Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

V48í58t 18J80ů36z97a

14. 2. 2019 17:26

Takto u nás funguje dvojí cena bydlení ... .

0 0
možnosti
VN

I mezi diktátory je třeba rozlišovat. Pokud to jsou levicoví populisté , je to po ekonomické stránce v háji. Nicméně diktátoři typu Franca nebo Pinocheta pro své země po ekonomické stránce udělali strašně hodně. Takové Španělsko bez Franca by bylo dnes zemí hluboko a hluboko pod námi. Stejně tak by Chile nebyla nejrozvinutější zemí v jižní Americe...

2 1
možnosti
MB

Jo, souhlasím s vámi, že jakmile stát začne "určovat ceny, tak je s trhem, dodávkami, zásobováním a životní úrovní konec."

Ale v souvislosti s titulkem vašeho příspěvku a řadě podobných případů mě napadá taková obava, aby se nám tu nevytvořil takový dobyvační model: Uvalení sankcí - hospodářské problémy - vynucené státní zásahy - diktátor - nepokoje - uznání opozičního vůdce - "pozvání" - "osvobození"..

:-/

2 1
možnosti
JT

J34i70r50i 79T34i62c48h67y

12. 2. 2019 16:47

Ten Turek je ale mnohem nebezpecnejsi. Sedi na hranicichc s Evropou, na kterou ma zalusk, ma nejvetsi armadu v NATO, take patou (petimilionovou) kolonu v Evrope, nejvice v Nemecku. Rekove, Bulhari a Rumuni jsou k nemu nejblize, kdysi se jim pomohlo osvobodit Rusko, na to oni nezapomneli.

1 0
možnosti
JS

Jedinym lekem, bohuzel, na davovou blbost a nasledujici diktatorskou totalitu je zkusenost. Nekdy to trva 40 let, nekdy 70 ale vetsinou se lide nepouci nikdy. Lidska pamet je kratka a hloupost se siri navzdory Einsteinovym zakonum rychlosti vyssi nez svetlo.

3 0
možnosti
JZ

Kdepak, blbci nepomůže ani zkušenost. Blbec když si cákne na bílou zeď zelenou barvu a pak mu to nejde dolů, tak si z toho vezme akorát to ponaučení, že zelenou barvu na bílou zeď ne. Ale klidně to příště zkusí s barvou červenou.

Můžeme to vidět např. na řadě našich spoluobčanů, kteří si z období komunismu vzali akorát to ponaučení, že s KSČ(M) a Ruskem už nikdy, ale v podstatě totéž, akorát přicházející odjinud, jim už nevadí, ba v tom vidí zářné zítřky.

3 1
možnosti
JL

Pane Flaško, s těmi diktátory máte naprostou pravdu. Ovšem sdělením, že byli svobodně zvoleni to nekončí. Zvolil je dav (v dobrém slova smyslu), přičemž si položme otázku: Podle čeho konkrétně si každý jednotlivec (volič) utvořil svůj názor?

Buď osobní zkušeností s tím kterým kandidátem (mizivé procento), nebo z médií.

A tam je zakopaný pes. Konstatovat, že byl někdo svobodně zvolen nevypovídá vůbec o ničem. Např. kolik asi občanů ČR ze v š e ch s voličským právem

volilo současného prezidenta? Takže podle práva to dopadlo jak to dopadlo, ovšem argumentovat s tím proti něčemu by se mělo velmi uváženě. A stojí za ním opravdu většina, ale nikoliv národa, ale jen z těch, kteří přišli volit.

3 0
možnosti
SB

Problémem není ani tak to, že by lidé u voleb měli různá přání a volili rozdílně právě kvůli rozdílnosti těch příní, nýbrž to, že lidé mají různé představy o realizovatelnosti nebo nerealizovatelnosti těch či oněch slibů politiků.

Od samého počátku jsem byl nepřítelem projektu Evropské unie. Přitom všechno, co slibovala, by se mi moc a moc líbilo. Rovnost a vzájemná úcta národů a podobné věci. Komu by se to nelíbilo?

V referendu jsem však hlasoval "NE", protože jsem nevěřil v realizovatelnost. Lidské slabosti nelze zlikvidovat tím, že vytvoříme nějakou instituci.

5 1
možnosti
VM

"Pořád dokola. Kde se diktátoři postaví do čela ekonomiky je zle. Nám trvalo zničení hospodářství 40 let. Venezuele 20. Jak dlouho to bude trvat Turecku?"

A třeba tomu tak skutečně je. A třeba taky ne. https://www.youtube.com/watch?v=UoAHKQtooo0&t=3809s

0 2
možnosti
KK

Pokud to lupne s tureckým pašou E., nebudu se zlobit.:-P

0 0
možnosti
SB

Pokud si nějaká skupina lidí dovolí protestovat proti premiérovi nebo prezidentovi, tak to nemohou mít z vlastní hlavy, ale financuje a organizuje je kdekdo.

......................

Parafráze:

Pokud si nějaká skupina lidí dovolí tvrdit, že EU dělá totálně stupidní politiku, tak to nemohou mít z vlastní hlavy, nýbrž zcela určitě jsou to rusofilové, agenti Putina a Číny.

15 1
možnosti
IS

Souhlas.Akorát tam máte malou nepřesnost. Vyspělou československou ekonomiku třicátých let minulého století komunisté zničili za mnohem kratší dobu. Měnová "reforma! z padesátých let toho budiž jedním z mnoha důkazem. Že se ta dýchavičná bolševická ekonomická kobyla dožila své klinické smrti až v roce 1989 bylo způsobeno tím, že toho u nás bylo k prožrání mnohem více než v takovém Rumunsku.

17 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS