Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji a R^. Přiznávám: sám jsem tu ponižující buzeraci dobrovolně nepodstoupil, neb jsem usoudil, že při takovém množství příbuzných (včetně bratra), kteří v období po roce 1968 odešli na Západ, bych stejně neměl šanci. Na Západě jsem byl poprvé až na jaře 1990.

5 0
možnosti
JN

Na druhou stranu, aspoň jste měl co napsat do dotazníku.

Když jsem vyplňoval žádost o výjezdní doložku, narazil jsem na dotazy týkající se údajů o navštívených osobách. Tak jsem tam poctivě napsal jméno a příjmení i adresu kamaráda, se kterým jsem si psal. Chtěli vědět také jeho datum narození. I to jsem zjistil. Jako zaměstnání jsem uvedl prodavač, přestože jsem věděl, že mu ta malá cukrárnička patří a je tedy kapitalista.

A pak jsem narazil na otázku: "Žije jmenovaný v zahraničí se souhlasem československých úřadů?" Co jsem tam měl napsat? Nenapsal jsem nic a kupodivu ten policajt, který se mnou pak asi pět minut hovořil, to nepožadoval.

0 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu a karmu, pane Flaško.

Jen chci poznamenat, že příspěvky blogerů pana Hermánka a diskutujícího pana Řezníka již dlouhodobě postrádají onu základní hodnotu - a tou je smysluplný obsah sdělení. R^

14 0
možnosti
Foto

Tím ovšem něco říkáte o své schopnosti přečíst jednoduchý český text o délce maximálně 1000 znaků. Tím bych se nechlubil.

0 1
možnosti

Pana Hermánka nelze brát vážně. Ten ve svých propagandistických ódách na život v ČSSR a nekritickém obdivu k socialismu neváhá zacházet hodně daleko. To je takový náš "melancholik", který je schopen s povděkem kvitovat i fakt, že kožená bunda se dala v pohodě ušít z několika desítek párů rukavic;-D;-D;-D

11 0
možnosti
Foto

Znáte to, princezna se zlatou hvězdou na čele. Ta uměla ušít dokonce kožich z myších kožíšků.

0 0
možnosti
RE

Pamatuji, jak tenkrát Jakeš hlásal, že kohokoli, kdo je bezúhonný, nejen že pustí za hranice, ale dokonce ho republika vybaví devizami, aby tam nevypadal, jako chudák:-);-D

2 0
možnosti
PD

žádal jsem a dostal v 1989...co popisujete se zakládá na pravdě, jen výpis z rejstříků trestů jsem nepotřeboval, respektive si už nevybavuji, jestli jsem byl o něj někde žádat (možná si ho v té době pasovka obstarala sama)

0 0
možnosti
JN

v roce 1989 již byly o něco jiné možnosti.

Já jsem v roce 1988 strávil dovolenou v Itálii. O devizový příslib jsem žádat nemusel, měl jsem zvací dopis, ve kterém se moji přátelé zaručili, že mě tam budou po dva týdny živit a hradit veškeré náklady spojené s mou cestou a pobytem.

Ale to úřadování s žádostí o výjezdní doložku jsem absolvoval taky.

1 0
možnosti
AL

Ano, žádost o devizák se podávala do konce ledna. A čekání na pasovém s vyplněným formulářem zabralo někdy i půl dne, aby se pak ovčan dověděl, že jakousi kolonku vypsal číslicí a ne slovem a "Támle si vemte papír a vypište to znovu" což znamenalo když ne nové kolečko razítek, tak minimálně další půldenní frontu. Jo, a taky člověk musel uvést všecky příbůzné, které v nesocialistických zemích má pod sankcí odmítnutí žádosti při zamlčení někoho z nich.

4 0
možnosti
Foto

A po návratu povinná návštěva Oddělení pro zvláštní úkoly a výslech, s kým jsem se setkal, se zvláštním důrazem na emigranty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.