Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti

Tak se koukám na informace o covidu a vakcín a zjišťuji že se naplno řeší nákup nových modifikací vakcín na různé mutace covidu na které nynější vakcíny už nemají dostatečnou účinnost. Takže jsme opět téměř na začátku. Vakcinace byla jen naději bohužel zatím málo účinná. Před rokem jsem viděl video konferenci ze světovými kapacitami z oboru virologie a ti říkali že vakcinace je určitá naděj pokud nezačne komunitní šíření a rychlé mutovaní covidu s tím spojené. Hlavní zbraní proti covidu určily jen specializovaný lék proti covidu který tady bude NEJDŘÍV za tři roky ale spíš se přikláněny že až za 4 roky až 5 let. Do doby než bude speciální lék na covid půjde jen o to šlapat na brzdu šíření covidu a udržet strategické obory ekonomik v chodu aby si státy uchovaly zdroje na boj s šířením covidu. https://www.ceskatelevize.cz/porady/11633975240-veda-24/220411058340004/video/746622

0 0
možnosti

I18v90a82n 66F25u60č65í23k

5. 4. 2021 11:22

Izrael jednak zaplatil víc, protože si spočítali, že v konečném účtování se to bohatě vrátí z rychlejší obnovy ekonomiky. Ale především - byli natolik chytří, že si s Pfizerem vyjednali dohodu o sledování a statistice z masového očkování. To se Pfizerovi nesmírně hodilo, taková data jsou velmi cenná i zejména pro další sledování vedlejších účinků, zpřesňování doby ochrany, kterou vakcína poskytuje, atd. Proto také byl Pfizer motivován dodávat Izraeli přednostně. Netanjahu je sice také trestně stíhaný, ale nelze upřít, že mu to strategicky myslí.

1 0
možnosti

To prece bylo jasne od samyho pocatku, ze EU si to vezme pod sebe, aby na tom delala politiku a kontrolovala, komu co a kdy. Pritom pravidlo proporcniho rozdeleni do clenskych zemi by bylo za A neprustrelne za B transparentni a hlavne za C temer bez zbytecne rozhodovaci byrokracie. A pokud by dana zeme tolik vakcin pripadne nepotrebovala, muze s nimi nalozit dle sveho, jako treba podporit sve sousedy. Ale to bychom od EU chteli moc. On vazne nekdo ceka, ze EKs Leyen v cele udela neco profesionalne? Znate nekoho, aspon jednoho cloveka, ktery veri, ze Leyen je opravdu clovek na spravnem miste? Ja ne. Vse ostatni je jen mlha.

1 3
možnosti
Foto

Dělilio se od počátku proporčně-podle toho kolik si kdo kteé vakcíny objednal.

Jen teď ti, kterí chtěli šetřit a objednali méně a levnější vakcíny, které mají větší zpoždění brečí, že systém je nespravedlivý

1 2
možnosti

Rakouský kancléř Sebastian Kurz na začátku března poukázal na to, že vakcíny proti covid-19 nakoupené společně členskými státy EU nejsou do členských států dodávány rovnoměrně podle počtu obyvatel, ale na základě pravidel dohodnutých v Řídícím výboru Komise pro vakcinaci.Naprosto nedostatečnými a také nepředvídatelnými dodávkami výrobců způsobuje, že členské státy nyní reálně dostaly od 8 do 45 dávek na 100 obyvatel. V červenci!!!!, kdy v EU bude dostatek dávek na naočkování 70 % dospělé populace, budou v některých státech dávky pro více než 90 % dospělé populace a v jiných pro méně než 40 %, ačkoliv všechny členské státy mají dnes objednáno několikrát více dávek, než kolik mají obyvatel.Členské státy do konce března obdržely průměrně 20 vakcín na 100 obyvatel, ale např. v Dánsku je to dávek 22, v Německu 21, v ČR něco málo přes 16 a v Bulharsku 9.Ani značná část veřejnosti však nepochybovala o tom, že vakcíny jsou dodávány stejně do všech členských států a rozdíly v očkování publikované ve všech světových médiích zobrazují jen rychlost, jak jednotlivé státy EU dokáží dávky administrovat. Po Kurzově iniciativě se toto dostalo na povrch a některé státy, zejména ty s dvojnásobnými a trojnásobnými dodávkami tím přirozeně nebyly nadšeny a začaly jeho iniciativu obviňovat z rozkližování EU a diskreditování úspěšného projektu společného nákupu vakcín. Německo následované dalšími 18 státy nekompromisně a zcela bez ochoty o tom jakkoliv diskutovat trvalo na tom, že z 10 milionů dávek lze na řešení problému použít maximálně 3 miliony a rychlost dodávek se bude kompenzovat jen, pokud jde o objednávky Pfizer/Biontech. Uvidíme, jak na tento výsledek členové EU zareagují. V ČR jsme zatím zaznamenali díky v podobě bilaterálních dávek od Rakouskaa Slovinska ale ještě lépe od těch, kteří budou mít v létě tolik vakcín, že by se k očkování na jejich území mohli registrovat i mnozí živočichové ve Středozemním a Severním moři.

