Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M48i29l61a61n 82K77e85s80l

18. 11. 2020 21:30

Proč naříkáme nad dluhy.Po přečtení tohoto článku jsem žasl jak jsme na tom skvěle.Vynecháme li superdlužníky - USA,Japonsko, tak i naši sousedé vesele dluhují.Rakousko,Německo ,Francie,Španělsko,Italie atd. jsou na tom hůře než my.Snad není na světě stát,který by nedlužil.Nevím,kdo všem těm dlužníkům půjčuje.Toho by měla především bolet hlava.Myslím si,že zpět toho moc nevydyndá.Nakonec bude moc rád,když mu někdo něco vrátí.Nejsem ekonomicky vzdělaný ,vůbec tomu nerozumím.Pošle však věřitel na dlužníky státy exekutory?

0 0
možnosti

M32i86l20o76š 68A56d12a65m

15. 11. 2020 11:10

Cela opozice jeci, ze vlada zadluzuje. Proc nejeceli od pocatku, aby lidi dodrzovali pravidla ochrany proti korone? Proc nejeceli, kdyz vlada pomahala firmam, podnikatelum, zamestnancum, OSVC? Ale kdyz chtela pomoci duchodcum, to byl rev? Proste se dela vse pro to, aby tahle vlada byla spatna.

2 3
možnosti
Foto

Nezadlužuje opozice, zadlužuje vláda. Proč do toho motáte nějakou opozici?

5 1
možnosti

Politici vyspělé Evropy včetně nás provozují finanční letadlo. Říká se to mu proinvestovaní a prožrání se k prosperitě s štěstí. Chápu, že to už nejde zastavit. Letadlo prostě přistát nesmí. Ono se časem zřítí.

3 0
možnosti
Foto

Tak nevím, zdá se mi to, nebo se pro obhajobu zoufalého Babiše angažuje veřejně stále méně koblihářů?

Vám karma, Tomáši :-)R^

5 6
možnosti

R48a73d22e13k 88K83o39h33u98t

14. 11. 2020 14:30

Má to cenu psát furt dokola, jak jste inteligentní a jak bude za rok dobře? Jak bude konečně ráj na zemi?

5 0
možnosti

V77i79l79é42m 87B39a24r92á30k

13. 11. 2020 18:31

Lojza přijde domů a volá ...

Máňo, zachránil jsem nás před našimi dluhy. Vzal jsem si další půjčku, tím rozpohybuji hospodářství, dostanu práci a ty dluhy splatíme.

To je blbý, co?

1 0
možnosti

Proinvestovat se z dluhů dá. Když peníze investujete do něčeho, co Vám ještě v budoucnu vydělá ještě víc. V případě státu je to školství, dopravní a komunikační infrastruktura a efektivnost státní správy.

5 0
možnosti

Pak se ovšem naskýtá otázka, proč se to neudělalo už dávno v situaci, kdy jsme měli mnohem lepší podmínky na splácení dluhu.

1 0
možnosti

Je špatné se zadlužovat, jako osoban bych to nikdy neudělal. Situace státu je ale poněkud jiná. Jednak Babiš do letoška státní dluh snižoval. Pak ale přišel covid a s ním příslušná opatření. Ať by byla jakákoli, dokonce i kdyby byla nulová, měla by za následek výpadky rozpočtu (to je podstatná část toho navýšení dluhu). Nu a aby nedošlo ke krachu firem, stát vytvořil různé programy, aby firmám pomohl (to je zbytek toho dluhu). Lze diskutovat o jednotlivých opatřeních, ale celkově zkrátka musela vést k zadlužení a to bez ohledu na konkrétní vládu u moci. Je to tak všude, i v tom obdivovaném Švédsku. A to kritizované proinvestování můžeme chápat třeba jako obdobu hladové zdi Karla IV, hlavním cílem je udržet v chodu ekonomiku.

A ruku na srdce, ti co tu křičí o zadlužování státu často bez uzardění žádají o příslušné kompenzace, často si dokonce stěžují, že jim nebyly přiznány...

