Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Flaško, cca rok se pracovně setkávám s těmi "Tvrdíkovými" číňany (před tím např. s korejci). Problém vidím v tom, že na Čínu a vlastně celou Asii lidé jako vy pořád pohlížejí klasickým evropským pohledem. V první řadě v Číně není po nějakém marxismu ani vzdechu. Komunistická strana je tam jen mocenská struktura, něco jako kolektivní císař, nebo chcete-li prezident je císař a KSČ něco jako císařský dvůr. Prostě pro číňany je to nyní jen pokračování císařství, na které byli tisíce let zvyklí. Prostě císař přiděluje funkce, císař vám dovoluje být bohatý, císař se nehodnotí, nekritizuje. Lidi jako vy prostě dráždí ten název "komunistická", ale přitom by se ta strana mohla jmenovat třeba "Strana vycházejícího slunce" a podstata by byla stejná. Takový prosperující Singapur byl organizován v podstatě stejně a nikomu to nepřišlo divné.

Ještě jedna poznámka. Jestli mají číňané, kteří se dnes počítají ke střední třídě skutečně z něčeho obavu, tak jsou to nějaké "svobodné" volby. Protože pár set milionů nevzdělaných venkovanů by mohlo do čela vynést opět podobného pošuka jako byl Mao.

5 0
možnosti

J29i24ř96í 25V71o72l60e37k

28. 3. 2016 1:02

zajímavý pohled, přesto stále nechápu proč nám, ten náš komik z hradu, chce dávat tuhle zemi za příklad

4 4
možnosti

J45o28s87e28f 88N34i12k86l

27. 3. 2016 18:40

...pane Flaško, já jsem myslel, že jste realista...čínskému presidentu se dostane poct tak, jako jinde ve světě (vzpomeňme jen, jak byl přijat ve VB, USA a jinde)...současná Čína je o něčem jiném, než v době kulturní revoluce, která byla před padesáti lety a " velký komidelník" je již drahná léta mrtev...a lidská práva?, myslíte,že jsou dodržována v USA nebo u nás...

7 3
možnosti

Karma pro autora. R^

Stalinovi pohrobci se na vás ale pěkně vztekají. :-)

11 3
možnosti
Foto

Ani jsem si nevšiml že by královna Alžběta II. byla stalinovský pohrobek. ;-D

9 1
možnosti
Foto

Kam se hrabe ten náš cirkus na britský cirkus.

Raději si najděte s jakou pompou vítala čínského prezidenta britská královna...

4 4
možnosti
Foto

Hodně se změnilo od návštěvy soudruha Brežněva. Tehdy jsem nečetl žádný kritický blog na způsob jejího uspořádání.

2 1
možnosti
Foto

Autor věří na pohádky o Dobru a Zlu. Dobro přirozeně a jak jinak sídlí na Západě a Zlo samozřejmě na Východě. Česká republika by se tak podle autorovy logiky měla jako věrný mopslík NATO lísat k Západu a vrčet směrem na Východ.

Prezident Zeman již dávno odrostl světu pohádek o Dobru a Zlu a místo školení v USA se spíše setkává s putinovými kamarády. Já bych v tom na rozdíl od autora žádnou národní katastrofu nehledal, protože svět není jen černá a bílá:-)

8 7
možnosti
Foto

Velmi správně.

Naše současné konání připomíná přepólovanou Varšavskou smlouvu a RVHP. Prostě naruby.

S opačným znaménkem, ale se stejnou servilitou.

8 7
možnosti

P88a85v69e59l 15K70u54l89a

27. 3. 2016 16:41

"Uzavřou se i ulice vzdálené vzdušnou čarou dobrého půl kilometru od vnějšího opevnění Hradu" Tomáši, nesmíš zapomínat, že dnešní děla mají přeci jen trochu větší dostřel než tenkrát ;-):-). Karma, jen čekám, kdy začnou být povinné prvomájové průvody,:-\

7 4
možnosti
Foto

Brzy. Kharlovci budou demonstrovat za prvoláskového prezidenta. Letos a příští rok. To už se bude lámat chleba.

4 10
možnosti
Foto

Teď pár faktů k podzimní návštěvě čínského prezidenta ve Velké Británii : Čínský prezident jel ve zlatém kočáře s královnou Alžbětou II. cestou ho vítaly davy příznivců s mávátky, podél cesty pak vlály čínské a britské vlajky, zástupci místní čínské obce tancovali na ulici s čínskými draky, na počest zazněla slavnostní dělostřelecká salva, vystoupení čínského prezidenta v parlamentu mohli obyvatelé VB sledovat v přímých přenosech doma u televizorů a média se shodly, že celý program probíhal v pompézním duchu. Takže v podstatě podle pana Flašky kopírujeme soudružský model Velké Británie :-) Což není tak hrozné :-) A jako perličku bych dodal, že prezident USA na Kubě prohlásil, že se USA mají od Kuby, v otázce lidských práv, také co nového přiučit :-) Zkrátka soudružská globalizace :-)

13 2
možnosti
Foto

Ještě jste zapomněl vypsat seznam a dohodit mapku bezpečnostních opatření, když přijel prezident Obama, nebo - podivte se - Michael Jackson.

6 3
možnosti
Foto

Daleko horší, protože americko-ruské, bylo show Medveděv-Obama

2 6
možnosti

P49a90v81e93l 43K74u17l84a

27. 3. 2016 16:37

A proč to sem taháte?

7 3
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.