Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... a voni ti Ivani sou jako nabubřelí z čeho ?!,- z teho jak proběhlo referendum u tulipánů,- nebo z teho jak tem úkáčkám vodmítá MMF vyplatit další miliardy, nebo sou teda nabubřelí z teho že má Porošenko slušnej vejvar v Panamě,- nebo sou na palicu z teho že má Ukrajina nasmlouvanej bezvízovej styk s hnusnou, "komunistickou" Čínou,- event. by mohli bejt ešče nabubřelí z NY Times, kerej UA přirovnal k tunelu bez konce,- ......nebo z čeho konkrétně sou vlastně tak nabubřelí ;-D ?!?

7 1
možnosti
Foto

Na problém připojení krachující Ukrajiny k EU asociační dohodou už před více jak rokem upozorňoval ekonomka Ilona Švihlíková. Nejsme sto spasil mnohem lepší a lépe fungující Řecko a s Ukrajinou jsme nekomaptibilní. Ukrajině spojení s EU, kromě volného pohybu do EU spíše uškodí. Nebude sto zvládnou stovky norem atp. Rusko chce mít na Ukrjainou vliv a a Putin požádal EU, aby do smlouvy zahrnula i Rusko. To EU uraženě odmítnula a řekla, buď my anebo nic, rozhodně ne my a oni- Rusi. Tedy EU vložila klín mezi zkorumpovanou Ukrajinu a Rusko, jež se chovalo a chová k zemím kolem protektorsky. Putin chvíli před tím EU přebil supervýhodou nabídkou, kterou Janukovič nemohl odmítnout. Pak vypukl Maidan a EU má svou asociační dohodu. Problém je i s IMF, jenž na Evropu tlačí, aby Ukrajině odpustila dluhy, což není pro EU výhodné. Ukrajina navíc EU vydírala skrze plyn, vydírala tak a onak, Timošenko v Al Džazíře prohlásila, že je naší povinností deptat Rusko ve jménu ukrajinské demokracie. Ukrajinci jsou už nyní sami krajně naštvaní, že naletěli. Sami za mnou chodí a říkají, že v Ukrajině je větší chaos, než za Janukoviče.

7 0
možnosti

Za Janukovyče ovšem hrozila integrace Ukrajiny do obnoveného Sovětského svazu, což Ukrajinci nechtěli ještě víc.

8 3
možnosti

Je vlastně pěkné, že jste na téma toho referenda zabrousil. V našich médiích se o výsledku téměř nemluvilo. Nelhalo se, ale upozaďovalo se. Rusko s Ukrajinou sousedí, takže je to oprávněně zajímá. Nás by mělo spíš zajímat jak to, že Holandsko si o tom hlasuje a my už to máme naší garniturou schválené a podepsané, žádné referendování kolem toho. To je to, co mne zajímá víc, než co krafal Medveděv.

9 0
možnosti

Rusko s Ukrajinou nejenže sousedí, ale část jí i okupuje.

9 8
možnosti
Foto

Já to vidím tak, že ten majdanský převrat měl být předstupněm k UA v NATO a logicky US NAVY na Krymu.

A ono to nevyšlo, Rusko se tak snadno nedalo. A tak naši zdejší agitátoři od té doby prskají.

A ještě jedna věc. V době, kdy jsme my vstupovali do EU, tak spousta a možná většina občanů EU byla proti tomu. A přitom, my byli proti UA ještě zlatí.

8 3
možnosti

Tak to vysvětloval Sputnik a tak to vidí i agent.

5 5
možnosti

Vy to opravdu nechápete?

Členství v EU je potřeba doprovodit členstvím v NATO - byť to není nikde uvedeno jako povinnost.

A jestli se něco Rusům nelíbilo, tak mít NATO o Ukrajinu blíž k sobě.

A pokud jsou nějaké ekonomiky komplementární, tak jsou to ekonomiky EU a Ruska. Kdy jedním směrem by proudily převážně suroviny a opačným směrem převážně hotové výrobky. Je tedy nesmysl, že by se Rusům mohl líbit rozpad EU.

Komu by se mohla nelíbit spolupráce Ruska a EU je otázka pro vás, když uvážíte, že obě velmoci by šly ekonomicky nahoru a s tím by rostl i jejich vliv politický.

4 1
možnosti
Foto

Rakousko je v NATO? Švédsko je v NATO? Finsko je v NATO? Obávám se, že spíš něco nechápete vy.

4 1
možnosti

No copak asi rekl pan Medvedev pane Flaschka?:)Rad bych si to precetl...mozna jste spatne rozumnel:)Ale netrapte se tim,plest se je lidske:)

1 3
možnosti
Foto

Musím říci, že námět tohoto článku je značně dětinský a připadá mi, jako když se malí kluci hádají o fotbale.

2 4
možnosti
Foto

No že jste tu nejvíce diskutující. :-) Téma vás bolí, viďte? Já vím a chápu to. A je to dobře.

4 0
možnosti
Foto

EU má jistě spoustu problémů, konec konců nic podobné v tak velkém rozsahu dosud nikdy nebylo. Po hospodářské stránce však můžeme jenom děkovat, že jsme členy takového ekonomicky silného seskupení. Kolik by sem přišlo investic z EU, Japonska, Koreje, Tchajwanu, kdybychom v EU nebyli? A Rusko jistě skřípe zuby, když musí o cenách surovin vyjednávat s tak silným ekonomickým seskupením. S jednotlivými malými státy by mu to šlo daleko lépe. Zvláště když ho na druhém konci stejně drtí Čína. Chce to umět ekonomicky uvažovat a ne kolem sebe mlátit politická hesla.

3 2
možnosti
Foto

To je moudré, ale my měli dost zakázek i bez EU. A asi by bylo i dost investic.

2 1
možnosti
Foto

Tomu se říká uplést z "ničeho" bič.

7 3
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.