Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Za článek karma. Super práce! Bohužel, tohle si někteří nepřečtou a budou stále valit další nesmysly ohledně elektroaut. Dalo by se ale napsat více:

1) Výroba baterií, těžba kovů, životnost, recyklace. Vše započíst do cyklu spotřeby automobilu. Vše, od těžby až po recyklaci, včetně výroby el. energie. Jak si pak elektroauta povedou. Tím se nikdo nechlubí.

2) Další věcí infrastruktura, vybudování.

3) Pokrytí špičky odběru

4) Bezpečnost

5) Dále prostě fyziku neošálíte, tu mrtvou hmotu si taháte pořád. Optimalizovat po stránce hmotnosti (a aerodynamiky) se dají všechna auta, jen je to ale prodražuje. To se dostáváme:

6) Konkurenceschopnost: jen díky dotacím a úlevám, nastavit rovné podmínky pro všechny.

Jediným řešením je, aby se tomuto problému věnovali odborníci, ne úředníci. Ne zelení a jiné "mozky". A oni se tomu v rámci automobilek věnují. Výsledky známe.

S pozdravem

MZ

8 0
možnosti
VR

A to se ještě neřeší účinnost. Ztráty při dobíjení baterie jsou dost velké.

A co samovybíjení! Pokud odstavíte auto s plnou nádrží, tak když do něho po půl roce sednete, tak máte stále plnou nádrž, i když stálo venku na mraze. Jenom baterii budete muset s největší pravděpodobností dobít, Kolik zbude energie v baterii elektromobilu po půl roce stání?

0 0
možnosti
DB

naprostá většina aut denně stojí více než 20 hodin a je tedy možné autobaterie nabíjet doma a pomalu, a protože se většina aut používá jen na relativně krátké popojížďky, nikdy se nevybije celá, ale jen část. A tak je i nutné jen část energie doplnit.......

NA DÁLNICÍCH JE MOŽNÉ postavit větší počet tankovacích stanic, čímž se sníží počet stojanů na jedné.

Takže dobrý výpočet ale nebere do úvahy skutečné používání auta, jen několik okamžiků denně.

Chtělo by to přesné statistiky pro výpočty, tedy např. průměrný počet ujetých km za rok a průměrnou rychlost, z toho lze vypočítat průměrnou dobu používání za den a zbytek dne může auto ležet na zásuvce a nabíjet se.......

Takže to bude chtít váš výpočet poupravit..........

30 000 km za rok znamená

0 0
možnosti
Foto

Budou se dobíjet ze zásuvek doma v panelákových bytech? Četl a pochopil jste ten blog?

3 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,56
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.