Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na blogu oceňuji, že autor vidí příčinu nedostatků v chování "v nás". A to jestli na Hradě sedí ten či onen může mít vliv tak 1-2 procenta, plus, mínus. Víc nevěřím. Pravda, znal jsem lemply v Čechách, kteří se za marky, franky, mohli venku přetrhnout. Určitě jsou takoví i v těch Alpách.

0 0
možnosti

Pane Flaško, souhlas. Přidám i z jiného soudku. Nedávno jsem navštívil pohotovostní službu v jedné krajské nemocnici v ČR. A protože mám možnost srovnávat zdravotnictví v Rakousku ( často coby tlumočník navštěvuji pohotovost v okresní nemocnici v Rakousku s našimi zraněnými hosty ) musím konstatovat, že je v tom nebetyčný rozdíl. Nemyslím tak úroveň zdravotní péče, ale přístup personálu. Zatímco tam vás tam jako obvykle první pozdraví personál -lékař nebo sestra, neúnavně se vás, jdouce okolo, ptá, zda je vše v pořádku, u nás jste pro zdravotnický personál jen vzduch, nikoliv klient. Mám již jistý věk a šediny a jsem zvyklý s s lidmi zdravit a tak jsem na tyto věci citlivý. Ale když po chodbě, kde čekáte na vyšetření, bloumá kolem kolem vás bez pozdravu, beze slova a s naprostým nezájmem desítka pracovníků v bílém, přijde vám to jaksi líto. Sám pro sebe se snažím je omluvit, ale nejde to. Mladí nebo starší, je to úplně jedno.

Ale i výjimky se najdou. Jedna mladá slečna to zachránila, po vstupu pozdravila všechny okolo stojící. Vysloužila si ode hlasitou pochvalu. Kéž by takových bylo víc. Když to jde v cizině, mohlo by to jít i u nás.

1 0
možnosti

Obávám se, že našim horám chybí především hory a tím pádem i sníh. Bude asi nutné tomu přizpůsobit i ceny.

1 0
možnosti

P69e19t18r 39S59k32á75l67a

27. 12. 2019 12:07

Dobrovolně provozovatelé lanovek a vleků ceny nesníží. Teď například je ve Špindlu v provozu ani ne třetina sjezdovek za plnou cenu. Tady by opravdu pomohl jedině bojkot.

0 0
možnosti
Foto

Někdy v polovině 90. let jsem přestal jezdit lyžovat na naše hory (v té době zažívající nápory Němců, Holanďanů...) právě z obdobných důvodů. Když k přístupu personálu přičtete "kvalitu" sjezdovek, jejich délku a ceny nejen lyžování, tak jsou Alpy jasnou volbou.

5 0
možnosti

P87e73t62r 83S70k82á11l92a

27. 12. 2019 12:12

Samozřejmě jet na týdenní pobyt na naše hory je nesmysl (pokud nejedete s malými dětmi a stejně moc nepočítáte s lyžováním). Na druhou stranu ale na den do Alp z Prahy nepojedete.

0 0
možnosti

Jako amater blb - Si stále myslím, že Dotace do soukromých rukou nepatří. Rozumím hlasu - "Za 41 let jste zaostali" ! - Dejte si dohromady dálnice, rychlovlaky, památky - Propojíme se. Bude se cestovat, navštěvovat , vrátíte se do civilizace ...

Tak tak tedy kráčíme přes linky Toustového chleba, sjezdovky a rozhledny v nížině. Podobně je to s Aquaparky - Přestože počet slunečních dnů klesá ! Solárníci zase říkají - Neklesá ! :-) Živnostnit kolem koupališť, nebo sjezdovek je šílené. Lépe je, se nechat Dotovat ! Pak se dobře staví vily i bez povolení, záhadné hotely, objev podivných rybníků - Vše s nezbytnou péčí o kamenolomy a obory ! To je ten správný, český vlek, k němuž ani prověrky nejsou zapotřebí ! A jede to furt ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

super ... pojedete-li devastovat přírodu do Alp, Jizerské hory se spíše vzpamatují

0 0
možnosti

Co to meleš za sr...ky?

0 0
možnosti
Foto

Dvě poznámky. Je fakt, že u nás jsou vleky už na každém krtinci, otázka rentability při současném teplém počasí by mne zajímala. Kolik dotací se utopilo v podobných "projektech"

Ta druhá. Vlekaři u nás a v Itálii, kam jezdím, jsou nebe a dudy. Zažil jsem u nás chlapíky, kteří jen stáli, hulili a co se děje na kotvě, pomě atd. jim bylo šumafuk. Když jsem poprvé postavil svého pětiletého syna na pomu, tak se ten chlap jen koukal, jak synek vystřelil, spadl. Byl jsem rád, že mu nějakou nenatáhl.

V Itálii - přijede malý lyžař k vleku, ten zpomalí a borec pomůže nasednout. Totéž u starších lidí. Vždycky ochotně, často s úsměvem.

Tož tak.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS