Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale ten článek se našel. A je v něm tato věta: "Němečtí politici jsou rytíři". A je na první stránce, tedy za něj byl odpovědný Peroutka jako redaktor. A musel mu konvenovat.

0 0
možnosti
Foto

Jo. To je fakt dobry.R^

1 0
možnosti
Foto

Tak pan Lima mi tu fotku poslal. Nevkládám ji do blogu, stal se obětí Fake News. Tady je fotka i vysvětlení, stačí googlit.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kleslova-hlasi-nalez-clanku-hitler-je-gentleman-naletela-novinari.A150629_154725_domaci_kop

3 0
možnosti

M94i68l70a36n 92K86e65s60l

4. 2. 2019 22:37

Tento článek se sice nenašel,ale při hledání se našly jiné články.Ty ukazují,že pan Peroutka byl jiný než nám bylo namlouváno.

1 1
možnosti

Můžete konkrétně napsat co vám bylo namlouváno a co z toho je jinak?

2 0
možnosti

RvRv Velmi pokrytecká diskuse, která se úzkostlivě vyhýbá existenci řady dalších článků, které jsou nepopiratelně z Peroutkova pera. Vážená vnučka udělala dědovi medvědí službu.

1 1
možnosti

Žádné jiné Peroutkovy články nejsou předmětem soudního sporu!

Jak je známo, Ferdinand Peroutka byl gestapem zatčen a vězněn jako nejznámější a nejvýznamnější český novinář, vlastenec a odpůrce nacismu, jeho manželka byla Židovka.

F. P. byl z koncentráku přivezen a Moravcem mu bylo nabízeno vedení Přítomnosti, což odmítl a šel zpátky do koncentráku. Nepochybně to byl hrdinský čin, který se jistým lidem nehodí.

Zeman se mýlil i v dalším tvrzení o fascinaci intelektuálů nacismem, jediný, kdo jím byl fascinován, byl Emanuel Moravec.

Hodnotit články, které vycházely v Přítomnosti v atmosféře druhé republiky bez znalosti kontextu doby, je hloupé a nespravedlivé.

5 1
možnosti

Vazeni diskutujici a pane Flasko. Dnes se musim pana prezidenta zastat. Ten clanek pana Peroutky existuje. Mam obrazek novin, kde se tento clanek objevil. Byl vydan v novinovem platku PRITOMNOST a to 18 rijna 1938. Je pod clankem od Karla Capka s fotografii TGM. Pri znalosti vaseho e-mailu, mohu vam tento obrazek poslat.

0 0
možnosti

... na jaké vážnosti v případě Zemana????

1 0
možnosti
Foto

Tome, proč se divíte? V této zemi je značné procento Zemanových voličů, kteří už jasně vidí, že jde o choromyslného jedince (třeba včera blábolil cosi o tom, že Emil Hácha přeložil knihu Tři z tanku a pes), aby mu pak napověděli, že

a/ To byli Čtyři z tanku a pes

b/ tuto knihu pan president Hácha číst nemohl,

c/ Ti tři nebyli za tanku, ale ze člunu o psu nemluvě

A po tomto zmateném souboru rozpojených neuronů, kde chybí už některá centra, byste chtěl, aby se omluvil? Za něco, co si už vůbec nepamatuje? A aby si jeho milci přiznali, že prostě už jde o trosku fysickou a duševní?

Karma

7 1
možnosti

Taky jsem se včera tím představením pobavil...

3 0
možnosti

Jistě, kdyby se Zeman omluvil POUZE ZA NENALEZENÝ ČLÁNEK, ale přidal by k tomu výsledek hledání, byl by míč na straně vnučky. Ta to, tak říkajíc, poněkud pohnojila. Takto je to dle mého 1 : 1 , protože to, co se našlo, se dozvěděl celý národ včetně mne. Peroutku jsem měl za neposkvrněného, ale takto má kaňku za několika měsíční krizové období. Hitler je gentleman je ještě čajíček proti těm jiným článkům, které Peroutka ověřeně napsal.

1 6
možnosti

Vážení mínusáři, co je nepravdivé na mém příspěvku???

0 0
možnosti

V každém případě platí, že Zeman se projevil jako křivák, ubožák.

12 1
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.