Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P38e92t82r 80S19k49á23c63e77l

15. 10. 2016 22:55

Před malostí varoval i T.G.Masaryk. Kde autor bere jistotu, že naši lidé by špatně řídili naše firmy. Začnu u firmy Tabák Kutná Hora. Tam určitě by měli na rozvoj (kouří se neustále), know how mají v malíku, řetězec firem nepotřebují. A takových firem bylo a je nadále, jen tam dosadit ty správné lidi. A ne jak v roce 1993 do Zetoru Brno diletanty, kteří ze zetoráků udělali bezprávné stádo. Ještě v roce 1990 Zetor vyvážel traktory do 80 zemí světa, víte? Psal o tom býv. ředitel Ing. Chalikov, na nějž všichni zaměstnanci tehdejšího úspěšného podniku vzpomínají v dobrém. Nic by nešlo dolů, máme vzdělané a pracovité lidi, zase by vrátili úspěšné značky na výsluní - Zetor, ČKD, Poldi, Tatra (ta jede!), Tylex a další.

Takže byli jsme před EU, budeme i po ní.

A ti by neměli na rozvoj, a, přiznejme si, ani pořádné

know how na provoz. Neměli by prodejní síť danou nadnárodním majitelem řetězce firem a vše by šlo dolu. Tržby, marže, zisk a nakonec i ty platy. Tudy tedy cesta nevede.

Zdroj:http://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=559396

0 0
možnosti
Foto

U lodníků rozvrtali zdanění a najednou se přišlo na to, že by měli danit podle tuším 40let staré státní úmluvy v Česku a ne v Nizozemsku, kde danili dosud. Teď se rozvrtávají platy u řidičů. Mimochodem a ti tedy budou danit kde? Ve Franci, u nás, nebo poměrem dle toho kolik času se zdržovali ve kterém státě?

0 0
možnosti

Tento problém by poněkud zmírnilo uvolnění kursu Koruny k Euru. Nejsem vizionář, takže nevím kolik by to dnes dělalo bez intervencí. Možná 20, možná 15, jelikož E je inflační měna.

3 0
možnosti

Jj, Euro za 15 ;-D;-D Vite co by pak nastalo? Vsechny kramy do 50ti km od hranic by mohly zavrit. A pumpy to same. Nafta za 16 a benzin za 19. Kdo by jeste v Cesku tankoval? 8-o

0 0
možnosti

Vyrovnávání mezd v rámci EU je stejně iluzorní, jako domněnka, že je možné vybudovat EU, kde si budou země rovnoprávné. Základní principy kapitalizmu jsou neúprosné a praktikované na větším území najednou dochází k té absurditě, že tyto zákony začnou systém hroutit, nebo přestanou fungovat díky systémovým zásahům. A východisko? Návrat k normálním dohodám mezi jednotlivými zeměmi bez jakýchkoli zásahů nikým nevoleného molocha.

3 0
možnosti

Máte pravdu, ale je to jen sen slušných lidí. Jsou lidé, kteří touží, když mají funkci a moc, prosadit své či stranické ideály a pak to vypadá jak to vypadá.

Národní zájmy musí být nadřazeny a v smlouvách s okolními státy nesmí poškozovat hrubě jeden druhého. Viz kdysi RVHP a nyní EU.

0 0
možnosti

Manažeři západních firem bývají nahrazeni místními, pokud to lze.

0 0
možnosti

Nikdy nezapomenu, jak nám přijeli radit specialisti ze Švýcarska. Za nějakých 3.000 káčé na hodinu nám dodávali rady v tom smyslu, že když chceme dělat bábovky, musíme mít kyblík, lopatku a písek. A není od věci taky umět tam ten písek nacpat, uplácat a celý to překlopit.

Bohužel se jim ten jejich slavnej softwer nepodařilo rozchodit ani za tři roky. Ale radit, to uměli, to zas jo.

3 0
možnosti
Foto

J22i95ř55í 61L37i50b50e77r

13. 10. 2016 21:33

Souhlasím a karma k tomu. Akorát bych si dovolil podotknout, že platy zaměstnanců v ČR jsou minimálně o třetinu nižší, než by zabezpečily aspoň trochu rozumný život. :-(

5 0
možnosti

Karma. To přirovnání "poradci, kteří si od vás půjčí hodinky a sdělí vám kolik je hodin. A za to si nechají tučně zaplatit." je přesné jak švícarské hodinky. R^

11 0
možnosti

jj. u nas se ve fime s matkou na zapade vyrobi vyrobek, ktery se zabali do finalniho baleni a vyuctuje se (at se to dobre pocita, tak treba 10Kc), odveze se do skladu k matce, tam nejaky zamestnanec ve skladu zakrtne prijato, a zauctuje se to ( za 50Kc). Najednou ma zametnanec matky 4x vyssi produktivitu prace (;-D). a mile deti, presne takhle fungovaly JZD Slusovice.

6 0
možnosti

To máte nějak domotáno. JZD Slušovice v dobách své největší slávy neměly žádnou matku na západě a rozhodně své zboží podobným způsobem netočily. Vzhledem k tomu, že za socialismu byla na potraviny záporná daň, byl by výrobek ze Slušovic u nás neprodejný.

0 0
možnosti
Foto

I30v10a91n 32M13a23r61e45k

13. 10. 2016 19:15

Chci jet na návštěvu za kamarádem do Německa. Doufám ,že tam nedostanu "flastr" jen kvůli tomu , že mám nižší důchod jako tamní penzisti ? ! 8-o

11 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,88
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.