Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A15l25e37x 32G66r75e96g54o62r

25. 11. 2019 11:07

Policie má permanentní podstav a Vy byste chtěl aby bylo více vidět. Více policistů by znamenala mnohem více peněz na jejich zabezpečení ale platit více daní by se Vám platit nechtělo.

Až si společnost uvědomí,že je policie mimořádně potřebná a zasluhuje si jednoznačný respekt,potom se asi budou i policisté lépe nabírat do služby.

A zkuste v USA neposlechnou z obyčejného pochuzkaře.! To u nás se jim v podstatě můžete beztrestně pošklebovat. To za minulého režimu by si nikdo nic takového co dnes k obyčejnému pochuzkaře nedovolil.

0 2
možnosti
ZJ

... Jaký ,,podstav"???? Na počet obyvatel v naší republice máme policajtů skoro nejvíc v Evropě :-/!

0 0
možnosti
MK

Zvyšování trestů se používá vždy, kdy je potřeba získat kladné body nebo odvést pozornost od nějakého svinstva. Žádnou racionalitu ani logiku bych v tom nehledal.

Nejjednodušší by byla valorizace pokut podle podobného vzorce jako např. u důchodů. To ovšem nikdy neprojde, kde by pak politici ty kladné body získávali? Moc dalších možností totiž nemají.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby to v ČR šlo (jakože to tady nikdy díky lidumilům z EU nepůjde!) - tak by začalo po jízdě bez papírů a pod vlivem alkoholu a drog zázračně fungovat následující. Od rána řetěz dlouhý 30 metrů a celodenní práce na 10 let v kamenolomu za každého počasí - při ruční výrobě štěrku kladivem.[>-] ;-O

0 0
možnosti
AG

A82l26e49x 47G44r47e10g10o59r

25. 11. 2019 11:11

A není to málo těch 10let?

V principu souhlasím s tím,aby vězni tvrdě makali třeba právě v těch kamenolomech aby se kriminál sám o sobě stal odstrašujícím elementem.

Ale za přestupky je to asi opravdu hodně. Tím neříkám, že by nemělo platit pravidlo 3krat a dost. Stejný přestupek třikrát v průběhu dvou let a potom 6 měsíců v kamenolomu. Proč ne.

1 0
možnosti
PD

P71e65t73r 45D71r30a89p53a72l

25. 11. 2019 9:53

že vy chcete kulatej čtvereček? tedy aby byl policajt "na každom kilometri"...jenže to pak budete zase prskat, že se zvyšuje počet státních zaměstnanců

1 0
možnosti
Foto

Dnes máte místo policistů všude kamery. A to pak vyjde nastejno.

0 0
možnosti
Foto

Policie by mohla být na našich silnicích více viděna, v tom se shodneme. Že není potřeba zvyšovat tresty, v tom se ovšem neshodneme. Kde nehrozí citelný postih, tam to některé povahy vede k tomu pravidla nedodržovat. Ty děsivé statistiky mrtvých na našich silnicích vám nestačí? Minimálně je potřeba vyrovnat inflaci, ale za sebe bych výši trestů ještě podstatně zvýšil. Pokud chce někdo dopřát rodině radovánky, nechť dodržuje pravidla. Dělám to také, věřte mi, jde to.

1 3
možnosti

Problém je tom, pane Karbane, že už nežijeme v socíku a nebereme všichni plus mínus autobus, stejně. Pokuta, která jednoho zlikviduje, je druhému k smíchu a třetímu bude buřt i když si za současnou cifru přidáte ještě tři nuly. Pokud vím, před časem se pokoušeli ve Finsku diverzifikovat výši pokut podle výše příjmu. Asi to nebylo reálné, protože jsem nezaznamenal zprávy, že by se to chytlo a dál používalo.

Asi v tom nebude nikdy spravedlnost, nicméně bychom se měli řídit alespoň pravidlem, že pokuty a tresty by měly být výchovné, ale nikoli likvidační, tím si totiž nepomůže ani jedna strana.

9 0
možnosti
Foto

A pak že nebylo za socialismu lépe, žádné radary, policajti měřili překročení rychlosti stopkou. Vděčíme za to technickému pokroku, nebo změně režimu?

A mimochodem, je možné, že míra represe, co se výše udělovaných trestů týče, tak je dnes vyšší. Třeba poměr výše na místě udělované pokuty kontra výše nominálního průměrného platu.

1 0
možnosti
PV

P82a11v72e90l 81V60é35b84r

25. 11. 2019 7:43

Jaképak žádné radary? Jezdívám už mnohá desetiletí z Brna na Uherské Hradiště. Po cestě je malá obec Kožušice, která byla pověstná tím, že tam byl velmi často u jednoho domu v křoví schován radar, opravdu velmi často. Po roce 1989 však tam nebyl ani jednou a křoví je už také pryč.

1 0
možnosti
MB

Existuje linka, život běží a dějí se jevy. Vznikne i dobře zamýšlený záměr - Všechno to spoutat do zákonů - předpisů - sankcí. Prokáže se, že to stejně nejde, zločin je vždy krok před dohlížiteli, podobně to stanovené se všelijak obchází. Tedy se to Novelizuje, zpřísní a opět se vymyslí další a další opatření. Konečně to bude fungovat ... !

Dopadne to jako vždy - Nic se nevyřeší, naopak chaosu kopec a v regulích se pomalu už nikdo nevyzná ! To je voda na mlýn vypečenců, jejichž právní štáby naleznou tu průchodovou skulinu. Notorický páčiš to neřeší, legislativu nesleduje a koná opakovaně. - Zase bude lapen, zase bude volný. No a pak zbývá ten poctivec. Zhřeší, neb si zapomněl ŘP, či bezvýznaně někde překročil rychlost ! Huráá, už je lapen ! Máme neuvěřitelně početné stavy Policie, pravda často spývají s přírodou. Jako v USA je vidět není. Přibírají se další - Kde jsou ? Já nevím, asi v kancelářích a tam vymýšlejí zase to admin další, aby se nám žilo lépe a jezdilo bezpečněji ! ...

Zhruba na toto vždy myslím, když vidím nějakou slavnost. Mladí kluci generálové ověšeni neuvěřitelným, počtem vyznamenání ! Veterán skutečné války bledne závistí, kam se vůbec hrabe ... :-)

1 0
možnosti
PV

P25a51v95e26l 76V97é60b13r

25. 11. 2019 7:15

Problém je v tom, že úkolem policie není náprava věcí, ale výběr pokut.

2 0
možnosti

Dnes si vzácně nezarýpu a budu s vámi souhlasit. Navíc, pokuty za to, že zrovna nemáte řidičák u sebe, jsou už opravdu jen buzerační. Dnes má policie takové vybavení, kterým přečte značku auta a okamžitě má o vás a vozidle k dispozici maximum informací. Tedy:

jméno majitele vozidla a jeho další nacionále

to, jestli majitel má platný řidičský průkaz

to, jestli je vozidlo pojištěno

to, jestli má platnou technickou prohlídku

a možná ještě něco dalšího, toto jsou jen mé zkušenosti ze silniční kontroly

6 0
možnosti
PD

P79e92t37r 98D20r80a98p72a41l

25. 11. 2019 9:51

no, tak ono jde primárně o ty, co mají řidičák v čistírně nebo vůbec

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.