Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

...ano je to nutnost si vzpomenout ale jiní???v divadlech žádná jeho hra a v kinech nic,co by připomělo vzpomínku va VH převážně komerční hry a Hvězdné války...peníze jsou peníze....

0 0
možnosti
DH

D77a11v77i78d 97H74o20r18á60k

20. 12. 2019 9:44

Ano, připomínáme si to smutné výročí, ale buďme optimisté, vždyť v těchto dnech si lze vzpomenout i na šťastná výročí.

Konkrétně včera jsme oslavili 135 výročí, kdy na svět přišel, a obohatil naše životy i jiný literát, který si získal svými pohádkami o Mikuláši, který se změnil v Dědu Mráze přízeň a obdiv všech dětí a stejně tak i přízeň a úctu zodpovědných občanů svými povídkami o zářícím Kladnu, ale zejména i svou převratnou Měnovou reformou z roku 1953.

A podobně jako V.Havel byl i on blízký prostému lidu a nejen inteligentům, když spolu s kulturně vyspělými místními občany navštěvoval oblíbené proletářské hospůdky, kde jim překrásně hrával na tahací harmoniku.

A tak kromě V.Havla vzpomeňme zde při smeknutí pokrývek z hlavy na půlkulaté výročí 135 let od příchodu na svět našeho též pana presidenta Ant. Zápotockého, který tak obohatil životy některých starších z nás, ale především životy našich rodičů.

0 0
možnosti
Foto

Pane Horáku, obávám se, že četba Vámi oblíbeného literáta pane Antonína Zápotockého, který provedl Vámi tak oblíbenou měnovou reformu se poněkud negativně promítá na Vašem mozku. Dovolte mi tedy, abych Vám připomenul, že k tomuto blogu jste v diskusi již předevčírem vystupoval.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PV

Václava Havla jsem si vážil.

Opovrhuji ale jeho tzv. následovníky, kteří jeho demokratické ideály ve skutečnosti pošlapávají a snaží se po dobrém, či spíše po zlém ve společnosti prosadit tu "jedinou správnou, totalitně laděnou demokracii" a převychovat tento národ.

V 89 roce jsem studoval, účastnil se všech studentských demonstrací a VH pro nás představoval jednoznačně velkou morální autoritu.

Jedním z nejpoužívanějších hesel v listopadu 1989 byly "svobodné volby". Ano, svobodné volby! Takže by mne docela zajímalo, jak by se VH tvářil na zcela vážně míněné návrhy jeho "následovníků", že k volbám by nemohli jít všichni občané ČR, ale jenom ti, kteří projdou speciálními zkouškami či testy, které by prověřily ty správné politické názory a postoje, a podle rozhodnutí příslušné komise by se občan buď mohl zúčastnit voleb či nikoli (autor návrhu Ivan Havel, bratr VH), nebo by se vydávaly speciální voličské průkazy pro ty, kdo mohou jít volit (B. Hrzánová). Případně třetí nápad, od "liberální demokratky" E. Holubové, která by si přála, aby starší voliči, kteří "špatně" volí rovnou liberálně demokraticky "vychcípali".

A v příkladech můžeme dál. Pamatujete ještě letošní oslavy 17 listopadu a situaci, kdy nějací gestapáci s plackami Miliónů chvilek na klopě rozhodovali, kdo může jít po ulici a kdo ne, kdo může jít položit květiny k pomníku 17. listopadu a kdo ne? A jiní šílenci v této souvislosti už otevřeně hovořili, že nositelům těch "špatných názorů" byla vyhlášena ze strany "liberálních demokratů" válka a proto by na ulici neměli ve vlastním zájmu vůbec vycházet!!! Jsem přesvědčen, že pro VH by podobné nedemokratické excesy byly nepřijatelné.

Proto je šílené poslouchat totalitní, liberálně bolševické žvásty jeho tzv. následovníků. Jak je vidět na výše uvedených příkladech, vznikl nám tu zajímavý paradox v tom, že odpůrci "následovníků VH" mnohem věrněji drží odkaz 17. listopadu a samotného VH než ti, kteří jeho jménem tak vehementně vystupují.

7 4
možnosti
KB

K36a17r77e47l 47B18o32k

19. 12. 2019 22:47

Skrytá, ale průhledná faleš. Nejste nositelem myšlenek Václava Havla.

3 0
možnosti
JU

J46o64s87e65f 34U18l50m37a50n

19. 12. 2019 13:50

Přesto, že patřím na opačnou stranu barikády než ti, co se Havlem dneska ohánějí na každém kroku, nepatřím mezi ty, kteří by ho nenáviděli (totéž nemůžu říct ale o některých lidech, kterými se obklopoval). Na netu jsem bohužel mnohokrát natrefil na články, co to bylo za morální zrůdu a už z rétoriky jde poznat, která bije. Ne, já bych Havla neoznačil jako špatného člověka. Ale ani to nebyl někdo, kdo by "něco dokázal". Prostě stál na té správné straně (bez ironie) a měl štěstí na to, v jaké se nacházel době. To byla i hlavní příčina té jeho údajné popularity v zahraničí, která ve skutečnosti nebyla nijak velká, ale to obecně platí o všech našich prezidentech, prostě lidé na západě mají problém vůbec najít ČR na mapě, takže i kdyby byl Havel naprosto skvělý, toto by změnit nedokázal. Další věc je samozřejmě ta, že Havel byl velmi prozápadní, skoro bych řekl až servilní. To mu nelze nijak moc vyčítat, protože tehdá byla jiná doba, k západu mnoho z nás vzhlíželo jako ke staršímu bratrovi a západ tenkrát byl úplně jiný než západ dnes (tehdy tam ještě vládla pravice a platilo "kdo nepracuje, ať nejí"). Havel měl nadhled, smysl pro humor, jeho zahraniční politiku bych s přihlédnutím ke všem okolnostem hodnotil jako dobrou. Ostudu nám určitě nedělal. Já nechci hodnotit, jak by se při určitých situacích zachoval dnes, protože to by byla jen spekulace a hodnotit člověka co by, kdyby...to nemá smysl. A nakonec...možná by on sám byl dneska zklamaný tím, jak se západ výrazně posunul směrem k socialismu. ;-)

6 2
možnosti
LN

Ano, toto hodnocení je dle mého názoru bezemoční a správné.

0 0
možnosti
JZ

J96a11n 63Z27i97e46g81l97e80r

19. 12. 2019 10:53

Zasloužená karma R^:-)

6 3
možnosti
Foto

původně bych diskuzi pominul, ale po její rozbalení mezi oslavné komentáře vklíním, že Váckav Havel neni moje modla a nebyl ani můj president.

13 5
možnosti
PB

P68e95t19r 66B97u85r33i94a87n

19. 12. 2019 7:16

Tak technicky vzato byl vaším prezidentem. Tak jako mým je MZ proti mé vůli.

9 1
možnosti
PB

P75e62t28r 38B77u45r10i69a66n

19. 12. 2019 4:43

R^ obrkarma a přidávám se. Takhle nějak bych to vyjádřil i já.

7 3
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.