Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smutná karma, Tomáši.

Ve Venezuele kolabují i dodávky pitné vody. Rudoši, údajní "socialisté" způsobili totální rozvrat státu. Potvrzuje se absolutní nesmyslnost a blbost komunistických utopií. A taky známý bonmot o tom, že kdyby v nějaké saharské zemi zvítězil komunizmus, za chvilku tam bude i písek nedostatkovým zbožím.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. Maduro je zločinec a měl by být souzen a popraven za vraždy tisíců svých krajanů.

2 0
možnosti
PV

To jistě, ale měl by být odstaven, souzen a odsouzen pouze vlastními lidmi (občany Venezuely), nikoliv za vydatného přispění cizí moci , protože jinak by Venezuelu čekala dlouhá a krvavá občanská válka s nejasným koncem a dalším vývojem. Což je něco, co má problém pochopit mnoho verbálních šiřitelů demokracie silou.

1 1
možnosti
Foto

Vy vážně věříte, že za vše může Maduro? Stejně tak Putin. Stejně tak Zeman.

2 5
možnosti
VV

Toho prvniho a posledniho jste klidne pane docente mohl vynechat, to jsou jen loutky za jejichz dratky taha ten prostredni.

5 1
možnosti
DR

Jestli je něco opravdu úsměvné, tak je to především klasická "starost" některých tzv. demokratů o cizí země.

5 4
možnosti
MB

Máte pravdu, nevím proč to Peking, Kreml a dokonce už i Teherán dělá! ...:-)

7 0
možnosti
MB

Vlastnit Ropu s Plynem - Je požehnané prokletí! Dobře je to vidět na Rusku, kdy vysoké ceny za suroviny zemi nenutí - k přirozeným inovacem. Až cena klesne - Nastanou problémy zaostalosti. U Venezuely ještě vystupňováno hustotou Ropy - Potřebuje další vyspělé technologie zpracování - Nejsou, společnosti vyhnány - kruh se roztočil, prachy nejsou. Kdo to zvládl dobře je např. Norsko -Těží rozumně, obchoduje a hlavně tvoří - Budoucnostní fond pro následníky! (Dlouhodobě tam vkládají ptrachy z ropy). Podobně USA, technologie k zisku břidlicového plynu.

Maduro již zkrachoval dávno - Lidem nemá co nabídnout. Tedy nabízí poslední zbytky - Své armádě, korumpuje je opět ropou a výhodami. Příležitost vycítilo Rusko a Čína. Vložili tam svoje prachy - Příležitost podobná Kubě. Samozřejmě ideologie = Pomáháme! Čína ztrácí dech, o Rusku škoda mluvit. Vinen je samozřejmě D., Trump. To je logické. Až započne střelba - tak zejména! (Země mohla být přepadena již dávno). Jak Putin zdůvodní matce smrt syna ve Venezuele, to nevím. No když to dokázal ledas kde - asi zkušenosti má. Matka tedy pochopí, že ruské zájmy jsou všude - Od Ukrajiny, před Krym, Afriku, Sýrii, Venezuelu a u nejbližších sousedů - To je logické přece. Uskrovní se na důchodě, syn byl obětován pro dobro světa ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Zato v zemích, kde Západ humanitárními bombami zavedl svoji demokracii se mají lépe, než v současné Venezuele.

V Afghánistánu, Iráku a Libyi o tom mohou vyprávět.

I Ukrajinci mohou vyprávět, jak se jim daří po zavedení Porošenkovy západní "demokracie" a likvidace režimu proruského Janukovyče.

3 5
možnosti
Foto

Pane Petříku, Vy máte stabilně slabší chápání. Ten blog je o Venezuele. Něco k tématu by bylo?

Jinak Vámi zmiňované země Vy jistě dostatečně zpracujete ve svém dalším blogu. Nezapomeňte přitom na zlodějskou církev. Ale to Vám asi připomínám zbytečně.

11 0
možnosti
JN

J69o56s57e48f 33N88i44k24l

3. 4. 2019 11:32

...tak za prvé: je tam ropa, jejíž těžbu a prodej by chtěly USA ovládnout, pokud by se jim to podařilo, budou snižovat cenu ropy tak, aby Rusové vydělali na ropě ještě méně...za druhé: USA nemůže na svém "zadním dvorku" trpět socialisty, pořád stejný recept vyzkoušený nejen na latinskoamerických zemích, rozvrat, chaos, sankce (viz zablokovaná aktiva Venezuely v řádu několika desítek mld. dolarů), další stupeň jsou provokace a sabotáže, dosazení do čela země "svého člověka" ....za třetí: jsou tady Rusové a Číňani, kteří si chtějí ochránit nejen své investice ....co bude dál?...to ostatní o tom, že nemají Venezualené co jíst a čím si utřít řiť a o demokracii , jsou jen kecy....

2 3
možnosti
Foto

Na Vás jsem v tom výčtu těch, co Maduru obhajují, zapomněl.

3 0
možnosti
SB

Z dob socialistických moc neznáme, že by v Československu nebylo co jíst. V tom pravdu nemáte.

Že to směřovalo ke krachu a že by brzy udeřil skutečný nedostatek potravin, to pravda je. Nestalo se tak jen proto, že krach systému v listopadu 1989 byl o něco rychlejší. Takže se toho režimu nijak nezastávám, ale nedostatek potravin nebyl. Směřovalo to k nedostatku, ale nenastalo to.

Některé potraviny nedostatkové byly, ale kdydž nebyla čočka, tak jste si místo toho mohl koupit třeba hrách, pokud zůstáváme u tématu "luštěniny". U jiných potravin to bylo zase tak, že jich nedostatek nebyl, ale výběr byl mnohem chudší než v západní Evropě. Například v samoobsluze jste si mohl koupit tolik měkkých sýrů ve staniolu, kolik jste chtěl, ale výběr byl jen z pěti druhů. Avšak těch jste si mohl koupit třeba dvacet od každého.

Myslím, že v současné Venezuele je to mnohem horší než v Husákově Československu.

2 0
možnosti
Foto

S tím nedostatkem jsem neměl na mysli potraviny, ale toaletní papír.

3 0
možnosti
Foto

Tome, vždyť přeci musíte vědět, že kdykoli se objeví vznosné myšlenky socialismu či ještě lépe komunismu, vždy za neúspěchy mohou jeho nepřátelé. U nás to vedle Vámi vyjmenovaných bylo ještě i jaro, léto, podzim a zpropadená zima.

Na tom všem je zajímavý fakt, že to pořád někdo zkouší a že pořád mu to někdo žere.

Karma

9 0
možnosti
Foto

Vždyť to, že to pořád někdo zkouší je vidět i u nás v Evropě. A prosazují to ti co pokusy o takové zřízení nežažili na vlastní kůži. V tom já vidím i rozdílný pohled, např. zemí V4 oproti dalším zemím v EU ve kterých nezažili těch čtyřicet let, na mnoho věcí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.