Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Základem je privatizace všech veřejných prostorů.

0 0
možnosti
Foto

z pošty:

Modré zony se vydávají za službu místním rezidentům, aby mohlizaparkovat. Ale já je považuji za trest pro místní. Měli jsme babičku a dědu,oba devadesátileté na invalidních vozících v druhém patře bez výtahu (starýdům, mezipatra - odpovídalo to spíš čtvrtémupatru). Od chvíle, kdy na Vinohradech vznikly modré zóny, nebylo skoro možnésehnat žádnou službu, která by za nimi přijela. Instalatér, pedikérka, odběrkrve, opravář karmy, pračky nebo televize. Do modré zony nikdo přijet nechtěl anebo jim i za krátkou návštěvu naúčtoval 120 Kč za parkovací kartu na 2 hodiny.Celá široká rodina se u nich střídala. Ale stačilo, abychom přivezli balíky voda než jsme je vynosili, byla za stěračem pokuta. Jednou jsem potřebovala děduodvézt k lékaři. Auto bylo označené invalidní značkou a vzkazem, že potřebujinaložit vozíčkáře. Než se podařilo dědu svézt schodolezem do přízemí, už byloauto odtažené. Neznám právní obraty, ale modré zony považuji za zločin, kdy siměsto zprivatizovalo veřejný prostor. Sama bydlím v místě bez modrých zon. Bývátu problém zaparkovat. Ale až tu modré zony budou, budu hodně naštvaná. Protožeto už za mnou nikdy nikdo nepřijede.!!

1 0
možnosti
Foto

Myslím že se tady shodnem, že modré zóny by měly být zrušeny. Na závěr blogu navrhuji řešení v podobě smíšených zón. Je to tak údajně např. v Berlíně.

0 0
možnosti
Foto

Dobře, z jednoho úhlu pohledu, logicky napsáno. Zkuste i druhý úhel pohledu. Pravomoc policie a donucovací možnosti. Pokud lze cíle dosáhnout mírnějším prostředkem, má být nejprve použit. Odtažená auta označená jako invalida, když v místě nebydlící řidič z domu transportuje oprávněného rezidenta jsou v Praze realitou. A souhlasím, že modré zóny jsou jen a jen byznys na veřejném prostoru, stejně jako odtahy. Kdyby alespoň peníze z tohoto byznysu natekly do výstavby garážových domů.

0 0
možnosti
Foto

Jistě, policie musí začít nejmírnějším prostředkem. Ale je na zákonodárci, aby policii vymezil mantinely. Ty mantinely v tomto případě nevězí v botičce, ale ve zrušení modrých zón. A ty nemůže zrušit policie, ale jen zákonodárce. Policie je jen stroj, který koná (nebo by aspoň měl konat) podle předem jasně daných pravidel a předpisů, které vymezí zákonodárce.

0 0
možnosti

P76a90v23e11l 61V26é17b88r

19. 6. 2014 15:28

Mohu, pane autore, odpovědět pouze na jednu z vašich otázek: Proč modré zóny existují?

Odpověď je jednoduchá a nasnadě: Další peníze do kasičky a to jak do městské kasičky (což není podstatné), tak do kasičky kamaráda vlastnícího odtahovou firmu (a to je proklatě podstatné!).

2 0
možnosti
Foto

tak jsem se do toho byznysu pokusil hodit vidle. Zda se to podaří uvidíme zítra.

0 0
možnosti

Jdete na to spravne logicky, coz se ale od soucasnych politiku cekat neda :-(

1 0
možnosti

Někde jsem slyšel, že chtějí dávat botičky z důvodu toho, že na jejich auta prý ze zákona botička dána být nesmí, tak proto navrhují nejdříve botičky...

0 0
možnosti

A nebo podpis hřebíkem přes kapotu až na plech, jak mi to udělalo nějaké hovado před týdnem ;-(

0 0
možnosti

Na co potrebuji residenti auta ? Maji MHD. Auto muzou mit nekde v garazi na kraji mesta.

1 4
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.