Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Máte ve všem pravdu. A já také v Česku nelyžuji. Důvodem je hojný výskyt Čehůnů, vyznačující se bezohledností k ostatním lyžařům (vlastní i svých nevychovaných dětí), rychlou jízdou v místě dojezdu, požíváním alkoholu a řvaním spolu tristní úrovní místních služeb.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=585735

0 0
možnosti

Sice nevím, jak to chodí v Rakousku a v Německu při lyžovačkách, ale ve vlacích soukromých dopravců vás z něho vyhodí klidně i v noci, pokud nemáte zakoupený jejich lístek. Přitom vůbec neřeší, že IC provozovatele DB mělo hodinové zpoždění a čas na přestup, který máte nestačí na zakoupení jízdenky v jejich předprodejním automatu. Samozřejmě se mi nelíbí, to co se na železnici chystá, ale dopravci alespoň garantují prodej jízdenek v jejích vlacích a to bez přirážky.

0 0
možnosti
MJ

Koukám ,pane autore, že když se odchýlíte od politického tématu, Vašeho jinak velmi dobrého a věcného příspěvku, mnozí diskutující nejsou schopný pochopit obsah a smysl. viz např pan Beneš.

1 0
možnosti
JJ

Je vidět, že jste opravdu "zásadový člověk"... :-) Nevím, odkud jste a kam máte na lyžování nejblíže, ale srovnávat možnosti lyžařských středisek u nás a v Alpách je opravdu jako příslovečné "nebe a dudy". Snad tak trochu Krkonoše, ale to nemohu posoudit, protože do Rakouska to je blíže a je tam určitě méně plno.

Ale když to jde, zalyžuju si rád i u nás, na Moravě a činí to tak i moji kamarádi, kteří jsou opravdu hodně dobří lyžaři a mají sjeté Alpy, ale i tak nemají žádný problém zajet zsi zalyžovat i u nás, doma. My se totiž držíme zásady být první na sjezdovce, lyžovat naplno půl dne a pak to zabalit a posedět někde v klidu. Poo jsou stejně všechny sjezdovky většinou rozbité a to už si v našich letech raději odpustíme. Samozřejmě, musí být sníh. Takže i když i u nás je pár středisek, které se sdružují, stejně to nevyužíváme.

Ale jinak se klidně přidržujte svých zásad a naše sjezdovky bojkotujte dál. Bude tam alespoň víc místa. ;-)

3 5
možnosti
RS

R55u15d83a 20S12l50a22v53í85k

31. 10. 2019 11:45

Nepochopils...

2 0
možnosti
MB

Obecně - Vypadá to tak, že bývalý duch RU úředníka s razítkem žije dále. Stále se nedaří přejít na filosofii - Kolovat musí Informace - nikoliv člověk ! Obrovský problém programů ministerstev - úřadů. Nekomunikují pospolu, osvědčené mega úniky nákladů zakázek. Digitalizace prostupuje nesmírně pomalu - Vize jednoho místa pro odbavení potřeby je v prachu. V podstatě je neuvěřitelné přijímat další síly a ještě stavět i nějaké Čtvrtě ! ...

Se slevami je to podobné. Jistě, jsou možné. Nemůže je ovšem zařizovat Vláda ! To je věc toho, kdo službu provozuje ! Počínaje mobily - přes veřejnou dopravu - po lyžařské sjezdovky. Stát je službou pro občany - Svého druhu, taková krčma. Hosté tam chodí rádi a zaplatí. Dnes unylý číšník říká - Pivo mám teplé, kuchyň nevalnou. Abych přežil, tak hosty zavalím daňovým břemenem. I rekordy budou - Povolování stavebnictví - Jsme za Afrikou, Břemeno - Po balíčku bude nejvyšší za 25 let ! To je vono, že ano ... :-)

1 0
možnosti
ZD

Máte pravdu. Jen si vzpomenu jaký "rachot" pustila věta o řízení státu jako firmy. Vy stát přirovnáváte ke krčmě, to je podobné. Jistě jste si všiml kdo "nejvíc" řval. Kromě poblouzněných diskutérů především nejvyšší politici a ještě tu úvahu zesměšňovali. Hospoda pokud nebude prosperovat - zanikne, pokud ji někdo nedotuje. Stát je dotován škrtnutím pera právě těch politiků, kteří nejvíce křičeli. Takže článek není o Alpách, ale o rozdmýchávání pochybných vášní mezi lidem, aby měli politici volné ruce ke svým uvědomělým zásahům do chodu společnosti. Žádná firma by takto nemohl přežít - politikům to jejich voliči dovolují.

Sám autor rád často přiloží polínko, aby ohýnek správně hořel, hrál jen ty správné politiky. Jen srovnání se světem jej přivede k zamyšlení nad nedobrou situací v republice.

0 0
možnosti
MK

V tom lyžování to začíná jít k lepšímu. V Krkonoších v oblasti Černé hory je propojených šest středisek (Pec, Velká Úpa, Jánské lázně, Černý důl, Malá Úpa, Svoboda n.Ú.) na jeden skipas. Nákup i po internetu, jednodenní skipas platí i jako parkovací karta ... jsem spokojen.

2 0
možnosti
JJ

Podobně je tomu i u nás na Valašsku. Vícedenní jízdenky platí i ve střediscích Bílá, Mezivodí,Kohútka, Karolinka, Kyčerka, Horal, Galik, Razula, Machúzky, Jezerné.

1 0
možnosti
PK

Váš názor o neschopnosti Čechů je správný. Problém je, že dnes už to nemůžeme svalovat na ká es čé, která rozhodovala o všem a vytvořila nefunkční režim. K dispozici máme nebo můžeme mít na rozdíl od minulosti kvalitní techniku, lidi i možnost hodně okopírovat. Je to v nás a bylo by to stejné jak za vlády AB tak i ODS. A bohužel vy to podvědomě tlačíte - může za to stávající politická "skvadra". Ta bude i za ODS až na pár špiček stejná.

0 0
možnosti
SB

Což o to, stoprocentně věřím, že Rakušané a Němci v pohodě zvládají mít perfektní přehled o možnostech ubytování v horách.

Horší to bude s tím, pokud mluvíme o jejich přehledu o tom, koho mají ve vlastní zemi. Sami se přiznávají, že se jim tam loudá nějakých tři sta tisíc až půl milionu cizinců, o nichž vůbec nevědí, kdo jsou, nebo dokonce ani vůbec nevědí, že je tam mají. A to ponechávám stranou, e u těch, které mají zaevidované, jako že vědí, kdo jsou, to může být všelijaké, pokud jde o správnost evidovaných údajů.

Tak to raději budu mít ten náš český nepořádek z toho pohledu, který autor tolik obdivuje u Rakušanů.

Svou Českou republiku bych za Rakousko ani za Německo nevyměnil. Jsem tady naprosto spokojený.

5 7
možnosti
Foto

Půl milionu neevidovaných cizinců a přesto mají na železnici i na sjezdovkách větší pořádek než my.

/Plus jsem dal omylem/.

5 0
možnosti
JZ

J77a26n 62Z62i59e76g32l24e87r

30. 10. 2019 17:05

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.