Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě např. vadí stání a krajské dotace filmového festivalu ve Varech. K čemu to je ?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer Tomáši, mrzí mě že nemám víc času proběhnout aktuální situaci, ale ony si na sebe velké ceny nevydělají skoro nikde.Jejich dotování samosebou je na regionech, vládách atd. a nelze si je vydupat. U nás je to největší každoroční sportovní akce, reklama pro ČR i region.Návštěvníci z ciziny tu do rozpočtů zas něco vrátí....Já sám mám radši WSBK, za míň peněz mnohem víc zábavy celý víkend a rozdíl pár vteřin na kole jako divák nepoznáte.Ovšem i tak by bylo škoda o Velkou Cenu přijít.Mnohem víc peněz se u nás "prosere" bez jakékoli návratnosti. Omluvte hrubší slovo, nenapadl mě jiný výraz....

0 1
možnosti
Foto

H12a96n33a 61V42l10k82o95v15á

7. 11. 2018 16:07

Máte pravdu. Ač odkojená každoroční Grand prix, kde jsme se celá rodina i s návštěvou z Mělníka pekli na slunci v sobotu i neděli (byly klobásy, zmrzlina....) protože můj otec ( a otec rodiny návštěvy z Mělníka) byl motocyklový i automobilový nadšenec, můj bratr kromě aut vlastní i slušnou moto stáj, přesto všechno si myslím že soukromý podnik pro bohaté se má platit ze soukromých bohatých peněz.

Předloni vydíral Abraham město, teď už rovnou žaluje stát.....

A musím přiznat, že Brněnský patriotismus mi v některých otázkách přijde obzvláště pitomý.

5 0
možnosti

K tomuto sportu je bezesporu nutná výborná fyzická připravenost jezdce i celého týmu. Město i stát si kupuje mezinárodní věhlas, normální reklama křičící do světa "Tady jsme, přijeďte se podívat!". Podobná reklama funguje a dělají ji města i země celého světa. Na vyčíslení přínosu existuje hodně modelů, ale exaktně se ten přínos vyčíslit nedá.

Jiná věc je, že dotace shrábnou připravené pijavice za neexistující nebo předražené služby. Dokud vedení, které žádá o dotace nedeklaruje a nepohlídá, že to tak nebude, pak bohužel nic nedostane.

3 1
možnosti
Foto

Úplně nejúžasnější na tom je, že pořadatelé VC na ní participují prostřednictvím různých s.r.o. nabízejících dílčí pořadatelské a provozní služby areálu. Všechny ty s.r.o. na této akci vydělají a to v řádu miliónů, náklady a ztráty zaplatíme prostřednictvím státu my, daňoví poplatníci.

Na příkladu VC Brna je ukázkově předvedená kapitalizace zisků a socializace ztrát. Konec konců, dělá to tak dnes téměř každý, proč by měla být VC vyjímka?

13 0
možnosti

Stejně tak jako když Jan Hrušínský si naříká, že je tady politická nesvoboda, protože sponzor jeho divadla od něj odešel poté, co on přišel s kritikou Zemana.

Je na sponzorství nějaký nárok? Není. Má sponzor právo od něj odejít? Má.

Slova pana Hrušínského jsou na stejné úrovni jako vymáhání dotací žalobou.

Nesvoboda by byla, kdyby mu stát jeho divadlo zavřel. Nesvoboda není, když soukromý subjekt řekne, že to či ono nebude sponzorovat.

6 0
možnosti
Foto

motosport si na sebe obvykle dovede bez problémů vydělat sám, ale nesmí tam být moc vyžírků.

Což o divadle tak zcela neplatí.

9 0
možnosti

Pri tech cenach nepochopim.

Syn tam letos s kamarady byl. Cena za vstupenku a misto pro stan na osobu 300€. ovem za to ze tam mohli jeste vjet museli zaplatit na miste 150 Kc. Ale jinak byli celkem spokojeni.

1 0
možnosti
Foto

Pokusy pořadatelů této Velké ceny vyždímat stát byly už v minulých letech. Proč ne, ať zveřejní příjmy z reklam u trati, na bilboardech, z TV přenosu a ostatní příjmy. Proti tomu vydání na platy a odměny funkcionářů, pronájem okruhu, výdaje na vlastní propagaci a jejich příjemce. Hned budeme chytřejší.

9 0
možnosti
Foto

to byste asi chtěl opravdu moc

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS