Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Flaška souhlas a karma. Máte pravdu. My máme nepřizpůsobivého souseda. Máme řádovku a závazek topit plynem. Černá stavba krbu, dodatečná kolaudace, naše protesty na úřadech . soused začal topit levným dřevem. Před 5lety jsem upozorňoval tehdejšího ved. stavebního úřadu ať se to netáhne několik let. Nízký komín, smrad a dým nás otravují v topné sezoně pokaždé když je občas, tak zní podmínka ve stavebním povolení, tak si užíváme i sazí. Stížnosti připomínky, jednání st. úřad, tajemník, primátoři, kraj. úřad, MŽP, ombudsman. Novináři a televize upozornily na porušení zákona, ale smrad máme stále stejně jako saze a dým po celé ulici. Lidé se bojí, mají strach se ozvat. Tak jsem se stal "Věčným stěžovatelem". Vždy se ale všude podepíši, ale kontroly co chodily do našeho obchodu ty byly na udání anonymní. Ač bylo vše v pořádku, správní poplatek následoval. 5let se nebyl u nás nikdo podívat, až před týdnem poprvé zda si vymýšlíme neb máme pravdu. Slušným člověkem v tomto státě se nevyplatí!

0 0
možnosti

V tomto případě to není až tak jednoduché, jako u zrušeného udavačského webu. Číslo je dost dlouhé na to, aby se do něj vešly informace o obchodníkovi, čase i částce transakce, + nějaký náhodný prvek pro případ duplicity. Samotné náhodné číslo s vyloučením opakování je mnohem kratší. V praxi to znamená, že když naboucháte na web libovolné náhodné číslo, systém by měl vyhodnotit zadání jako fake a zahodit ho jako neplatné.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma. Tak nějak se nám ta vláda sociááálistů a pragmatiků z ANO stává vládou Velkého Bratra. Vše chce vidět , řídit , programovat .Nejen ono nabádání k udávání - vše se až vojensky / či diktátorsky/ organizuje. Nejde jen o EET , o němž se dá trochu s nadsázkou dá říci , že snad snad omezí hospodské či řemeslnické čachrování. Však to všichni známe - chcete to za 100.- Kč nebo 150.- Kč s účtenkou.

Více mně vadí ty zákazy !!! Kouření ( jsem nekuřák) v hospodách , zákaz "nezdravých" potravin ve školních bufetech, prodloužení technických prohlídek aut - stojíte tam jak žňová hlídka i s prakticky novým autem a čekáte a čekáte , až uplyne povinná hodinka.....

Je toho víc.Zkrátka : máme Vládu Zákazů , Příkazů a Nařízení....

5 1
možnosti

Zrušilo se tabu, hranice, lidé si můžou říkat co chtějí, urážet koho chtějí a proto jsou zákony. Já bych udělala zákon na všechno, protože na co není zákon o tom si lidé myslí že je dovoleno. Nebo se vám líbí že když přijede záchranka k pacientovi a pacient nebo jeho kamarád tu záchranku napadne? Tam opravdu pomohl jen zákon. Ženy za pultem si stěžovaly kolik hodin musí za kasou odpracovat. A když jim stát vyšel vstříc tak zase ječí že si nevydělají. Přitom v Německu to platí už dost dlouho. Zákony byly jsou a budou a čím víc tím líp, protože lidstvo degeneruje a už přestává rozeznávat ty hranice které můžou přejít a ty které mesmí přejít.

0 3
možnosti

No váš článek je trochu přitroublý, ale máte pravdu, udavači byli, jsou a budou. Prostě vždy budou lidé, kteří si potřebují něčím kompenzovat vlastní mindráky a nespokojenost. No ale není to naše doména, je tomu tak všude, např. v USA je to skoro základní povinnost dobrého občana. Lidi jsou prostě všude stejní a je jen na moudrosti ostatních, jak se k tomu postaví.

1 0
možnosti

Podle mne je otázka ohlášení či, chcete-li bonzování, záležitostí pouze těch občanů, co nemají jinak nic na práci. Ten, kdo má svých starostí a práce dost, to asi nebude prioritně řešit.

0 0
možnosti

Pane Flaška, možná si vzpomenete, že s řadou Vašich názorů, tedy blogů nesouhlasím.

Nicméně tady máte pravdu od začátku do konce. Babišovi, a nejen jemu, se podařilo oprášit jednu lidskou vlastnost, v Česku asi zakořeněnou, a to závist a nenávist. Bohužel, nás to neposouvá dál, ale vrací k dobám nedávno minulým, kterým jsme říkali totalita.

2 1
možnosti

když tak pročítám příspěvky obhajující udávání, tak musím konstatovat, že jsme v prdeli

5 1
možnosti
Foto

nikdy v lidských dějinách se neudávalo tolik, jako se udává teď Rv

1 4
možnosti

..hloupost Mirku,to snad víte.

6 1
možnosti

86 prispevku, z toho 24 Hermanek. To je vyhra;-D.

Jinak tohle si ma hlidat stat a ne bonzaci. Mame nejvic celniku ve stredni Evrope a to jsme uprostred Shengenu.

9 3
možnosti

Ten komunismus na vás a vašem úsudku zanechal opravdu nevratné následky.

Zaprvé nechápu, co je špatného na nahlášení někoho, kdo zřejmě neodvádí daně a tím pádem krade (a mimo jiné okrádá mne a mou rodinu).

Zadruhé ta vaše zdůrazňovaná anonymita tento systém právě odlišuje od komunistického udavačství. Za komunismu se udávalo, aby si člověk šplhnul u elit. Tedy anonymita byla pouze jednostranná (pokud vůbec nějaká). Tady je ovšem anonymita vůči státu nucená, tedy těžko kdokoliv může počítat s tím, že by mu nahlášení přineslo jakýkoliv užitek (samozřejmě kromě toho, že se zbaví jednoho zloděje, který ho okrádá).

7 12
možnosti

Nevim, na kom ten socik nechal vetsi stopu.8-o

11 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS