Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro pana Dandu: Vy jste tu už trollič jak býval Hermánek. Tak Vám to řeknu polopaticky: Kubera se mi líbil, Vondráček byl hrozný kafemlejnek a ruského staříka na Hradě snad ani není potřeba komentovat. A co se týče vašich poznámek o mazání příspěvků panem Trizuljakem - tak maže urážlivé příspěvky, které se pouze zabývají diskutujícími a nikoliv tématem. Samozřejmě ale lidé jako vy, nazvu je horšolidmi, když nás náš moudrý pan prezident nazývá lepšolidmi, mají vždy tu svou jedinou, nezávislou, aleternativní pravdu, o které se nediskutuje. A proto samozřejmě kdo maže urážlivé příspěvky, tak cenzuruje. Vašemu jednoduchému myšlení toto vysvětlení jistě bude stačit.

1 1
možnosti
DR

Máte pravdu, Kuberův projev byl nejzábavnější, u těch zbývajících dvou to bylo na usnutí. A co se týče Trizuljaka, víte moc dobře že je to úplně jinak.

1 0
možnosti
JZ

Projev pana Kubery se mně líbil. :-)

2 0
možnosti
Foto

Mně taky. Nedal jsem tam všechny jeho body. Byl ale jednoznačně nejlepší.

0 0
možnosti
KK

Zapomněl jste na skvělé: "digitalizovaná hloupost je pořád hloupost".

0 0
možnosti
PK

Každý si mohl vybrat něco pozitivního, bylo z čeho vybírat...;-D

1 0
možnosti
ZD

Podle diskuse si každý vybral. Moudrý slyšel moudré projevy ostatní slyšeli stále to svoje.

0 1
možnosti
MS

Souhlas R^R^ To blekotání předsedy Poslanecké sněmovny, přesně v duchu jedné části Zemanova vánočního poselství, se nedalo poslouchat. Kuberův projev mi ušel, ale asi jsem taky o nic nepřišel.

0 0
možnosti
ZK

Možná jste to, pane Flaško přeslechl, ale šéf parlamentu také řekl, že volební hlas babky ze šumavské chaloupky, má stejnou váhu, jako hlas pana profesora z některé naší metropole. Smiřme se s tím. Přes to vlak nejede a volby jsou daleko.

5 2
možnosti
ZD

Autor je pravidelný kritik čehokoliv na současné vládě. Připomíná Ira co přeplul oceán z Werichova vtipu....

1 4
možnosti
Foto

Tomáši, dík za shrnutí. Myslím, že oba pánové ničím nepřekvapili a v podstatě zopakovali oblíbené mantry, které zdejším ovzduším už pár let prolétají. Komentář pana Pajonka níže je vtipný a výstižný.

Z projevu pana Vondráčka mám pocti prosazování velmi zvláštního pojetí demokracie á la "odevzdejte své hlasy a jinak se o nic nestarejte". To ale vůbec není demokracie.

Názor, který jsem z projevu pana Vondráčka zachytil, že občané, kteří volili jiné politické směry (ne ty koaliční, které jsou zrovna u moci), mají jednoduše sklapnout pusu a údajně nemají až do dalších voleb právo se vyjadřovat k vládnutí, protože jinak by takzvaně byli "nedemokraty neuznávajícími volební výsledek", je v přímém rozporu s demokracií.

Podstatou demokracie je, že opozice (včetně názorové opozice v řadách občanů) průběžně kontroluje činnost vládnoucí koalice a má kdykoliv právo kriticky se vymezit vůči jejím krokům. Opozice v parlamentu má důsledně vykonávat svoji opoziční a kontrolní roli (což samozřejmě neznamená totální obstrukci, vše se musí řídit pravidly a zdravým rozumem) A občané - ať voliči stávající koalice nebo její nevoliči, mají zároveň právo i povinnost se k činnosti vládnoucí koalice vyjadřovat, včetně práva shromáždit se a dát najevo protest, pokud je to třeba. Demokracie naprosto nezbytně vyžaduje dělbu moci a trvale ve společnosti vedený dialog.

8 1
možnosti
LC

Jste si jist, že jste sledoval/poslouchal projev Vondráčka?

8 0
možnosti
MK

M21i30l67a17n 38K19e24s44l

1. 1. 2019 21:50

Zajímavé zjištění.Dementní a sklerotický prezident pronesl svůj projev s patra,kdežto šéfové obou komor parlamentu ždímali v rukou lejstra.

1 0
možnosti
Foto

Viděl jsem v tomto vystoupení určitou naději. Až později jsem zaregistroval, že vlastně budou projevy už dva. Proč ten druhý?

Hm Vondráček, ten člověk by unudil i hada. Konspirace – že by to byl záměr? Rozmělnit a unudit? Nebo stranický úkol? Tudy cesta prostě nevede.

A co ten prvně ohlášený projev? Nic. Pan Kubera je takový maličký populista a bavič. A u toho zůstalo. Takže největší vzrušení proběhlo u oznámení a to bylo asi tak vše.

Přeji Vám úspěšný nový rok 2019 a snad bude líp.

2 1
možnosti
Foto

Měl bych fakt představu, že čtyři nejvyšší ústavní činitelé by měli (nemusí pokaždé všichni, jeden nebo dva klidně stačí) na přelomu roku mluvit hlavně o vizi. Má to mít státnický rozměr. A měli by mluvit ani ne tak prizmatem partikulárního zájmu své strany či své momentální koalice, ale jménem všech občanů země, již zastupují. Tedy na prvním místě v zájmu občanů.

Pobavit publikum hláškami, to patří do silvestrovské estrády. A svěřit se národu s upachtěnými starostmi o klídek na vládnutí ve stylu "hlavně nám do toho nekecejte, nerušit, vládneme!", to je trochu málo.

3 0
možnosti
LC

Já to neberu, jako že nám nejvyšší ústavní činitelé sdělují nějaká moudra, ale že nám sdělují svůj (osobní) názor na dění/problémy. Každý si pak může vyhodnotit, jak to konvenuje s jeho vlastními názory. Ale uznávám že skoro polovině lidí nevadí, když politik nemá názor. Možná to i považují za ideální stav. Jeden takový se málem stal prezidentem.

6 0
možnosti
ZD

Přesně. Výše vzájemně si přikyvující pánové si zvolili cestu životem jako utrápení a nedocenění géniové všeho - především politiky. Kdokoliv a cokoliv by bylo určitě lepší - to vědí naprosto jistě. Jsou to životní tragikomici, kteří nenajdou klidu ani o svátky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.