Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a69n 31D64v42o86r46a68k

10. 6. 2019 23:49

dobrá ironie!

0 0
možnosti

Burešova kampaň před startem EET slibovala následující - „Získáme 18 miliard ročně! To jsou třeba platy zdravotníků a vybavení 18 nemocnic, nebo za to může být 140 škol a školek, nebo 280 kilometrů modernizovaných železnic, nebo pětistovka měsíčně navíc důchodcům nebo 900 dětských hřišť, nebo 2700 špičkových hasičských aut, nebo 4 500 měsíčně navíc pro učitele,“ - Zlatý voči. Nedosažitelní holubi na střeše, kteří nikdy nepřiletěli. Naproti tomu stojí otázka proč dojit bez efektu statisíce podnikatelů, když stačí přestat dotovat jeden Agrofert a máme na vše v reklamě slibované. Tomu říkám vrabec v hrsti.;-D;-D;-D

8 0
možnosti
Foto

Ale přece o to vůbec nejde, jde o to přejít na E-stát.

0 1
možnosti
Foto

Takže k těm lékařům, které zde kdosi v diskusi torpidně zmiňuje. V současném systému je cca 99% příjmů lékaře příjmem ze zdravotní pojišťovny. Jinými slovy, lékař jednou za měsíc vyfakturuje pojišťovnám odvedenou práci a dostane na účet peníze. To jedno procento (u praktiků bude trochu vyšší, ale ne o moc) tvoří různé platby za potvrzení ke zbrojnímu průkazu, vydání nějakých potvrzení pro zaměstnavatele, případně nějaké doplatky v řádu desetikorun za léčiva, která pojišťovna nehradí plně. Kvůli tomu jednomu procentu bude muset každý lékař vydávat papírky, pořídit si modul k programu atd. Náklady na provoz budou nejspíše rovné příjmům.

Česky se toto nazývá debilitou a buzerací. Představa naivních jedinců, že s EET se bude mít lépe je naivní, směšná a hlavně zcela mylná.

Tome, karma. A už aby šel od válu....R^

11 0
možnosti

Jen počkejte, až některý Váš pacient, kterému v budoucnu vystavíte účtenku s EET na ni posléze vyhraje. Ten pak určitě nebude na Vás psát na stránkách hodnocení lékařů nějaká negativa, jak je to běžné v současné době.

0 3
možnosti

Nevím, zda je EET k smíchu, ale uvědomte si, že díky ní si můžete z každého obchodu, restauračky, či bufíku, ba i od obyčejné babky trafikantky s každým nákupem odnést domů milión.

Vždyť stačí jenom zadat, a to dokonce ne ani celý, ale pouze pár počátečních písmenek, či číslíček Bezpečnostního kódu poplatníka, či Fiskálního identifikačního kódu z vystaveného dokladu o nákupu do té hříčky "Účtenkovka", kterou žije celá naše společnost. A pokud budete mít alespoň kapičku štěstíčka, tak budete za vodou.

A tak se ptám kdopak Vám to kdy dal?

A zamyslete se, vždyť ti nekňubové z demobloku, jako je například ten ukňoutaný modrofialový profesúrek, nám tuto zábavu a naději na štěstí chtějí vzít. A to snad byste chtěli?

0 3
možnosti
Foto

Pane samozvaný kazateli a neuznaný 9ti letý revolucionáři, já účtenkovku nehraji. Hanbou bych se musel propadnout.

5 0
možnosti

O38t42a 10K66i33n72c

6. 6. 2019 20:11

Už jsem hodně dlouho v diskuzi k tomuto blogu a ještě jsem jej neokarmoval. Tak to dělám dodatečně nyní. R^

3 0
možnosti

EET za vesmírné lety se neobávám. Až tyto budou aktuální, tak Babiš už bude mít po atentátu a EET bude zrušená. Byl bych velmi zklamán, pokud by se vývoj ubíral jiným směrem.

2 0
možnosti

Pane Flaško na rozdíl od Vás si myslím, že platit daně je základní povinnost. Pokud se nemýlím,v USA je neplacení daní považováno za velmi vážný zločin. Podle mého názoru EET přispívá k tomu, aby se daně platily. To současné ječení na téma chudáci řemeslníci je trapná fraška. Vadí to především právníků, lékařům atd.

6 3
možnosti
Foto

Kde říkám, že se daně platit nemají? A to o těch právnících - přečtěte si diskusi dole.

4 0
možnosti
Foto

EET má zkultivovat podnikatelské prostředí. Aby si hospodský nekoupil flašku whisky v krámu za 250 Kč, rozlil ji hostům za 1000 Kč a 750 Kč strčil do kapsy. Aby nebyli řemeslníci, kteří jsou sice na roztrhání, ale nakonec vykážou příjmy na úrovni životního minima. U nás ve městě chodil na sociálku pro podporu majitel autobazaru a to jen proto, aby dokázal vysvětlit z čeho žije, když nemá z prodeje aut téměř žádné příjmy. Byla tady amazonská džungle a teď tu máme možná nějakou sibiřskou tajgu.

3 4
možnosti
Foto

A zavedením EET tyto praktiky u hospodských dle Vás zmizely? A u řemeslníků zmizí taky? Tomu snad nemůžete věřit ani Vy.

13 1
možnosti
Foto

První článek kde s autorem souhlasím.

EET pro řemeslníky a podobné bude zcela k ničemu protože nějaké bláboly o nějakém vyšším výběru daní jsou zde zcela mimo. Do nějakého příjmu 900 000 kč ročně stejně nezaplatím ani korunu na daních protože mám 80% paušál na výdaje a skoro 25 000 je daňový odpočet. Takže ke zdanění je nula. A ukažte mi běžného řemeslníka, který vydělává víc. je to jen buzerace a nic jiného. Já mám třeba 99,5% příjmu na fakturu, takže teď těm kteří budou chtít platit hotově řeknu, že mají smůlu protože hotovost neberu a k EET se nepřihlásím. Moje paní je kadeřnice a ta i kdyby se rozkrájela tak stejně taky nevydělá tolik aby něco platila. Jenže vzhledem k tomu, že dělá jen za hotové tak to EET bude muset mít. No a ten provoz nebude hradit ze své kapsy, to by byla hloupá. takže na to samozřejmě doplatí zákazník.

7 0
možnosti
Foto

Je to tak, jak pravíte R^R^

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
Foto

Jenže se, Romane, obávám, že někteří to NEpochopí vůbec nikdy.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.