Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Ne, že bych miloval některé polské silniční piráty nebo některé jejich výstřelky v potravinářství (posypová sůl a další), ale račte si uvědomit, že je to třicetimilionový soused s docela vyspělou ekonomikou a silnou kupní i výrobní silou, to prostě je a nelze říct - my je nepotřebujeme. To můžou říkat chlapci ve čtvrté třídě obecné. Dospělý člověk takovou hloupost z huby nevypustí. Jestliže to řeknu o inženýrech a doktorech ilegálně přecházejících hranice do EU, tak to bude asi racionálnější, ale v případě souseda s několikasetkilometrovou společnou hranicí je to opravdu špatně. A přiznám se, že poblíž toho dolu bych bydlet opravdu nechtěl. Ani na polské, ani na české straně.

0 0
možnosti
JG

J29i42ř98í 20G85r56o62h

3. 10. 2021 20:26

Pane Flaško, každá velká stavba musí mít posudek EIA -vliv stavby na životní prostředí.

Polsko nejenom že po mezistátním procesu EIA prohlásilo své rozhodnutí EIA do roku 2044 za okamžitě vykonatelné, čímž vyloučilo účinnou právní ochranu vůči tomuto rozhodnutí - tak jak je to standardem ve všech zemích EU podle směrnice o posuzování vlivů záměru na životní prostředí, ale současně prodloužilo povolení k těžbě hnědého uhlí v dole Turów o 6 let bezprostředně v návaznosti na těžbu současnou, a to bez provedení posouzení vlivů na životní prostředí, dále z řízení o vydání tohoto povolení k těžební činnosti do roku 2026 vyloučilo dotčenou veřejnost a vůbec neumožnilo soudní přezkum tohoto povolení. České straně navíc Polsko v souvislosti s řízením o vydání báňského povolení do roku 2026 neposkytlo kompletní informace, což je i přímým porušením zásady loajální spolupráce podle Smlouvy o Evropské unii.

1 0
možnosti

R^R^Tak to dopadá, když se stát řídí jako firma. Chtěl bych vidět ten humbuk, kdyby nám někdo ze dne na den zakázal provozovat kteroukoliv uhelnou elektrárnu. Nechce se mi věřit, že by ten problém s úbytkem vody na naší straně byl najednou tak akutní, že by byly nutné takové kroky, jako žalování v Bruselu (kterému mimochodem vrážení klínu mezi státy Visegradské čtyřky náramně vyhovuje).

4 3
možnosti
JK

Polsko nepotřebujeme. Ať si ty své šmejdské nekvalitní potraviny nechají.

1 10
možnosti
VV

;-D;-D;-D Vy se asi zivite vylucne kvalitnimi ceskymi opekacky, co? ;-D;-D;-D

2 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Souhlasím, že ČR by měla tento spor řešit dvoustranným jednáním z Polskem a nikoliv stížnostmi v Bruselu.

4 1
možnosti
VV

Myslim, ze se o to pokousela a kdyz to nikam nevedlo slo to jak to slo.

2 0
možnosti
Foto

Podzemní vody u nás ubývají všude. Jestli na tom má vliv důl v Polsku se přesně neví. Podle mně je to důvod to svést na zmíněný důl. Zastavit dolování uhlí ze dne na den nelze. Jenom šílená vláda by splnila pokyn soudu.

4 3
možnosti
Foto

Bodejť by neubejvaly, když má dnes hluboký vrt kdekdo. Povrchové svodnice se zaplňují rychle, stačí, aby trochu napršelo, jenže než voda doteče do hlubších, prostě to nějakou dobu trvá.

0 0
možnosti
Foto

Jestli nebude bilaterální dohoda mezi námi a Poláky (a řekla bych - ve smyslu : my nepůjdeme v těžbě blíž k hranicím a vy nám za to budete platit), tak to nebude snadné... Mezi námi a Poláky.

I tak si myslím, že není daleko čas polexitu, bez toho, že by to příliš souviselo s námi. Tu pokutu Poláci platit nebudou ani omylem a na nás mají i páku zvanou Staliňák (viz můj poslední blog).

0 0
možnosti
JS

Žalovat a fňukat v Bruselu nebylo rozumné a připomíná to Piráty, kteří chodí do Bruselu žalovat na Babiše.

Chtělo to od začátku jednat s Polskem už proto, že nemá smysl zhoršovat vztahy ve Visegrádu.

To pouze nahrává neomarxistům v EU pro které je zatím spolupracují Visegrád nepříjemnou opozicí pro bruselské pokrokářské nápady jako naprosto nedomyšlený Green Deal, elektromobilita atd.

3 1
možnosti
Foto

Postkomunistický Visegrád obviňuje Brusel z neomarxismus. Dnes je možné všechno. ;-D

3 3
možnosti
JT

Soudy mezi státy jsou pofidérní věc, protože nad státy není žádný policajt, který by plnění vymáhal. Tedy nad těmi velkými. Zkuste k něčemu odsoudit Čínu - udělá na vás leda tak dlouhý nos.

V mezinárodní politice platí jen právo silnějšího. Ale ani menší státy nejsou úplně bezmocné. Uzavírají koalice, snaží se tvářit významněji, než jim přísluší. Co by se asi stalo, kdyby Polsko řeklo "tůdle nůdle a jestli nás s tím budete otravovat, vystoupíme z EU a NATO a necháme Rusko u nás postavit základnu". Vím, že to je možnost téměř nemožná, ale to by byla silná páka Polska na podobné soudní rozhodnutí.

0 0
možnosti
PD

však oni nam to rakušaci dají vyžrat, až budeme chtit rozšiřovat dukovany a temelin. dali jsme jim do ruky klacek a mustr k tomu. už ted chteji žalovat eu, pokud by zařadila je mezi obnovitelne zdroje

0 0
možnosti
JT

Stačí jim přestat dodávat proud a oni zjihnou.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.