Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mne by měli mít "živnostníci" svoji pojišťovnu, ale z ní by se platily náklady nejen na aktivní OSVČ - tedy mladého pana Flašku a spol. ale i na jejich rodiny, pokud nepracují jako zaměstnanci a to po celou délku života - ve stáří se platí nejvíce. Na druhé straně by si měli platit zaměstnanci celé pojištění aby skončily věčné kecy, že to ničí podnikatele. Bohužel to v Evropě není typické i když by se náklady celkem nezměnily.

Do té doby budou neplodné půtky pokračovat.

Sobotka asi není superformát, ale pokud vím tak třeba úspěšný Clinton také nedělal  od vejšky nic jiného než politiku.

0 2
možnosti
Foto

Zdravotní pojišťovny zveřejnily k podobným výrokům, že OSVČ čerpají ze systému cca polovinu toho, co do systému odvedou.

Tečka.

5 1
možnosti

Takže Živnostenská zdravotní pojišťovna by se přímo topila v penězích. Proč si ji OSVČ nezaloží8-o, měli by péči jak v Americe;-)

0 0
možnosti

Marná snaha Flaško.

Tolik času si už věnoval k popuzení čtenářů proti levici, tolik článku jsi věnoval třídnímu boji s "levičáky", hrdě si se byl v prsa jako statečný pravičák vyznávající ODS a výsledek? Demokratická volba lidí zvolila bývalého předsedu ČSSD prezidentem. Premiérem je také předseda ČSSD

Volby vyhrála ČSSD. Sněmovnu vede Hamáček s ČSSD.Předseda senátů je z ČSSD. Vládne levice, 1 hejtman je z KSČM a ODS je zaslouženě v propadlišti dějin.

Proto rád čtu takové články a dávám jim karmu, protože si vždycky vzpomenu na tvou a tobě podobných marnou snahu zvrátit vůli většiny. Prosím, neusínej na vavřínech a piš častěji.

KARMA!

:-)R^[>-]

1 4
možnosti
Foto

Děkuji za uznání. Ale po soudružsku vám tykat nebudu, na to máte jistě kolem sebe jiné kádry.

7 1
možnosti

S tím nic neuděláte,pro běžného socialistu je podnikatel pejorativní výraz a synonymum pro zloděj, neplatič,multimilionář....

Logika přístupu k podnikatelskému sektoru přesně ve smyslu babišovkského, malé podniky a firmy jsou přeci naprd.

Co na tom že v sousedním fungujícím Německu jsou právě malé a stední firmy páteří ekonomiky.

U nás přeci potřebujem  symbiotické korporace a stát,zbytek zničit,neb nezávislost a neposlušnost vůči zvůli úředníka to tu nechceme......

6 1
možnosti

Podnikatelé si svou pověst způsobili sami. Dlouhá léta jsem pracoval ve střední firmě, která dnes spěje ke krachu díky neschopnost jejich majitelů. Zaměstnancům vyplácejí mzdu s půlročním zpožděním, sami se neošidí, dodavatelům neplatí, několik svých dceřiných firem přivedli do konkursu, zůstaly po nich dluhy. Jsou ale vysmátí.;-(

Dolarových milionářů u nás máme 19 000, jen tak na okraj.;-)

0 1
možnosti

Naše vaše Česká televize nedávno uvedla, že v průměru živnostník odvádí na dani z příjmu ročně 600,- Kč, no to se přeci vyplatí;-D Ano je to riočně!!

0 0
možnosti

Řeč je o zdravotním pojištění. :-P

0 1
možnosti

Jsem OSVČ jako pan Flaška. Dříve jsem byl zaměstnancem, takže vím, že dnes odvádím na sociálku a zdravotní pojištění několikrát měnší částky, než dříve jako zaměstnanec.

U sociálního pojištění je to můj problém. O co méne zaplatím, o to menší budu mít důchod. U zdravotního pojištění toto nelze, protože pak skončíme u té "třetinové sádry".

Osobně bych byl pro to, aby pro OSVČ vznikla speciální zdravotní pojišťovna, která by se jmenovala například "Živnostenská zdravotní pojišťovna". Jejími pojistníky by směli být jen a pouze živnostníci a nikdo jiný. Pak by se teprve ukázalo, jestli by taková pojišťovna, financovaná pouze z pojistek živnostníků by byla životaschopná.

3 0
možnosti

Máte naprostou pravdu, ale živnostníci co odcházejí do důchodu s miniaturními penzemi se už politicky šikují a nemíní ty penze tak nechat. Najednou stát potřebují.8-o

0 4
možnosti

Nedej bože, aby Sobotka začal ještě štvát proti zločincům.

0 2
možnosti

Karma, pane FlaškoR^. Občas s Vámi v jiných problematikách nesouhlasím, ale v tomto máte svatou pravdu. Nedávno jsem mluvil se svou účetní a ta vyslovila jednu zajímavou a logickou myšlenku. Sociální pojištění zvedat OSVČ nebudou, protože by následně museli zvýšit také důchody, což u zdravotního pojištění nehrozí. Takže prý nám ho určitě zvednou.

2 1
možnosti

Pane Flaška, ozývaji se závistivci a nejspíše ti, kteříjsou na podpoře.

1 1
možnosti

Na podpoře v nezaměstnanosti může být jen ten, kdo si na ní platil;-) A pokud máte na mysli dávky v hmotné nouzi, tak se na jejich výši podívejte. Abyste vyžil musíte mít aspoň 5 dětí.

Myslíte, že ti naši spoluobčané mají internet a sedí na něm ?;-D

0 0
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, jak to, že OSVČ, kteří tvoří jednu třetinu ekonomicky aktivního obyvatelstva, tak z hlediska tohoto podílu odvádějí na zdravotní pojištění snad celkem o něco větší částku než bezdomovci.

1 5
možnosti

Měsíčně odvádím jako OSVČ sociální + zdravotní 11 000 Kč. Pravda, je to o něco málo víc, než bezdomovci. Kolik odvádíte VY?

3 1
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,24
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.