Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Nebude to dlouho trvat a všichni ti, kteří si dnes stěžují, že jim stát dává málo, budou později kritizovat jeho špatné hospodaření a zvýšení státního dluhu.

1 0
možnosti
Foto

Tak ještě jednou i pro Vas. Stát teď podporuje správně. I když o jednotlivých parametrech se dá diskutovat. Jenže na to měl mít našetřeno a ne to projídat v dobách bezprikladneho ekonomického růstu. Teď se bohužel zadluzime na generaci dopředu.

3 1
možnosti

R^

Souhlas!

Doufali jsme, že s podnikatelem v čele vlády můžeme mít pravicovou vládu.

Jenže Andrej Babiš je ohebnější, než jsme si to dokázali představit! Spojil se s lačnými socialisty a komunisty, poslouchá je a stal se z něho zhoubný populistický levičák, který schopným bere a neschopným rozdává i v době ekonomické krize!

:-)

1 2
možnosti

Petr Burian: Je to tak. Všichni ti zamindrákovaní lidičkové, co si pod pojmem pronajímatel představují výhradně restituenta pěti činžovních domů ....

------------------

Děkuji váženému pronajímateli panu Burianovi, že se nás restituentů zastal! Máme na Vinohradech pouze dva domy. Poctivě jsme se ptali nájemcům, jestli chtějí zvýšit nájem, nebo jim tento pravidelně valorizovaný v této "krizi" vyhovuje. Všichni jsou spokojeni. Pronajímáme cca 40 ordinací lékařům a pouze jeden navrhl, že bychom měli v této době upravit nájem. Po vzájemné dohodě bude platit o 10 000,- měsíčně více, ostatní lékaři nechtějí nájemné smlouvy měnit.

0 2
možnosti
Foto

Ha, ha, ha. :-);-D:-). Občan Lička a humor. ;-D;-D;-D

3 3
možnosti

Pane Flaško, můžete mi laskavě prozradit kde ta vláda má vzít peníze, když "stát má být co nejmenší, vláda nemá právo brát a přerozdělovat poctivě vydělané zisky podnikatelů" atd? Běžte do háje se svými žvásty.

4 6
možnosti

Jo - vláda na sebe bude brát náklady za nezaplacené nájemné.

Když přece hlavním cílem tohoto opatření je zbavit se nárůstu žádostí o příspěvky na bydlení. O příspěvek lze žádat zpětně, ale jen, pokud byla pohledávka uhrazena. Tím je vyloučeno, aby o příspěvek žádali ti, kteří si platbu na základě pochybného zákona odloží. Šmejdi ušetří odhadem 20 mld.

Je to zákon šmejdů. Doslova. Tyjí z těch nejpostiženějších. A vy byste chtěli, aby nesli důsledky svých činů!!

Nikdo rozumný nemůže očekávat, že i v případě, že bude po třech měsících vše v normálu je schopná běžná rodina uhradit dvě činže (běžnou a splátku). A ono většinou ani po třech měsících nebude vše v pořádku.

Mimochodem: Jediné, co zákon říká, že nelze žádat vyklizení bytu, pokud nájemník nezaplatí až tři nájmy a splatí je do konce roku. Neanuluje však nic v nájemních smlouvách. Tedy ani smluvní pokuty.

Ne, ten zákon nemyslí na nájemníky ani náhodou. Myslí jen na státní kasu. Myslí na to, jak obejít zákon o příspěvku na bydlení.

2 0
možnosti

pokazde, kdyz pani min financi vyhlasi NECO, vzpomenu na titulku Reflexu, kde ma na sobe kostymek jako kabaretierka, rozprazene ruce a v tonu pisnicky pana Sveraka krici: NEVADI

karitatura presne popisuje situaci, na kterou jste poukazal v aktualnim blogu

karma

3 0
možnosti

nezpíval pan Svěrák náhodou: "nemít prachy, nevadí...". tak proč všichni chtějí nějaké náhrady a dotace?

2 1
možnosti

Dlouhodobě pronajímám bytové a nebytové prostory - zprávy z bojiště :

Za dobu viro krize jsem přišel asi o 40% nájemného. Nikdo mi to nepřikázal - mé rozhodnutí, na základě jednání s uživateli. Mluvím o dlouhodobých vztazích, kde se účastníci znají. Smyslem není dostat 100% příjmů - Smyslem je přežít a vyhovět si. Pak vidím matku v rozvodu s dítětem, jejíž muž bloudí po přírodě a nestará se. Podobně majitele zavřeného obchůdku, kteří podporují dceru na VŠ. Podobně Dental hygienu, kde žena investovala do svého vybavení a musí mít zavřeno . Tu znenadání přichází Dobromilný stát, který JIM PŘIKAZUJE, aby mi ušlé zisky - 100% doplatili !? Nechci to, budu pouze sledovat kolik Žalob ostatní majitelé podají - (situace podobná, kdy ČSSD regulovala nájemné). Neuvěřitelné, kdy stát se vlamuje tam, kam nepatří ! Co je hlavní ! = Jeho návrh Absolutně NIC NEŘEŚÍ ! Řádný nájemník - uživatel je cenná komodita - Mj., Prostor je dostatek, tedy "se i kradou" ! Nabídka lepších podmínek, úlevy nájemného ap. Po státu nic nechci, o 25.000 Kč nežádám ...

Dcera kupuje byt. Řadí se tak k 80% odpovědných lidí, kteří řeší svůj základ - Bydlet, ve vlastním ! Taky úžasné, že od r. 1989 již pouze marginální část 20% bydlících, dlí v pronájmech. I úsměvné, tyto osoby Hnutí ANO konkrétně oslovuje ! Já Vládu oslovuji rovněž - Dcerka si má nachystat Výpalné 104.000 Kč = 4% Daně z nabytí ! A. Schillerová a K. Dostálová - "Řečí o populismu, nápadů máte kopec - Kdy už skutečné něco rozumného uděláte pro odpovědné lidi" ? Kdy ta Nemravná daň bude zrušena ? Má ji poctivec převést do státní kasy, neb si je bud moci využít pro svou potřebu - Vybavení bytu ap. Její Daně k vám ? Proč ? Ona - vydělala si na ně ... :-)

12 0
možnosti
Foto

Jenom bych si dovolil podotknout, proč z něčeho obviňujete ČSSD, která ten problém pouze zdědila od ODS, kde regulované nájemné obhajoval Dyba.

1 0
možnosti

Je to tak, karma. Všichni ti zamindrákovaní lidičkové, co si pod pojmem pronajímatel představují výhradně restituenta pěti činžovních domů žijícího v daňovém ráji, a kteří tomu vládnímu návrhu tleskají, by si měli představit vládní zákon, podle kterého by firmy zasažené korona krizí mohly platit mzdy až za půl roku, pokud na to budou mít. To by bylo řevu!

8 0
možnosti
Foto

A ono snad byla pozastavena možnost dát výpověď někomu ze zaměstnání?

0 0
možnosti
Foto

Stačilo by, aby to vláda nechala na samotném trhu. Majitel činžáku ví, kdo z nájemníků je slušný, byť teď, kvůli covidu, ve finanční tísni. Sotva by si pomohl, kdyby se takových zbavil a měl po nich prázdné byty. Pobavil jste mne s tím důchodcem, který si v Praze prozíravě pořídil za 3 miliony byt, aby ho mohl pronajímat za dvanáct tisíc měsíčně a přilepšoval si tak k důchodu.

1 0
možnosti

Proč si vy pražáci myslíte, že celý svět je jenom Praha. To jste opravdu tak omezení? Tenhle primitivismus slyším od pražáků dost často.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,14
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.