Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Chce to klid ohledně partaje SPD. Výsledek voleb do europarlamentu v květnu nám přesně ukáže jakou skutečnou podporu má tato strana u občanů. Podle mne chabou.

1 0
možnosti
JZ

Ono je třeba umět posuzovat problémy v širším kontextu. Proč najednou vznikla uprchlická krize? Kvůli válce v Sýrii? Válčilo se tam už několik let a žádná migrační vlna a pak najednou začala. A někdo ji asi musel zorganizovat.

Je ovšem jasné, že Západ je kvůli své životní úrovni lákavým cílem. Lidé odcházejí tam, kde je dobře, a nikoliv tam, kde je bída. Proto také migranti nemíří do Ruska.

Ale kdy vznikly první problémy v zemích, odkud odcházejí migranti do Evropy. V době tzv. dekolonizace, kdy tyto státy získaly nezávislost, tedy na přelomu padesátých a šedesátých let. V době, kdy je spravovali kolonizátoři, v nich byl klid a pořádek, žádní migranti z nich neodcházeli. Pak získaly samostatnost a nastal chaos. Chyběly jim kvalifikované síly schopné zastávat důležité funkce ve státní správě a výsledkem byl v mnoha případech rozvrat a chudoba obyvatel. A ty státy nefungují dodnes. Tam jsou prvotní příčiny problémů, na které doplácíme i nyní.

1 0
možnosti
Foto

Vypadá to na jasnou příčinnou souvislost. V roce 2014 přišla anexe Krymu a v roce 2015 eskalovala velice prudce a nárazově uprchlická krize. "Zaměstnání Evropy", aby se topila ve vlastních starostech a neměla čas a síly podporovat Ukrajinu. Simple like that.

6 0
možnosti
PB

P11e85t36r 92B80u62r33i21a79n

15. 1. 2019 16:12

Souhlas, karma.

4 0
možnosti
MB

Kolika imigrantům se zabránilo přijet?

Ono se jich k nám moc nehrnulo ..většina směřovala (na "pozvání") do Německa. Zabránilo se ale tomu aby nám je sem (i proti jejich vůli) přeposílali.

A čin chorého a zmateného jedince? Takových labilních a vystresovaných chudáků je v každé společnosti určité procento (nebo stačí promile)..a záleží jen na situaci, kolik jich bude "aktivizováno" k nějakému zoufalému činu. Kdyby tu bylo více imigrantů ..a problémy s nimi viditelnější a hmatatelnější ..tak podobných zoufalých činů bude pochopitelně více..

Také se mi nelíbí všudypřítomné strašení (ale to je téměř denní chléb většiny médií ..a nepřisuzoval bych to jen Zemanovi nebo SPD) ..ale určitou zdrženlivost vůči přijímání imigrantů proudících neodůvodněně v takové masové vlně považuji za naprosto v pořádku.

5 0
možnosti
VV

Vy dokazete vasemi bajemi vzdy pobavit. Neucite take v Zitne ulici?

2 2
možnosti
Foto

Karma. I tato diskuze dokazuje, strašení je špatně.

5 1
možnosti
MB

A pohádky o tom, jak těmto lidem jde v jejich zemích o život, jak jsme povinni jim pomáhat, jak se zaintegrují, naivní sny o multikulti společnosti a zavírání očí před realitou jsou v pořádku?

Ten strach a přehnané reakce mají nějaké důvody. I to strašení je reakcí na něco.

Já nemám ani tak obavy z imigrantů (přirozenou imigraci považuji za užitečnou) ale z toho, jakou situaci vytváří dnešní evropská nepochopitelná "imigrační politika", která nebere v úvahu, co je evropská společnost schopna mentálně, kulturně atd. vstřebat..

4 0
možnosti
PH

Nejlepší jsou lidé, kteří si nechají nakukat každou hovadinu.

0 0
možnosti
MS

Souhlas, zejména s tou poslední větou. A možná bych ještě trochu přitvrdil a připustil bych i záprtky. R^:-)

1 0
možnosti
JN

J22o14s30e48f 81N25i57k50l

15. 1. 2019 12:39

...pan Flaška i pan Ziegler jsou proti muslimské imigraci...R^

0 0
možnosti
PS

P68e68t60r 12S48k67á54l64a

15. 1. 2019 12:59

Proti masové a nijak neregulované muslimské i nemuslimské imigraci jsme snad všichni. Co Vás na tom zaráží?

6 0
možnosti
VS

Malá připomínka. Nebyl to první teroristický útok. Už jeden důchodce toto udělal na Staroměstkém náměstí a v Hostivaři. [>-]

1 0
možnosti
JN

A co Priesnitzovy lázně?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.