Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Old Faithful neni nejvetsi geysir - jen je pravidelny + dobre pristupny.

0 0
možnosti
Foto

Pravda, pravda. Jen se nám nechtělo na místě čekat 10-14 let až ten největší vytryskne :-)

0 0
možnosti

Welcome u nas doma; V Yosemite National Park doporucuji vylezt na vrchol tretiho nejvyssiho vodopadu sveta (pozor nespadnout dolu). Jo u San Francisca je Pacific Ocean. Prvni dalnice na svete Highway number 1 ktera se krouti kolem pobrezi z Canady  pres staty Washington, Oregon, California az do Mexica- je to fascinujici jizda. Doporucuji na ni zastaveni:  Half Moon Bay-Pillar Point (Mavericks; nejvetsi vlny sveta kolem Ledna; jak jsou velike satelite anteny u letiste), Santa Cruz (stare Downtown), Monterey (jedny z nejlepsich akvarii na svete), Carmel (Mission Ranch restaurnt Clint Eastwooda + 17 Mile Drive), Big Sur (Prirodni rezervace), San Simeon (Zamek), San Luis Obispo (prvni motel na svete + Mission), Santa Barbara (bohuzel ted je tam kalimita s naftou), Malibou (plaze), Hollywood (koupit mapu kde bydli filmove hvezdy, musite pouzit auto ne pesky!), Palm Springs (Joshua tree National Park a Mt. Yacinto lanovkou)  Jinak bych Vam doporucoval aby jste si ze San Francisca zajel do Humboldt State Park (asi 3,5 hod na sever) specielne do oblasti Rockefeller Forest kde jsou nejvyssi stromy sveta (sequoie), pres nektere muzete projet autem (stari 5200 let!). Nechci Vas shazovat dolu ale ucte se fotografovat, ne proti slunci na zacatek, ne vysoky kontrast, zlepsete kompozici a na takovou cestu investujte i do lepsiho fotaku... hezkou cestu  AA

3 0
možnosti
Foto

Díky za tipy. Se spolucestujícími to probereme. Jako vždy, jsou limity časové i finanční, takže se hledají kompromisy.

Nikdo není dokonalý a ani já si nedělám nárok na dokonalost svých fotek. Když chci třeba něco zadokumentovat, tak to fotím okamžitě bez ohledu na polohu slunce. Jinak sem dávám snímky od ženy, která má malý jednoduchý kompakt do kapsy a já používám zrcadlovku Canon s objektivem 18-200mm. Sice soudkovitě zkresluje a má další nemoci, ale je strašně pohotový bez nutnosti výměny jak pro širokoúhlou krajinku tak pro zoom na zvířátka. Právě pro fotodokumentaci dle mě ideální.

1 0
možnosti
Foto

sleduju Tě sleduju:-)

2 0
možnosti
Foto

To jsem rád. Teď jen 2 dny pojedeme do Yosemitů a pak se těšíme na San Francisco a tichomořskou pobřežní silnici.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.