Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

antitopolanek

24. 2. 2012 18:24
počet policistu

Máme hodně lidí u policie. Policistů už tolik ne.

0 0
možnosti
JV

Josef Vyskočil

24. 2. 2012 13:18
Statistika skutečnost

Nevím kde se statistická čísla o počtu policistů berou. Jako příklad dám jedno nejmenované obvodní oddělení policie, působící na území zhruba v kruhu o průměru 25 kilometrů a asi s 20 tisíci obyvateli. Podle oficiální statistiky by zde mělo sloužit asi 90 policistů. Ve skutečnosti jich tu je 20 (slovy dvacet) a plánuje se snížení na 15. Kde asi je a co vlastně tvoří těch zbylých 70? 15 policistů v nepřetržitých směnách na obvodu je výsměch. Hlavně že jsou obsazená teplá místečka na různých určitě moc potřebných ředitelstvích.

0 0
možnosti
E

elektroman

24. 2. 2012 13:30
Re: Statistika skutečnost

Kruh o průměru cca 25km a na to má být 90 policistů???Jsem již dlouho ze školy, ale to je asi 490km2, to tedy by znamenalo, jeden policista na 5 km2;-D A to vše s technikou, autama a ještě asi i za účasti MP. To by byla dobrá práce....hmm, tedy skoro žádná. Na těch "snížených" 15 policajtů přpadá asi 30 km2 na jednoho, to se mi zdá přiměřené, aspoň nebudou mít čas na blbosti:-)

0 0
možnosti
P

Pavel_D

24. 2. 2012 12:45
Zapomněl jste

ještě na jeden bod. To, že údajně 1/3 policistů je zapojena do organizovaného zločinu. Počínaje třeba neoprávněnými odtahy vozidel (viděl jsem na vlastní oči - když se blížil majitel, rychle zmizel policajt i odtahový vůz).

Takže chtít, abychom my šli příkladem, je nemístné. ONI mají jít příkladem, a to odzhora.

Jednou z možností by částečně mohla být přímá volba šéfa policie - šerifa.

A přísnější psychologické i profesní testy policistů - i těch MP. Ubylo by těch, kteří dělají policii ostudu.

1 0
možnosti
E

elektroman

24. 2. 2012 13:11
Re: Zapomněl jste

zapoměl jste třeba legalizaci kradených aut, kšefty s autama, kšefty s SPZ, obstarávání přihlášení aut pro své známe a známé známých, vyřizování ZP, další "drobné" posluhy a vyřizování, přepadávání benzínek a heren se zbraní......a to vše v pracovní době. A k tomu ještě služebními auty rozvozy kamarádů a kolegů,  nákupy a vyzvedávání dětí ze školky, manželek z práce....atdRv

2 0
možnosti
E

elektroman

24. 2. 2012 12:44
maj se jako prasata v žitě....

co policajt, to velice dobře placenej flákačRvTak proč jejich řady nerozšířit, vzdyť komu by se chtělo makat, že;-€ Stejně jako přibývá ůředníků v městské i státní správě. Je to k zblitíííí....Rv

1 0
možnosti
MJ

Ramios

24. 2. 2012 15:11
Re: maj se jako prasata v žitě....

Nějaká čísla kolik přibylo lidí ve státní správě?. Byla Vám v nejbližší době udělena pokuta nebo jste byl přistižen u něčeho protiprávního? Na blití je mi z Vás....

0 0
možnosti
JC

Jarcho

24. 2. 2012 10:25
Diletantská, byť pečlivá úvaha.

Policejní stát neznamená, že existuje hodně policajtů. To s tím vůbec nesouvisí. Policejní stát znamená, že moc výkonná si sama stanoví pravidla, a to ad hoc.

A dodržování zákonů je problém vždy, když ty zákony schvalují a vymýšlejí nedůvěryhodní lidé a ty zákony obsahují příliš mnoho blbostí (například povinnost oznámit úřadu každé deci vína, které si kdokoli loni koupil) a ve zbytku je zjevně psány ve finanční prospěch různých lobystických uskupení a kryptozločinných struktur.

Jestliže právo není minimem morálky, ale naopak se s morálkou výrazně míjí, pak nemůžeme očekávat, že bude respektováno a že zákony budou dodržovány.

1 0
možnosti
J

jarno3

24. 2. 2012 8:08
Pane Flaško,

hodnocení policie jste popsal  přesně, ale  s vaším závěrem nemohu souhlasit. Obcházení paragrafů, či "švejkování", chcete-li, je česká vlastnost vypěstovaná staletími. Pud sebezáchovy, díky němuž jsme dokázali přežít. A je to jediná cesta i dnes. Dnešní demokratura nemá s demokracií už nic společného a ve většině oblastí sešněrovává život lidí podstatně více, než zatracovaná "totalita". Množství dnešních zákonů, přílepků, novel a jiných právních zvratků už  dávno překročilo stav za proklínaných komunistů. Díky justiční lobby, co zneužívá ku svému profitování chabou  právní erudici drtivé většiny od reality izolovaných  zákonodárců. Dnešním pojetím práva se  vracíme někam před doby Marie Terezie, do éry kodifikace jednotlivých skutků, která se i pro konzervativní c.k. Rakousko ukázala neudržitelná. Ale teď je velmi vítaným modelem pro úřednickou a právní lobby, zajišťuje jim zdroj bezpečných příjmů. A Švejkův přístup je jedinou legitimní nenásilnou cestou pro občany jak  nebýt ovčany.

3 0
možnosti
JD

uhlobar

24. 2. 2012 8:00
Kázat vodu a pít víno

Zajímalo by mne, zda autor článku je rovněž i autorem fotografie vložené do článku nebo alespoň disponuje licencí k jejímu rozšiřování. Pokud ne, jeho úvaly jsou jen kecy, kecy a kecy.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

24. 2. 2012 8:12
Re: Kázat vodu a pít víno

V souladu s kodexem blogu jsou obě fotografie převzaty ze stránek idnes.cz. Proto není uveden jejich zdroj. Jinak bych ho samozřejmě uvedl. Spokojen?

0 0
možnosti
K

karelman

24. 2. 2012 7:20
Nesouhlasím s vámi jen v jednom:

Jsme policejní stát ;-(

1 0
možnosti
JC

Jarcho

24. 2. 2012 10:28
Nejsme.

Zatím.

Ovšem vrchnost se o to velice snaží. Zejména na ministerstvu životního prostředí se velice snaží odstranit principy právního státu a nahradit je systémem státu policejního.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.