude líp! To jsou bilboardové kampaně, které jsme vídali a vidíme. Podívejme se na teoretickou skutečnost, že by tomu tak opravdu bylo. 

Volby by loni na podzim vyhrálo ANO a sestavilo vládu v koalici s SPD.

Po vpádu Ruska na Ukrajinu by nejprve zavládlo rozpačité ticho. Premiér Babiš by se vyjádřil, že je potřeba zachovat chladnou hlavu a obě strany konfliktu by vyzval ke zdrženlivosti.

Prezident Zeman by i nadále cítil podporu ze strany předsedy vlády a hlavně by mu v parlamentu nehrozilo nějaké potupné sesazení, tak by neviděl důvod pro nějakou změnu své politiky a po nezvykle krátkém mlčení trvajícím jen pět dnů by prohlásil, že Rusko bylo donuceno k této akci z důvodu provokací NATO a USA.

Ministr vnitra Tomio Okamura by varoval před jakýmikoliv uprchlíky, hlavně těmi co mají drahá auta a jsou to vyžírkové, a pro všechny ukrajinské občany by uzavřel hranice. Vždyť někteří jezdí dokonce i vozy nepoškrábanými!

Premiér Babiš by opatrně podpořil sankce uvalované Evropskou unií na Rusko, protože by si nemohl dovolit, aby Česká republika přišla o dotace, zejména do zemědělství.

Vláda by na společném zasedání s vládou Maďarska vydala prohlášení, že jakékoliv dodávky zbraní na Ukrajinu, jsou jen přiléváním oleje do ohně a pouze konflikt prodlužují. Z tohoto důvodu na Ukrajinu nic nepošleme a budou zakázány i jakékoliv transporty přes naše území.

Ministr průmyslu, dopravy, stavebnictví a celého světa, Karel Havlíček by po jednání na ruském velvyslanectví v Praze uspořádal tiskovou konferenci a prohlásil by, že dodávky plynu a ropy do České republiky jsou zajištěny a ceny se nebudou zvedat. To následně v průzkumech veřejného mínění zvedlo preference ANO o dobrá 2%.

V Moskvě na titulních stránkách novin vyšel komentář o realistické politice České vlády, která nepodléhá válečnému běsnění.

Na oficiální návštěvu České republiky přiletěl chorvatský prezident a s prezidentem Zemanem vydali společné prohlášení, že rozšiřování NATO o Švédsko a Finsko je nepřípustné. Jejich setkání pozdravil pomocí telemostu i Vladimír Putin z Moskvy.

Na mnoha místech České republiky se konaly demonstrace na podporu Ukrajiny. Prezident Zeman označil demonstrující za méněcenné blbečky řízené pražskou kavárnou a premiér Babiš v mezidobí vyjednával, jak zvýšit dotace na pěstování řepky.

Poradci ministra vnitra Tomia Okamury pánové Bašta, Foldyna a David navrhují, aby Česká republika jako most mezi Evropou a Ruskem byla zprostředkovatelem jednání mezi Ukrajinou a Ruskem o výměně území a demilitarizaci Ukrajiny za mír.

V Moskvě vychází další oslavný komentář na Českou republiku.

Česká republika na summitu EU vetuje už 27. návrh na sankce proti Rusku a začíná být černou ovcí. Maďarsko však tlumí všechny návrhy na izolaci Česka. Maďarský premiér Orbán se nechává fotit v přátelském objetí s naším premiérem Babišem.

Navzdory smlouvám s Ruskem o stabilních dodávkách a cenách ropy a plynu, tuzemské ceny i nadále stoupají. Rafinérie jsou v zahraničí a na jejich marže nemá vláda vliv a obchodníci s plynem radši prodávají za vyšší ceny v zahraničí, než za regulované v tuzemsku.

Vláda chápe, že regulace cen je neudržitelná a rozhodne o mimořádné dotaci pro všechny potřebné občany, která se bude vyplácet pravidelně měsíčně. Jediným omezením je věk občana, který musí být mezi 0 až 100 lety.