5 4
možnosti

Všiml jsem si na druhé straně diskuze jak si naprosto vymýšlíte co se vám zrovna hodí a neštítíte se i lhát o velkém Ukrajinském hladomoru a poplivat tak miliony jeho obětí. Takže vaše rudé litanie jsou vám k ničemu, beztak je to plné lží a nesmyslů. Váš diskutérský kredit má hodnotu tří rublů a dvacet pět kopějek z dob normalizace.

6 0
možnosti

Pokud s pomocí Sputniku zachráníme lidské životy a odvrátíme škody za miliardy, které způsobuje lockdown, stojí jeho nasazení za to.

Stačí aby ministr zdravotnictví jeho nasazení schválil a žádný úřad tomu nemůže zabránit. Svým podpisem by jen na stát přenesl odpovědnost za případné škody, které by bylo třeba zaplatit těm, kterým by se po očkování vyskytly zdravotní komplikace.

V Izraeli tu odvahu měli (a komplikace nehlásí), u nás ta odvaha chybí.

4 3
možnosti
Foto

Ne podpis ministra ke schválení nestačí.

Kdo by očkoval neschválenou vakcínou vystavil by se možností trestního stíhání stejně jako ti kdo by chtěli obejít platné schvalovací postupy.

0 1
možnosti

Píšete že nechápete, v čem je problém, když dostaneme počet vakcín úměrný počtu obyvatel...

Pokud si sundáte liberálně progresivistické brýle z očí, občas se kouknete i na jiná stránky než liberálně neomarxistické, tak se možná dočtete, že základním problémem je právě to, že vakcíny se nerozdělují úměrně počtu obyvatel, jak EU slíbila, a že v EU jsou holt státy rovnější než ostatní státy (jako pověstná prasata v Orwellově Farmě zvířat) .

Když a to poukázal Kurz, nastal problém.

A Babiš neudělal nic jiného, než že se mu pokřivená politika rovnějších států v EU, které dostávají mnohem víc vakcín, než by podle původních slibů EU měla dostat, nelíbí a podpořil Kurze.

A dodatečné dělení vakcín ? Nic jiného než dodatečný úplatek, aby se mlčelo o čuňárnách prováděných ve Steering board Evropské Unie.

7 1
možnosti
Foto

Rozdělovalo se podle objednávek. Každý dostal procentuální část z toho co si objednal.

To jen teď ti co se snažili šetřit jako naše vláda hází špínu na EU, přestože to rozdělování běželo podle předem dohodnutých pravidel.

Mimochodem u nás nebylo schopni vyockovat ani to co jsme dostali.

0 0
možnosti

Nakonec díky tomu že Babiš podpořil Rakousko a spol. budeme mít o něco víc vakcín než kdyby je nepodpořil.

7 1
možnosti

Tp není zásluha Babiše, to je jen důkaz, že staré mocnářství Rakousko _ Uhersko ještě funguje.

2 0
možnosti

EU nás potrestala za to, že jsme se "spolčili" s Kurzem a Orbánem, které EU nemá v oblibě. Tak se nám to snaží tyto země vynahradit. Díky.

9 1
možnosti

rakousko stejně jako my, si objednalo méně vakcín než mohlo v rámci EU, teď se to snaží dohnat na úkor států, které tak šetřivé nebyly a my s nimi brečíme nad nesolidárností unie, asi jako když dítě na pískovišti zahodí kyblíček a chce sousedův, jiné barvy

1 0
možnosti

Maďarsko pošle v květnu Česku 40 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19, oznámil šéf maďarské diplomacie. Připomněl podobný krok Rakouska a Slovinska.

6 0
možnosti

Ještě čekáme, až se Babišův pláč a pověst o jeho neschopnosti přenese do Afriky. Uganda taky něco pošle. Vy jste tak naivní, že milodar berete jako úspěch vůdce ;-D

4 2
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.