Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrá snaha po zásluze potrestána. Dodržovat zákon? Proč? A vlastně který? Být slušný? To se nenosí.

0 0
možnosti

Myslím, že první vlaštovky to nejsou, nejméně jedna už tu byla.

V roce 2007 byl odsouzen a později zproštěn obžaloby bývalý ministr Vladimír Mlynář v kauze Testcom.

V dnešní době neustálého chrlení nové legislativy snad ani není možné něco rozumně a nealibisticky rozhodnout bez rizika porušení nějakého zákona.

Pokud by se všichni chovali rozumně, tak OK, ale jakmile je příležitost k potopení někoho, tak v tom samozřejmě dotyčnému vymáchají čumák, což není fér.

A aby to nebylo tak jednoduché, tak se k tomu přidají opravdoví zloději, kteří ječí o procesech na politickou objednávku a spiknutí za účelem diskreditace.

0 0
možnosti

... R^R^... a karma! A jako komentář k článku mě pouze napadá věta: ,,Jo - je to PĚKNÁ PAKÁRNA":-P.

5 0
možnosti

Ono je to obecně o odpovědnosti statutárních orgánů. Lidé kolikrát vidí , co mají starostové/primátoři či jiní manažeři peněz , ale nikdo nevidí tu obrovskou odpovědnost , kterou mají.

1 1
možnosti

Politická zodpovědnost = 0 ...

Nezávidím platy. Důležité je to, co za ně odpracují :-) a nemusí se za sebe stydět.

2 0
možnosti

J28a16n 10R38á42ž

13. 9. 2016 15:59

Nejméně Vás bude obtěžovat stát, jste-li občan snědši pleti na sociálních dávkách. O ty se stát stará s péčí řádného hospodáře. Ty ostatní potřebuje jen, aby financovali jeho rozhazování.

3 0
možnosti

J10a80n 86R85á81ž

13. 9. 2016 16:01

Omluva: To patřilo pod jiný článek!

0 0
možnosti

:-).......Dnes.......R^R^R^!!

3 0
možnosti
Foto

Jelikož jsem dnes uveřejnil článek na totéž téma s poněkud odlišnými závěry, dovolím si jen krátce reagovat. Předesílám, že snahu napravovat ta zvěrstva ohledně opencard vnímám pozitivně, ale:

- není asi správné (ani možné) tolerovat nápravu chyb nezákonným způsobem (možná že odvolací soud shledá, že to v pořádku bylo nebo upustí od potrestání, těžko předjímat)

- to, že jiní dělají beztrestně lumpárny, mě samo o sobě neopravňuje porušovat zákon

- vrcholní představitelé státní správy a samosprávy by měly být první, kdo zákona dbají a také ti, co k rozhodnutí soudu vyjadřují určitý respekt.

- je to precedens, kdyby napravování chyb a časová tíseň měly ospravedlňovat k porušování zákona o veřejných zakázkách, vrátili bychom se do zcela absurdního stavu před několika lety, kdy zmanipulovaná výběrová řízení už nikdo ani neskrýval

2 1
možnosti
Foto

Ale my už jsme ve zcela absurdním stavu, protože zákon o veřejných zakázkách nefunguje, nelze ho dodržet a každý je kdykoliv postižitelný, i kdyby dělal nevím co. Ze zákonů je taková džungle, že je postižitelné prakticky cokoliv a záleží výhradně na výkladu zákona a těch výkladů je tak obrovské množství, že to dodržet nelze. Kdyby každý, kdo spravuje veřejné finance, postupoval přesně podle toho, aby nikdy neporušil žádný zákon, nedělal by raději vůbec nic. Což je mimochodem nejspíš účelem všech těch opatření, jiné vysvětlení už není. Problém spočívá v tom, že nikdy nemůžete všechny situace řešit zákonem, to prostě nelze, snaha všechno řešit zákonem je kontraproduktivní a přesně do toho stadia jsme dospěli. Pokud mi nevěříte, zkuste si to cvičně sám. Vezměte si k ruce zákon o veřejných zakázkách, k tomu přidejte všechna současná pravidla pro územně samosprávní celky a pokuste se nakoupit takovou hloupost jako je třeba kanalizace, jen si to zkuste namodelovat, na rozdíl od starostů Vám nebude hrozit stíhání a dokonce Vás ani mediálně nezostudí jako největšího zloděje. Jen při snaze dodržet všechna ta protichůdná pravidla, zjistíte, že je nemožné něco řešit.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.