Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Čili říkáte, že Babiš přidával důchodcům málo. Je, na rozdíl od ODS, sociálně necitlivý. No, tak se snad příští rok pochlapí a dorovná to tak, aby to bylo přes 40%.

K dokonalosti tomu blogu ještě chybí čísla, jakým tempem se zvyšovaly platy za vlád třeba té ODS a jakým za Babiše.

1 1
možnosti
RC

No platy rostly rychle za Babise, protoze konjunktura, takze statni rozpocet ma vice prijmu a lehce z nej rozdava. Nebo jste mluvil o mzdach? S rustem mez vlada (az na vyjimky typu minimalni mzda) nema nic spolecneho!

0 0
možnosti
MK

M57i85l66a23n 34K23e95s57l

24. 2. 2020 17:18

Autor blogu z matematiky asi nematuroval.Procenta důchodu závisí jak na výši důchodu tak na výši mzdy.Někdy postačí snížit mzdy a důchod procentuálně vzroste.Rád bych věděl koho volí ODSáčtí , TOPáčtí či lidovečtí důchodci.Prozřeli a volí také ANO ?Co říká průzkum?U nás je to s těmi důchody nějaké jiné.Nedávno jsem se dozvěděl,že naše drahá vlast dává na důchody podstatně menší procento z HDP než je průměr EU.Prý i Poláci dávají více.Za co my to utrácíme?

3 0
možnosti
MP

než živnostník v důchodu, raději budu terorista. příjde mi to důstojnější.

1 0
možnosti
Foto

Vaše hausnumera dokládají jen to, že za vlády ODS a jejích souputníků stagnovaly mzdy a jejich reálná výše spíše klesala Rv

0 4
možnosti
RC

to tak obcas v krizich byva.... nicmene vlada neni ten, kdo by na mzdy mel nejaky nezanedbatelny vliv.

0 0
možnosti
EC

S těma živnostníkama to také není tak jednoznačné. Protože pokud zaměstnanec (s platem 30K) odvádí 8K měsíčně a živnostník se ziskem 30K odvádí 2K, tak by měl mít i nižší důchod, nebo to vidíte jinak.

Smysl by dávalo, ať si živnostníci platí kolik chtějí a podle toho budou mít důchod.

3 0
možnosti
MP

Také by měl živnostník brát část důchodu i za ty, kterým díky svému podnikání dal práci !

0 1
možnosti
EC

Ale autore s čísly se dá kouzlit různě a můžete je prezentovat tak, aby podpořily Váš záměr. Nezmiňujete třeba superhrubou mzdu. Ale když rostou hodně platy, tak i když důchody rostou také dost, tak procentuálně klesají.

Co třeba napsat kolik si důchodce mohl koupit z průměrného důchodu rohlíků, mléka, jogurtu. (nezmiňuji cest z Prahy do Ostravy). Jenže to by vyšlo obráceně.

P.S.: Když ty důchody procentuálně svážete s platy učitelů, vyjde Vám to ještě lépe.

0 0
možnosti
MB

A úplně nejlépe to vyjde u Státního dluhu ! On sice nominálně roste, ale k poměru HDP zase klesá ! Je to fakt srandovní, za Kalouse 120 tis Kč - Nyní máme 160 tis Kč, ale říká se, že tak je to lépe ! (Fakt, ta manipulace je neuvěřitelná) ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Ale Tome, vždyť onen koblížek - třeba teď v podobě levných jízdenek - zásek 6 miliard/rok a nejspíše to nebude stačit - je zcela zásadní. Po nás tsunami, že? To, že asociální demokracie koná jak koná, je celkem předvídatelné.

Ale že lidé na hranici chudoby volí masově oligarchu, miliardáře, který se jim směje a má je za slaboduché, to je teprve ten správnej odvaz. R^

6 0
možnosti
ČP

Těch 6 mld se nikam nevypařilo. Ty zůstaly v kapsách běžných lidí. A to je možná i dobře, nemyslíte?

3 0
možnosti
VB

Tak mladí mají slevy na jízdné - a řada z nich to bohatě využívá.

2 0
možnosti
JF

J47i36ř98í 22F20o45g11e49l

24. 2. 2020 8:56

Procenta jsou hezká, takhle by se měla používat i při porovnání zadlužení. Kolik procent k HDP před desetil lety a v současnosti.

Ale k těm důchodům. Daleko podstatnější je, že za současný důchod s nízkým krpocentem si důchodce koupí než za těch tehdejších 43%.

1 0
možnosti

Zajímalo by mě, za co vám dal pan Blažek plus, když vám z textu vypadlo to nejvíce hlavní slůvko, bez kterého nemá příspěvek smysl.:-)

2 0
možnosti
JK

Jedeme v důchodovém Titaniku a čekáme na ledovec jménem krize. Velký kapelník AB nabádá kapelu k vyhrávání a dvě sólistky se předhánění ve výkřicích, že mají znít umělecky, vlastně odborně, že. Proč by ta hrající veselá kapela říkala lidem pravdu, když každý z nich má své místo v záchranném člunu, sólisti mají záchranný člun extra a kapelník má dokonce dva svěřenecké záchranné čluny.

Kdokoliv, kdo by řekl, zejména důchodcům pravdu, bude nekompromisně vykopnut z politiky, důchodci vládnou 30% hlasů a použijí je jako jeden muž (žena). Důchodci si jen matně uvědomují, že té superkapale AB platí životy svých dětí a vnuků, i těch ještě nenarozených.

Ostatní demokratičtí politici zase vědí, že pokud sestaví reálný jízdní řád, sice delší, zato objede ledovec, tak tu mají těch 70% hlasů. Jenže se zatím nemohou domluvit, jestli je lepší objet zleva či zprava, setrvačností či přidat a tak podobně. Proto mají to co mají a počty hlasů jsou promarněny v systému šíleného přepočítávání.

No máme tu přece Legendu o prutech Svatoplukových, tak proč se jí nedržet, co.

1 0
možnosti
Foto

A co teprve až ten ledovec začne roztávat. A nechvalte důchodce, jak správně volí. 2017: "Jakkoliv se hnutí ANO daří prakticky u všech věkových skupin, nejsilnější podporu získává mezi staršími lidmi, především pak u věkové skupiny starší 65 let, kde by ho volilo celkem 34,5 % lidí."

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS