Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
Foto

I24v85a38n 63V56e40s96e93l13ý

27. 9. 2020 15:17

Nevím zda je vláda rozumná když superhrubá mzda měla být zákonem platným od roku 2012 s účinností od 1.1.2015 zrušena. Ten zákon ale vláda obou přznaných dnešních členů vládní koalice (ČSSD +ANO) společně ještě s KDU-ČSL zrušila takže platí dodnes. Ta uvažovaná platnost zrušení jen na dva roky nemusí být na základě rozumu, ale může počítat: a) předpokládáme, že po volbách budeme pokračovat a superhrubá mzda se zavede zpět vlastně automaticky a lidi už zapoměli že za jejím opětovným zavedením jsme vlastně my; b) vládnout bude někdo jiný, ale volby jsou v říjnu takže než se parlament "rozkouká" a vznikne vláda (viz minulé volby) nemusí být zákon pro pokračování bez superhrubé mzdy schválen a tím bude zavedena zpět pro rok 2023 a její definitivní zrušení bude ve hvězdách.

0 0
možnosti

L84u15b81o26š 71K15r35i86m91l

27. 9. 2020 12:07

Jediná rozumná věc je stabilní daňový systém s minimálními změnami. Vše ostatní je vnášení chaosu a způsobování ztrát.

2 0
možnosti
Foto

Nic rozumného na tom nevidím. Zatne se větší sekera, zneprehledni daňový systém. I kdyby superhrubou mzdu zrušili nic by další vládě nebránilo zvýšit zdanění i bez superhrubé mzdy.

Takto zasáhnout do příjmů stát u v době očekávané krize v souvislosti s pandemii a v době kdy se plánují schodky v řádech stomiliard je naprostý nesmysl.

1 0
možnosti

Výhodné je to jen pro firmy, které produkují software na výpočet mezd! Pro ty, co mzdy vyplácí je to jen nejistota a další náklady navíc! A berňák bude mít zase další důvod, pro který na firmy zaklekávat.

1 0
možnosti

Mýlíte se. Vývojáři mzdových programů budou mít naopak více práce ale nezaplacené. Za mzdové programy vybírají roční paušály, ať jsou nějaké změny nebo ne.

0 0
možnosti
Foto

No, Tomáši, rozumné to sice bylo, akorát to nebylo z Babišovy hlavy. :-) Vlastně právě proto to bylo rozumné.;-D

6 3
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,02
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.