Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sice opožděně, ale karma, Tomáši :-)

2 1
možnosti

Rok 2008 není rokem 1968. I M.Allbrichtová přiznala, že se nás USA proti tankům nezastaly! A proč by měli? Tleskali faktu, že byly otevřené hranice, jimiž k nim proudily mozky, naši vzdělanci. Lemplové zůstávali. V šedesátých letech jsme nabírali dech (ekonomický) a tak se jim tanky hodili. V letech 1938, 1968 a 1990 nás vždy naši tzv. "spojenci" hodili přes palubu. Budu rád, když mi tahle fakta vyvrátíte, pane autore a/nebo další diskutrující. Ale jen vážně a určitě. Počtvrté se napálit nenecháme...R^

0 0
možnosti
Foto

Kdo nás jak v roce 1990 hodil přes palubu? To za prvé.

Roku 1938 toho pak spojenci litovali a myslím, že nám to dost kompenzovali.

Naši "spojenci" z roku 1968 do dnes tvrdí, že jejich zásah byl oprávněný.

0 1
možnosti

Vidím mnoho rozdílů.

Například v tom, že v r.68 nás obsadili naši papíroví spojenci, v počtu pěti zemí.

Na rozdíl od Gruzie se jednalo o dlouhodobé obsazení celého území, maskované formálně přátelskou pomocí.

V případě z 2008 šlo o část území, které Gruzie defacto pod plnou kontrolou nikdy neměla.

Take motivace byla jiná, v případě Československa šlo o využití dostat na naše území "dočasně" sovětskou armádu, v případě Gruzie šlo o území, teda velmi zjednodušeně řečeno. Tech rozdílů je mnohem víc.

5 0
možnosti

R^ Také šlo o to, že Gruzie se krátce předtím vyzbrojila americkými (NATO) zbraněmi. Rusové tiše přihlíželi, pak to tam obsadili - a hezky zčerstva tu výzbroj NATO zkasírovali. Kde jinde se jim povede dostat k nezničenému vybavení "nepřítele"?

Myslím, že to byl hlavní důvod, který všechno uvedl do chodu - Rusové se chtěli "podívat", co mají ti druzí v kapsách.

1 0
možnosti

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak podle Vás operaci Dunaj aktivoval raketometný a dělostřelecký útok na Moskvu československou armádou, který si vyžádal životy několika set civilistů a 15 příslušníků tam umístěných Modrých přileb?8-o

2 0
možnosti
Foto

A útok US Army u Mostu nestačil?

3 2
možnosti

Ja bych pane Flasko videl to podobenstvi Gruzie 2008 spise jako podobenstvi s CSR roku 1938. Putin v r.'08 stejne jako Hitler v r. '38 vyuzili nespokojenosti mensin. Hitler sud. Nemcu, Putin Ossetijcu a obe vlady Cs. i Gruzinska maji nespravnou narodnostni politikou svuj dil viny. Hitler stejne jako Putin podnecovali mensiny k provokativnim akcim, pozdeji i k nasilnym jako ozbrojenym prepadum statnich budov, postovnich uradu, policejnich stanic atd. Putin zasel jeste dal nez Hitler kdyz rozdaval Ossetijcum ruske pasy, vyzbrojoval je Kalasnikovy a vybavil maskaci. To Sudetaci byli vyzbrojeni jen brokovnicemi a nosili civilni saty. Hitler tehdy zabaral "jen" Sudety, kdezto Putin chtel dobyt Gruzii celou. Nakonec kdyz narazil na rozhodny odpor mezinarodni verejnosti zastavil ruska vojska 50km od Tbilisi. Hitleruv postup Putin opakuje i v pripade Ukrajiny, jen ho vylepsil principem hybridni valky.

4 2
možnosti
Foto

Zajímavé srovnání. Díky !

1 3
možnosti
Foto

Karma R^R^R^ Rozbor slov dvou čelných představitelů Ruska nevěstí nic dobrého. Beránka vlku se zachtělo a vlčí apetit evidentně neslábne.

Napadla mě přitom taková otázečka: Jak se pozná, že si nějaký malý stát za své přepadení velkým sousedem může sám? No přeci podle toho, že po přepadení přišel o kus svého území! Tedy, pokud měl to štěstí a nebyl sežrán celý. (A kdyby náhodou o území nepřišel, tak zcela jistě dostane do vínku několikasettisícovou armádu rozmístěnou u sebe doma takzvaně na věčné časy)

7 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši. Rusko je země, založená na expanzi. Uljanov vyvážel revoluci, Brežněv "omezenou suverenitu, Putin své zelené mužíčky na dovolené na Krym. Jen trouba uvěří, že ruka, podaná Rusem, se po stisku ještě někdy otevře. R^

8 6
možnosti

Můžete mi laskavě sdělit, která velmoc nechce expandovat?

2 1
možnosti

J38a97n 21U95l48r94i94c93h

9. 8. 2018 16:16

Myslite tu Gruzii, ktera vyuzila olympijske hry k utoku na separatisticke uzemi, ktere nikdy nemela po rozpadu SSSR jako stat pod svou kontrolou? Tu Gruzii ktera jako prvni pouzila tezke zbrane pri utoku na kasarna Ruskych vojaku mise OBSE? Rusove provokuji a chteji sve naraznikove pasmo, ale svet neni tak jednoduchy jak ho prezentujete. Sakhasvili proste tezce prestrelil a Gruzie bohuzel na vojenskou konfrontaci nemela. Da se dohledat zprava EU k tomu co vedlo k rozpoutani valky.

13 1
možnosti
Foto

To jsou strašné bláboly.

6 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS