Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J77a85n 16R81á14ž

1. 5. 2018 12:22

Když už si berete na paškál Čínu, tak buďte objektivní v hodnocení, čeho dosáhla za posledních třicet let:

Z naprosto zaostalé země se stala největší světovou ekonomikou

Životní úroveň (v přepočtu HDP na obyvatele) se obyvatel se zvýšila o 300%

Ze země,která jen dovážela vyspělé průmyslové výrobky se stala největším jejich exportérem

V zemi, jejichž občané ještě před pár lety nevěděli co je to PC, či mobil se stali nejpilnější uživatelé těchto technologií

Za první půlrok 2017 bylo v Číně registrováno víc patentů, než v USA EU dohromady

Je největším věřitelem USA

PS. kdyby se něco podobného povedlo některým státům v Africe, nemáme problémy s migrací Afričanů do Evropy. A pak, že jsou si všechny rasy rovny!

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Stačí citovat Komunistický manifest, ke kterému se KSČM stále hlásí:

"Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí!"

Jenom nevím, jak je možné, že se spojili s jedním z největších kapitalistů v zemi. Škoda, že se jich na to nikdo neptá, odpověď by byla určitě zajímavá. Doufám proto, že jim to jejich voliči spočítají i s úroky a pošlou je do propadliště dějin.

3 0
možnosti
LC

Jo, soudruzi mají spoustu věcí poněkud pomotaných, o tom žádná, ale s tou Čínou jste zamrzl tak před dvaceti lety, přinejmenším s těmi platy. Průměrný plat v Číně se v přepočtu rychle přibližuje tomu našemu (cca o 5k Kč méně), přičemž cenová hladina tam je výrazně nižší. Konečně, vy nenakupujete v Číně? Takže, pokud číňani neztratí tempo, tak za pět let jsou s platy na naší úrovni a za dvacet let tam budeme nakukovat, jako jsme před třiceti lety nakukovali na západ. A jeden subjektivní poznatek ... loni na podzim tam byla známá měsíc pracovně. A ještě měsíc po návratu měla bradu spadlou až ke kolenům. Města prý pro ni byla někdy až jako sci-fi.

2 0
možnosti
Foto

P12e67t92r 64H59a26h39n

27. 4. 2018 9:58

I kdyby to byla pravda, tak pořád kradou patenty, pracovní prostředí je děsné stejně jako ostatní podmínky, nedodržují imisní ani jiné limity, lijou a sypou odpad do řek, atd, atp...

0 0
možnosti
PK

Pro mne je problém, že "komunistická" strana má ve svém programu j e n socialismus. Divné. To jako "komunismus" považuje za blbost? Nebo se ho zříká?

U té Číny můžete mít v leččems pravdu, ale ... Jak jinak ale mohl Teng dostat své krajany z Maových sr.ček na dnešní úroveň? Evropským pojetím demokracie?:-)

2 0
možnosti
JR

J17a47n 30R95á16ž

1. 5. 2018 12:26

To je ten vtip, že si namlouváme, že demokracie je ten nejefektivnější systém na světě a zatím ty "nedemokratické" systémy dnes ukazují, že rychlostí, s jakou dostávají státy ze "sraček" na nejvyšší úroveň, nemohou demokratické státy konkurovat - viz Rumunsko nebo Bulharsko ve srovnání s Čínou nebo Vietnamem.

0 0
možnosti
MK

Ten čínský příklad je ve skutečnosti ještě horší, neboť tam mají šestidenní pracovní týden. Za rok odpracují tolik hodin jako my za rok a půl.

0 0
možnosti
OB

Buďte v klidu, pan Dientsbier na ČT24 říkal, že jsou komunisti "spíše moderní konzervativní strana" ;-D

https://www.youtube.com/watch?v=V2ejHWXOREM

(9:40)

4 0
možnosti
Foto

Je to přece dialektická jednota a boj protikladů. Umění dialektiky je najít vždy pro vše správné důvody a vysvětlení.

R^

3 1
možnosti
VV

Oni tito "soudruzi" mluvi vzdy tak jak se jim to zrovna hodi. Kdyz je potreba zklidnit situaci tak mluvi o Tom ze jsou uplne jina strana a s tou starou KSC nemaji nic spolecneho. A jindy kdyz se to hodi, tak se odvolavaji na stare komunisticke tradice.

Ze koministickou tradici je i veseni a zavirani nepohodlnych do koncentraku asi nechapou.

8 0
možnosti
Foto

Nejen "soudruzi". Všichni politici neříkají, co si myslí, ale o čem jsou přesvědčeni, že se bude líbit jejich voličům. A pokud jde o příbuznost KSČM s KSČ, tak jsem přesvědčen, že ani jednomu z těch politických komoušských vyžírků by se nelíbil návrat starých časů.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.