Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nerozumím. Se zákonem, chránícím spotřebitele se (i podle Vás) přichází pozdě.

Ovšem - ten zákon je špatně. Protože velkým bankám nevyhovuje. No a co? Tak banky nebudou mít směnárny. Taková změny poskytovatelů čehokoliv se dějí v praxi často.

Co mělo - podle Vás - být v zákoně jinak?

0 0
možnosti
VV

Kdysi byla a kazdem hranicnim prechodu aspon jedna smenarana a penize tam vymenovali zamestnaci se spatnou cestinou. Ty uz davno zmizely.

Ale v posledni dobe je nahradily zlodejske bankomaty. Zdate castku, potvrdite a bankomat se vas zepta zda ji chcete vylatis s prepoctem, nebo bez. Cizinec tomu samozrejme nerozumi, protoze i v nabizene anglictine ci nemcine je to nesmysl kteremu cizinec nerozumi.

Kdyz reknete ze ano, dozvite se ze vam bude vyplacena pozadovana castka v korunach v prepoctu 22 Kc za 1€. A tak se take stane. Kdyz reknete ze ne, sice se to nedozvite hned, ale pri vyuctovani ve vasi bance se dozvite, ze castka byla smenena v kurzu 25, a neco za 1 €.

0 0
možnosti
VH

Ten dotaz Vám dají ale všude. Nevím, proč podle Vás tomu cizinec nerozumí. Ten dotaz je jasný: Chcete, abychom Vám směnu na koruny provedli my (tedy s přepočtem), nebo máme účtovat vaší bance Kč a ona Vám provede přepočet podle svého kurzu?

Buď si kurzy zjistíte (lze dopředu, výhodnější kurz jistě nějakou dobu výhodnějším zůstane), nebo se rozhodujete naslepo - s Vám popsaným dopadem.

0 0
možnosti
Foto

Směnárenskou činnost mohou provozovat pouze banky, zahraniční banky, zahraniční finanční instituce za podmínek stanovených zákonem upravujícím činnost bank, spořitelní a úvěrní družstva za podmínek stanovených zákonem upravujícím činnost spořitelních a úvěrních družstev, směnárníci a Česká národní banka. Podmínkou výkonu směnárenské činnosti směnárníkem, který může být fyzickou nebo právnickou osobou, je udělení povolení k činnosti směnárníka Českou národní bankou.Dohled nad směnárnami zahrnuje kontrolu dodržování povinností vyplývajících ze zákona o směnárenské činnosti a dalších právních předpisů u osob, které jsou oprávněny provozovat směnárenskou činnost. Jde zejména o kontrolu povinností týkajících se podmínek výkonu směnárenské činnosti v předem oznámené provozovně, požadavků na uveřejňování kurzovního lístku, poskytování informací před provedením směnárenského obchodu, vydávání dokladů o provedeném obchodu a plnění informačních povinností vůči České národní bance.RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

Žijete v tržním hospodářství a tím se řídí všechno i hodnota koruny.

0 0
možnosti
Foto

Proč si ti cizinci nevyberou koruny v bankomatech?

0 0
možnosti
Foto

Proč se na to ptáte mě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 32,94
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.