Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

No já bych stejně řekl, že vynález korunovych dluhopisů je nesystemovy a jako takový zneužitelny k účelům jiným, než chytré hlavy zamysleli. Já tady nevidím ani legální, ani etický problém. Když je stát hlupák a vymysli nesmysly, tak se vzdycky najde někdo chytřejší, kdo této hlouposti využije. To je zákonitost.

6 1
možnosti
Foto

Akorát, že ono nejde jenom o ty dluhopisy. Když si někdo koupí svoji firmu za přemrštěnou cenu, tak je to podvod.

7 3
možnosti
VK

Nu - "národu" to imponuje, tak z něho ve vobách udělá premiera.

Hrůza tady v té kotlině.

9 1
možnosti
JH

J71a79n 40H35l15e46d17í49k

22. 3. 2017 22:50

ještě byste mohl napsat pár veršů o tom, jak Sobotka zbohatl na poloprodeji OKD, nebo hejtman Zimola přišel ke stavebnímu pozemku, nebo jak se ÚV ČSSD klepe, co Rath prozradí o svém sponzorování partaje z nakradených milionů ??

12 0
možnosti
VM

Samozřejmě, o naprosté většině politiků a stran by bylo možné něco napsat, lecky pravdivého, někdy smyšleného. Každopádně tento blog je o Andreji a jeho až brutální vyčůranosti, o jeho přesvědčení o nedotknutelnosti. A to se ani nezabývá spekulacemi (pravda, to jsou pouze spekulace) o likvidaci nepohodlných na své cestě k majetku. Každopádně, nezlobte se, ale říkat, no, on asi udělal něco špatně, ale tenhle udělal toto a tamten támhleto mi pripadá hloupé. Vždyť můžete napsat blog o Sobotkovi, Zimolovi a o řadě dalších.

9 1
možnosti
RS

Pan autor se dostal k tem dluhopisum moc rychle. Je zajimave, jak se u nas dovede mlzit. Temi dluhopisy se odvadi jen pozornost od tech miliard, ktere pan Babis nashromazdil. Urcite je nevydelal. Jsou miliardari, kteri prisli k majetku poctive. (Bill Gates) K tem pan Babis nepari.

7 2
možnosti
MK

Mýlíte se.....je to jen o burze...akciích atd..poctitě prachy si vyděláte na šachtě apod...

2 1
možnosti
JD

A kdy Babiš řekl ono všichni kradú?

2 5
možnosti
ZN

Super! Bureš je geniální - dostat se do politiky, dělat si zákony na míru, mít pod kontrolou státní finance, kamarádit se šéfy policie..... Mafie hadr. Ještě by se měl naučit diskutovat. To jeho "všeci lžou a kradnú" nic nevysvětluje. Jen mě občas napadá, kdo ho "vodí a naviguje".

23 5
možnosti
JR

J20a48n 37R22á15ž

22. 3. 2017 15:21

Vydání dluhopisů, které zaručovaly majiteli, že výnos nebude daněn, mělo podpořit nákup státních dluhopisů v době, kdy stát potřeboval peníze na nenadálé výdaje.

Agrofert peníze nepotřeboval, neb měl na účtech více jak miliardu. Čili vydání dluhopisů pro jednoho kupce, který měl právo dluhopis koupit, mělo jediný účel a to aby majitel dostal podíl na zisku firmy a nemusel z něho platit daň z příjmu. Jestli to bylo obcházení zákona nebo zneužití zákona k dosažení nedaněného příjmu způobem, jež zákon nepředpokládal, je na rozhodnutí Finanční správy.

Názor ústavního soudu v jiné podobné kauze, kdy daňový subjekt zákon opticky neporušil, ale zneužil ho ku svému prospěchu.

"Obcházení zákona spočívá ve vyloučení závazného pravidla záměrným použitím prostředku, který sám o sobě není zákonem zakázaný, ale aby dosáhl výsledku právní normou nepředpokládaného a v důsledku nežádoucího"

Jinak řečeno: Když někdo zákaz daný zákonem přímo neporuší, ale svým úkonem dosáhl výsledku, který je v rozporu s cíli ustanovení zákona, riskuje neplatnost takového úkonu.

Závěr, zda je takové jednání v rozporu s etickými i morálními pravidly, kterými se má řídit ministr vlády v demokratické zemi, která si říká právní stát, je na úvaze každého, kdo by chtěl politický podnik pana Babiše podpořit v příštích volbách, aby se jeho majitel mohl stát premiérem.

36 1
možnosti
TC

Pokud někdo vydal zákon (zmetek), a nepředpokládal že si nikdo nevšimne... No pardon ale tak ten zákon dělal amatér který do politiky nepatří.

4 3
možnosti
Foto

Karma vám, Tomáši a paní Šulcové v diskusi :-)

5 5
možnosti
MZ

Já bych Babisovi nevycetl ani jednu věc. Ani jednu, kterou zde píšete. Ani bych mu nevycetl dotace, hnízdo,nic. Je to podnikatel a snaží se v rámci deravosti zakonu kličkovat a vyhýbat placení. Na to musíte mít ale hodně šikovné poradce atd. Ty si malá firma dovolit nemůže. Pokud neporušil zákon, je vše v pořádku. Možná je nemorální, ale tím končí. Konci do jisté doby. Problém nastává a Vy to autore píšete, vstupem do politiky. 50tis pokuta za kontrolní hlášení, EET s dopadem na vesnicky prodej (hospoda v Praze těch dejme tomu 20tis najde). A osocenim, že vseci krádu. Ať si optimalizuje jak chce v rámci zákona,ale boha,ať ty zákony netvoří a ať neoslovuje ostatní,že kradu. Jenže jak sám AB prohlásil, malé firmy a živnostníci jsou k ničemu. Důležité jsou velké. Pokud,a píší po druhé, před tím budou voliči strkat jak pštros hlavu do koblih, tak jediné co nám zbývá je na to upozorňovat. Dokud můžeme.

Za mě karma

S pozdravem

MZ

23 4
možnosti
DD

Přesně. Pokud by Babiš vstupem do politiky prohlásil "Čo bolo, to bolo, terazki som politikom" a následně jednal ve prospěch těch, kteří všude tvoří bohatství státu, vyhrál by volby tak, že by koaličního partnera nepotřeboval. Předstoupit před lidi a říct - sám vím, že to je na houbelec, byrokracie až na půdu a formuláře nestačíte číst, natož vyplňovat .... Chtělo to něco jako snižovat počet paragrafů, úředníků, byrokracie. Pak by klidně mohlo vyjít najevo, že ze své firmy vyvedl bilión a nikdo by nehnul brvou. Jenže - jde opačně ... EET = 60-70 TISÍC nových úředníků, další a další formuláře a byrokracie, nesmyslné pokuty za prkotiny = likvidace drobných, atd.

14 1
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,74
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.