Na dotazy opozice, kde na to vzít, sděluje premiér Babiš, že teď je v Evropě válka a řešit takovéto podružnosti je momentálně zbytečné. Opozici označuje za žvanily a sezení v Parlamentu za ztrátu času. „Pravdu dí předseda,“ sdělila ministryně financí Alena Schillerová a odešla ke svému vizážistovi aby ji připravil na večerní focení pro Dolnolhotský měsíčník.

Prezidentské volby se blíží a Miloš Zeman sděluje radostně národu, že nezná lepšího kandidáta, než je Andrej Babiš. Tomiu Okamuru tím zarmoutí, ale Miloš Zeman mu na oplátku slíbí, že až pojede jako na svou poslední zahraniční cestu na oficiální návštěvu do Moskvy, tak ho vezme s sebou.

Andrej Babiš se radí se svou kartářkou, jestli má již teď jako premiér nechat vyměnit všechny státní zástupce, nebo si počkat až bude prezidentem a udělit si milost. Kartářka to nevidí jednoznačně, ale Andrej jí plně důvěřuje.

Vláda opět navrhla šéfa BIS pana Koudelku povýšit do hodnosti generála. Prezident Zeman toto zvýšeným hlasem odmítá, protože BIS jsou čučkaři, co předpovídali invazi na Ukrajinu na 26. února a ona nastala ve skutečnosti o dva dny dříve.

Fakt by nám bylo líp? Možná veseleji, kdyby to celé nebylo tak vážné a tragické.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 6.6.2022 16:40 | karma článku: 31,24 | přečteno: 707x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Několik zajímavostí z doby otevírání pražského metra

Byla to tenkrát velká sláva. Ale i úsměvné příhody v duchu socialistické propagandy a zvídavého mladíka. Před 50ti léty, to byly časy :-).

9.5.2024 v 10:39 | Karma: 13,01 | Přečteno: 406x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

Zapomeňme na notoricky známé věci jako Tower, Big Ben, Westminsterské opatství .... a podívejme se na město trochu jinak.

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,25 | Přečteno: 451x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Chcimír

Chcimír je vznešená osobnost. Má na mysli blaho všech. Morálně má navrch a myslí to pro každého dobře.

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Společnost

Tomáš Flaška

Nejde o nic jiného, než abych z toho něco měl(a)

A je jedno jestli se jmenuji Konečná, Babiš, Adamová, Rajchl, Mach ... a těch jmen by se našla spousta.

28.4.2024 v 6:56 | Karma: 25,91 | Přečteno: 667x | Diskuse| Politika

Tomáš Flaška

Tomu už šplouchá na maják, že ANO?

Tak jsme se jako děti vyjadřovali o někom, komu jsme chtěli naznačit, že jeho úvahy jsou, mírně řečeno, naprosto mimo mísu. Platí to i dnes ve světě vrcholové politiky.

25.4.2024 v 13:32 | Karma: 41,93 | Přečteno: 3393x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Šofér dodávky vytlačil auto za krajnici, řidičce zřejmě oplácel předjíždění

9. května 2024  13:55

Nebezpečný manévr dodávky zachytila kamera na železničním přejezdu v Kopidlně na Jičínsku. Muž...

VIDEO: U Dakaru sjelo letadlo z ranveje, při nehodě se zranilo 11 lidí

9. května 2024  13:49

Na hlavním senegalském letišti poblíž hlavního města Dakaru v noci na čtvrtek sjelo z ranveje...

Exvelitel Zalužnyj skončil v ukrajinské armádě. Bude velvyslancem v Londýně

9. května 2024  13:48

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj propustil z vojenské služby bývalého hlavního velitele...

Kauza politika v mikině s proruskými symboly nejspíš skončí jako přestupek

9. května 2024  13:39

Kriminalisté ukončili prověřování případu bývalého politika Pavla Křivky, který začátkem dubna...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 1315
  • Celková karma 32,57
  • Průměrná čtenost 2990x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.