Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakmile má kdokoli mocný a nepříliš bohatý přístup k veřejným penězům, dá se čekat, že neodolá finančním nezákonným praktikám. Je to tak všude a bylo to tak a bude. V dnešní době se aspoň musí bát, zatímco před nějakými šesti lety se to dělo doslova okatě a každý nezapojený, kdo na zlodějny zpoza koukal, se bál na to poukázat.

2 0
možnosti
Foto

;-Dčeho se má dnes bát???

Kromě Čapího hnízda, žádná jiná kauza neběží

1 1
možnosti
LB

Přiznám se, že té kauze s plánovanou přestavbou bývalého továrního objektu moc nerozumím. O koupi nemovitosti musí rozhodnout zastupitelstvo, stejně tak jako na dodavatele stavebních prací musí být vyhlášeno výběrové řízení.

Nebytové prostory, které jsou v majetku městské části, se opět mohou pronajímat jen ve výběrovém řízení, kdy v komisi zasednou zástupci všech politických subjektů, které se do zastupitelstva dostaly. V zadávacích podmínkách VŘ by měla být stanovena i minimální cena za metr čtvereční plochy. Ještě před tím by si zastupitelstvo mělo ujasnit, jestli bude prioritou výše nájmu, nebo upřednostní ordinaci lékaře, který v obvodu MČ chybí.

Neviděla bych to černě. Pokud to dopadne, městská část by měla zajištěný trvalý příjem z pronájmů nebytových prostor a obyvatelé by měli zase zajištěnou lékařskou péči. V případě, že bude dodržen zákonný postup, neměl by tam být žádný problém. (V případě, že by o zakázku nebo pronájem projevil zvolený člen ZM, musí to před hlasováním ZM ohlásit a neměl by se hlasování vůbec zúčastnit.)

Ovšem to je teorie, zelený je strom života. Vzpomínám si na případ, kdy starosta jedné obce sám, bez souhlasu zastupitelstva prodal obecní nemovitý majetek. Katastrální úřad odmítl převod zapsat na list vlastnictví, protože chybělo příslušné usnesení zastupitelstva o schváleném prodeji. Věc se dostala k soudu a k překvapení všech soudkyně transakci posvětila s tím, že neexistuje právní norma, která by ukládala souhlas zastupitelstva. Zřejmě na právnické fakultě zákon o obcích neprobírali...

1 0
možnosti
Foto

Klid, lečo slibuje dokonce byty zdarma.

1 0
možnosti
Foto

H59a84n52a 32V98l94k46o28v30á

2. 10. 2018 15:54

Trošku bych Vás poopravila.

Teď se hrabe ve velkém a otevřeně a národ tomu tleská....

Já se k pravici vrátila už před pár lety když z ODS odešli ti co si nejvíc nahrabali.

Předtím jsem dlouhá léta nevolila vůbec

4 0
možnosti
Foto

Můj známý stavěl a staví dálnice. Za zakázky musel solit úplatky. Po příchodu ANO na scénu přiznal, že se mocní začali bát si o úplatek říct. I kvůli tomu se staví mnohem laciněji, než za vlády ODS či ČSSD. Zmizely kauzy ala Pandury, CASA...., státní kasa se dál nezadlužuje tím tempem, které bylo dříve normální.

1 1
možnosti
PB

P54e69t81r 96B85u98r81i66a96n

2. 10. 2018 15:30

Podnětné, karma.

2 0
možnosti
JN

J75o96s19e40f 41N46i58k24l

2. 10. 2018 14:47

...tak v malých sídlech (řekněme do 10 tis. ob.) komunální volby rozhodně nejsou žádnou taškařicí, ale nástrojem jak věci posunovat stále dál ....

2 0
možnosti
DR

S tím se dá souhlasit. Naštěstí kromě těch tzv. tradičních a už provařených a tudíž naprosto nevolitelných stran typu ČSSD nebo ODS jsou i ty místní kde konkrétní lidi na kandidátkách člověk dobře zná.

1 1
možnosti
DR

Je to stejné úplně všude, nejen v Praze. Nemám to rozdělování rád poněvadž je to naprostý nesmysl, nicméně zde ho výjimečně použiji, jestli pravice nebo levice nebo snad tzv. střed je úplně jedno, da..báci jsou to všichni úplně stejní.Rv

1 0
možnosti
KV

"Kdyby protestní volič prostě nevolil na truc zaběhnutým stranám" myslím že tady jste přesně vystihl pravý stav věci. karmaR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,58
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.