Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když politika do sportu nepatří, tak existují dějinné okamžiky, kdy je tomu jinak. A naše znásilněná a pokořená země neměla jinou možnost. Proto ta radost a následky z hokeje, proto sklonění hlavy Věry Čáslavské od rudé vlajky. Bylo potřebné ukázat, že prostě to lidé "dole" vidí jinak.

Tomáši, karma.

8 0
možnosti
Foto

O jaké pokořené a znásilněné zemi mluvíte? Kdyby tomu tak bylo, nemělo by gesto paní Čáslavské žádný význam. A Čáslavská byla tam nahoře, součástí elity, která za to přijímala poděkování prezidenta Svobody, prvního tajemníka KSČ Dubčeka, tedy těch, kdož podepsali bratislavské komuniké a dožadovali se bratrské pomoci, jímž přece věnovala své zlaté medaile.

1 4
možnosti
RK

Jak se začne míchat sport a politika dohromady, je z toho vždycky malér. Já dodnes vzpomínám na jedno vyjádření Jaroslava Holíka, který po letech prohlásil, že to, jak se chovali k sovětským hráčům bylo špatné. Byli mezi nimi samozřejmě ti, kteří invazi podporovali se smyslu: "My vás zachránili" a je jedno, kdo jim to nasoukal do hlavy. Ostatní ale vpád vojsk do ČSSR odsuzovali a stejně dostali sodu. Byli to jen hráči, oni o invazi ani nerozhodli, ani na těch tancích neseděli.

K těm hvězdičkám - byl to zajímavý protest, ale nedotažený do konce, protože všichni s přelepeným kusem státního znaku poté neřekli takzvaně "na férovku", že to byl protest, ale mluvilo se o roztrženém dresu. Je to v pořádku, hráči si hájili svůj zadek a asi zvolili raději možnost dál hrát a reprezentovat, než jít makat do dolů.

Tahle výhra se musí a bude glorifikovat, třebaže když si projdete například zápasy z konce 60. a celých 70. let, tak jsme SSSR překvapivě poráželi častěji.

Já budu bedlivě sledovat 21. duben, protože to uplyne 40 let od strašlivého výprasku v podobě 1:11 v Lužnikách na MS. Doufám, že tu pan Flaška sepíše podobně krásné zamyšlení a věnuje ho všem těm, kteří se vydrželi koukat do konce.

A nyní - mínusy sem, neboť, jak pravil Eman Habásko mladší: Jen houšť a větší kapky, my snesem i dvouciferný score.

3 5
možnosti
VV

Chapu, ze jste napsal, co jste napsal. Je zrejme, ze jste tenkrat jeste byl jak se u nas rika na houbach.

Nezlobte se na mne, ale to co jste napsal je to nejzbytecnejsi k tematu.

5 2
možnosti
VV

Diky.

Dodnes vidim tu Golonkovu rybicku na lede poviteznem golu.

7 0
možnosti
Foto

A nebylo to náhodou v Grenoble 1968. Viz zde https://www.youtube.com/watch?v=Wn1fw18RPns

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velká karma za vzpomínku. Pamatuji si na tu vlnu nadšení z vítězství.

A prý taky Brežněv zuřil, že co si to vůbec ti Čechoslováci dovolili takhle oslavovat hokejovou výhru nad Rusáky (pardon, SSSR)

9 0
možnosti
RK

Vidíte, já zase slyšel, že Brežněv byl totální sportovní analfabet, ale radost Čechoslováků mu přirozeně mohla vadit, ať probíhala u čehokoliv.

1 0
možnosti
MB

Doba to byla dobrá = Holík podal dotaz - Co má, chrabrý Český lev společného s Rudou hvězdou? Český lev má nad hlavou korunku, a ne hvězdu! A přelepil ji na dresu izolepou. (Celkem 5 hráčů - ze Stockholmu ihned na výslech). J. Golonka leží na ledu a uchem naslouchá - Zda Ropovodov ještě funguje! "Zde nemáte Tanky - Tedy 4 branky" ! Jak správně připomíná p. Ziegler - STB háže dlažební kostku na Aeroflot - Družba musí pokračovat ... [>-]

10 0
možnosti
Foto

Provokace StB s rozbitím výlohy Aeroflotu je učebnicovým příkladem, jak si ta říše se svými pohůnky dodnes vyrábí záminky. Buď k agresi anebo přinejmenším k drastickému utažení šroubů. Název státu se změnil, metody vládnutí a móresy násilného ovládání jiných se zatím moc nemění.

10 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Tome za připomenutí této události. :-) R^ Já bych ještě připomněl rozmlácené kanceláře Aeroflotu v Praze, což ovšem byl výsledek provokace StB, která potřebovala záminku pro utužení šroubů a politickou změnu.

10 0
možnosti
Foto

Ani ČSSR, ani SSSR už neexistují, jsme v úplně jiném světě, takže není se strašit. Ti bubáci už dávno skončili v propadlišti dějin.

2 8
možnosti
Foto

Tak proč se tam také neodebéřete, pane bubáku? ;-D

11 2
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,21
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.