11 6
možnosti
Foto

O všem co píšete by se dalo sáhodlouze detailizovat a argumentovat /to jakože abych Vás neurazil a zároveň vyvrátil, res. velmi velmi modifikoval, o čem je Váš příspěvek/. Nicméně, neřešte schodky, to jsou jen peníze, které jsou generovatelné dluhem státu, který ten samý stát dokáže vytlačit ze hry pomocí inflace /to že obyvatelstvo státu dost zchudne - no a co?/. Podstatné je, že zde je skutečně pandemie koronaviru a u nás to nikdo neřídí. Opakuji, NIKDO TO TU NEŘÍDÍ. Z mého pohledu je to úplně legrační situace, ten virus se totiž musí řídit svojí biologickou podstatou a nemá žádnou vůli, kterou by bylo nutno předjímat - virus je prostě takový směšný soupeř, jako je pro obyčejného člověka třeba MS Excel - jasně že když o tom nic nevíte a nechcete vědět, tak je to celé velká záhada, ale stačí se posadit na dva dny na zadek, celé to nastudovat, pořádně se zamyslet, vyladit taktiku a jít na to - a je po problému. Koronavis to je principielně to samé, to je takové chemické makro, je potřeba ten samý přístup. Jasně, je to o něco málo složitější (ale třeba jen 10x tolik nebo tak něco, o mnoho více opravdu ne), protože k algoritmu viru přistupuje otázka společensko-psychologicko-ekonomická, která je v tomto hlavním úkolem. A tento úkol leží na bedrech politiků - ostatně máme je právě kvůlivá tomuto úkolu, jinak by nám fakt stačil MS Excel, a to na všechny naše problémy. A v tomto já zde v ČR vidím totální selhání politického systému - a protože tomu už více jak 7 let šéfuje Babiš, tak jde neschopnost na jeho triko /a neargumentujte mi Sobotkou, to bylo trdlo bez vlastní vůle/. Dokud tomu bude šéfovat Babiš, tak bude epidemie v běhu, v menším, nebo větším. Vakcína nám nepomůže, ta to možná zkrotí z nejhoršího, ale problém to nevyřeší. Pokud u nás ani po 3/4 roku nemáme postavený funkční koncept trasování, tak s epidemií prostě nebojujeme, jenom ji marketingově oprašujeme - se vším, co k tomu patří - a to jsou ekonomické ztráty a mrtví. A to je Babišova práce. Zdravím všech

2 5
možnosti

Kalousek udělal obrovskou sekeru ve zcela jiné situaci, která není s dneškem vůbec srovnatelná. Proinvestovat se z krize není jednoduché, musely by být připraveny stamiliardové projekty, což samozřejmě nejsou a bez řádné přípravy by skončily klasickými rozkrádačkami, tak jak je dobře známe z naší minulosti (nejvíce z let devadesátých). Snížení daní se tedy jeví jak rozumná podpora ekonomiky v této fázi ekonomické krize. Je důležité, aby se neroztočila spirála recese, z níž bychom se obtížně dostávali (tak jako za Kalouska). Na druhou stranu je ale potřeba připravit se na to, že po odeznění krize bude potřeba narostlý státní dluh snižovat.

2 0
možnosti
Foto

Tak jak to popisujete, tak bylo tehdy nejlepší ze všeho zvýšít sociální dávky a důchody.

A navíc Kalousek nepřímé daně zvýšil, čímž dupl na spotřebu, což nutně muselo krizi vyvolat.

0 0
možnosti

Spíše prodlužíme se z krize.

Vyfoukaná hlava (a další vládní nemehlopřitakávači) má stejnou logiku jako Lojza.

Přijde domů a volá ...Máňo, zachránil jsem nás před našimi dluhy. Vzal jsem si další půjčku, tím rozpohybuji hospodářství, dostanu práci a ty dluhy splatíme.

To je blbý, co? A tohle tvrdí figurky v televizi.

4 2
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,74
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.