Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když někdo smontuje hrušky s jabkma, vyleze z toho pak takovejhle hybrid. Co má co společného nesmyslné odvolávání prezidenta s nesmyslností přímé demokracie? Zbla nic! Demokracie je od toho, aby se hlasovalo i o nesmyslech. Co je pro někoho nepodstatné, je pro druhého důležité. A aby to bylo možné nějak rozseknout, máme tu od toho demokracii. A ať se to někomu líbí nebo ne, přímá demokracie posiluje a dává politikům silnější mandát.

0 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti

Tak zkuste získat alespoň 100 000 podpisů, aby referendum bylo vyhlášeno - humoristo!

Po vyhlášení se snažte přesvědčit, alespoň 2 800 000 voličů, aby byli pro odvolání presidenta, když druhá strana bude přesvědčovat voliče, aby presidenta neodvolávali - humoristo!

Pak snad přijdete na to, že je vaše snaha o odvolání presidenta byla zcela zbytečná a budete mít po legraci

Možná už pochopíte, že kladení vysokých překážek referendu, může referendum zcela znemožnit.!!

Pokud bude přímo zvolen starosta, tak si ze zvolených zastupitelů vybere radu, která mu bude pomáhat při rozhodování. Ostatní zastupitelé budou předkládat návrhy a kontrolovat plnění, pokud budou návrhy přijaty k řešení.

Pokud budou zastupitelé nespokojeni se starostou, budou mít právo vyhlásit referendum o jeho odvolání.

Pokud neuspějí, nekončí starosta, ale zastupitelé a starosta vyhlásí nové volby zastupitelů.

Nic složitého - zcela jednoduché, pochopitelné a proveditelné!!!

1 1
možnosti

Jste úžasně vnímavý k recesi a ironii. ;-D

0 0
možnosti

A36l77e40x 14G77r16e24g16o43r

14. 2. 2018 20:47

No ,na Slovensku je přímá volba starostů a kupodivu obce fungují. Oni občané totiž nejsou zase takové ovce, jak si asi myslíte.

Referendum je silným prvkem demokracie a je třeba jej prostě zavést a používat. Lze diskutovat ó parametrech ale principielně je to správný nástroj.

A odvolatelnost politika je opravdu absurdní návrh. Co ale je potřeba je to, zavést vázaný mandát na stranu a nebo nechat každého politika kandidovat jen sama za sebe. Přeběhlíci v parlamentu opravdu nemají co dělat.

2 1
možnosti

Nejen na Slovensku. To bude asi jen Ceska specialita, ze v usteckem kraji vyhraje volby za CSSD nekdo, a ta strana si tam pak dosadi nekoho jineho.

1 0
možnosti
Foto

sám bych doporučoval referendum o setrvání Pirátů ve sněmovně. Jsem si na 100% jistý, že by vypadli.

1 2
možnosti

To tedy ani náhodou. :-)

0 1
možnosti

I když Zemana považuji za škůdce, určitě by neměl být odvoláván v referendu. Opravdu si pirátci zahrávají s něčím, co moc nechápou.

Referendum je vláda davu a jestli si někdo myslí, že je stejně chytrý jako poslanci, tak ano. Fór je ale v to, že v parlamentu v pár lidech jde racionálně projednávat to, co na ulici nebo na internetu projednat nejde. Pokud tomu nevěříte, jděte do kotle na Spartu a diskutujte o Baníku nebo Slavii.

Když odvolat tak za velezradu. Stejně jej povolá zubatá.

2 0
možnosti

Flaško , Flaško vidím neznalost naší Ústavy a jen pro info - president je neodvolatelný žádným referendem pouze pro vlastizradu a ta jak vidno se neudála takže plkat je zbytečné.

3 2
možnosti

Svitaku, Vy asi nedokazete pochopit, ze Pirati mluvili o planech, nikoliv o soucasne situaci. Kdyby mluvili o soucasne situaci, tak mlci, protoze dnes obecne referendum nejde.

2 2
možnosti

Referendum o věci, která se rozhoduje v pravidelných volbách, nemá samozřejmě smysl. Referendum o věci, která se rozhodla jednou a podle některých by tak měla být navěky, smysl samozřejmě dává.

Chápu, je to moc složité, ale to je prostě princip demokracie. V absolutně přímé demokracii by volba jakýchkoliv zastupitelů neměla smysl vůbec. K čemu volit zastupitele, když si o věci mohou lidé rozhodnout přímou volbou. Proto tu máme zastupitelskou demokracii. Nicméně jsme přímou volbou volili o vstupu do EU. Tedy by bylo logické přímou volbou volit o výstupu nebo setrvání. Anebo prostě uspořádejme pravidelné volby, zda chceme v EU setrvat.

Ale nemůžete čekat, že necháte lidi rozhodnout o členství v nějaké organizaci a pak jim ukážete dlouhý nos, když chtějí za patnáct let revizi toho rozhodnutí. To je nelogické.

3 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, pane Flaško. Ten návrh jen ukazuje, jak nesmyslná by byla přímá volba, protože by referendum ihned po volbách do čehokoli, v podstatě popřelo jejich platnost. Jakkoli se mi nelíbí, že je na Hradě Zeman, tak to musím respektovat.

Obecné referendum být nikdy nesmí. Neinformovaný a nezodpovědný lid nemůže do rukou dostat takovou moc. Příkladem budiž brexit. A nakonec i Adolf Hitler byl zvolen demokraticky, protože prostému lidu nabízel jednoduchá a rázná řešení, což je naprosto srovnatelné s dneškem. Mějme na paměti obranu demokracie, od které je k totalitě jen krůček.

1 0
možnosti

Souhlasim s vami. Ale neni treba predhazovat porad jen toho Hitlera, i komunisti se v Ceskoslovensku v roce 1946 dostali demokraticky k moci.

Ovsem kdyz se v roce 1968 pokouseli se o tu moc podelit i s jinymi stranamy, tak to podrzeni u moci zu vubec demokraticke nebylo.

1 0
možnosti

D54a35v10i56d 76V11l65k

14. 2. 2018 14:08

Souhlas a karmaR^

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS