Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a35n 65R84á37ž

5. 12. 2021 18:11

My, co jsme zocelení plánovaným hospodářstvím, kdy nic nebylo, ale všichni všechno měli,ale řemeslník se vyvažoval zlatem, kdy právník se musel naučit zednickou, aby mu nespadl domek na hlavu a museli jsme se naučit jak s řemeslníky jednat, abychom vůbec nějakého sehnali, nás dnešní situace na řemeslném trhu nezaskočí. Kdo žijí pořád v iluzi, že stačí mít peníze a vše funguje jaksi automaticky, popřípadě se těžko srovnáváji s faktem, že řemeslník vydělává víc, než většina absolventů netechnických oborů universit, tak ti to mají těžké.

Čekání na dobrého malíře nebo instalatéra půl roku a nachystat si pro něj 500 i více Kč na hodinu je dnes standard, se kterým se prostě počítat musí.

0 0
možnosti
Foto

S majetkem je to jako s pořádkem. Nedělá se, ale udržuje. Že ,,nejsou lidi na práci", to také není nic nového. Ale, přesto jsou. Jen je třeba o nich vědět, či o těch, kteří o nich vědí. Takové však těžko najít na netu. Jako vše je to především o vztazích mezi lidmi;-)

0 0
možnosti
PN

P67e60t31r 10N19e90d19v13ě10d

3. 12. 2021 15:43

Obrazně řečeno " Vítejte v klubu", obdobné zažívám každý den.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
DH

S řemeslníky mám podobné zkušenosti a pro zlepšení nálady jednu poskytnu.

Před časem jsem potřeboval zrekonstruovat jednu z rekre-nemovitostí. Byl nám doporučen tesař-truhlář, který projevil o zakázku zájem s tím, že to nebude problém.

Dohodli jsme bez oficiální písemné smlouvy, že dáme na nákup materiálu zálohu v polovině domluvené celkové ceny. Dali mu klíče od branky a poskytli přípojku elektriky, kterou v nepřítomnosti vypínáme s tím, že sem bude dojíždět a během týdne, dvou bude hotovo

Ale po řemeslnících je sháňka a patrně mají zakázek dosti, že ani nestíhají. A i tento nestíhal. Tak místo dvou týdnů to trvalo mnohem déle a stále bylo dokončení odkládáno, nehledě k tomu, že se vyskytla drobná odchylka od domluvených parametrů.

Až po poněkud delším čase než byly domluvené dva týdny bylo prakticky hotovo a zbývalo dodělat opravdu jen pár maličkostí, jenže díky té drobné odchylce od našich představ jsme se domluvili, že přijede v sobotu v domluvený čas, vše vyřešíme a dohodnem vyplacení zbytku, tedy druhé poloviny domluvené ceny.

Čekali jsme a stále nepřijížděl, až manželka byla nervózní neboť měla jít k místní kadeřnici a tak to nevydržela, vzala telefon a volala.

Po navázání spojení nastal pro manželku na několik vteřin šok, když na dotaz kdy přijede, pan řemeslník odpověděl: "Jé, paní Horáková, my grilujeme a já sem na vás úplně zapomněl". V tu chvíli se ale stalo něco, na co nikdy nezapomenu!

Viděl jsem šok, zalapání po dechu a pak její neskutečná reakce, kdy odpověděla: "Tak víte co, pane X.Y.? Tak když jste na domluvený termín zapomněl, tak vy zase zapomeňte na ty zbývající peníze co vám máme doplatit a už sem vůbec jezdit nemusíte!" a típla telefon.

A mě nezbylo než drobnosti dodělat sám, což nebyl takový problém, vyměnit vložku u zámku branky protože s panem řemeslníkem jsme skončili a on je nevrátil, jako ani sám se už nikdy nevrátil ani neozval.

A tak rekonstrukce vyšla na půlku a zážitek na celý život.

1 0
možnosti
JD

Řemeslník, který zákazníkovi řekne: „To vám neudělám, to se nevyplatí“ je hloupý. Karma.

0 0
možnosti
VV

Je, ten chytry vam vam starsi pristroj opravi za 20 000, kdyz novy a moderni s vice funkcemi byste koupil z 4 000.

1 0
možnosti
LH

existuje poptávkový a nabídkový web - dal bych odkaz, ale nevím jestli projde, kdysi jsem potřeboval opravit rozvod elektřiny a během 2 dnů jsem měl 20 nabídek....

0 0
možnosti
VV

To znam.

Tady na zapadnim plzensku se porouchala nadokeni roleta. Volal jsem firme ktera okna zabudovala.Nejdriv pani na telefonu rekla ze sef zavoa zpet. samozrejme ze nezavolal. Po tydnu jsem ho ale nachytal a dozvedel se ze preci kvuli tisicovce nepojede 20km daleko. nakonecj jsem nachytal jednoho SRO. prijel 50 km daleko, opravil a rek si o 500.

0 0
možnosti
JN

V názoru na manýry mnoha dnešních řemeslníků se spolu určitě shodneme, mé zkušenosti jsou podobné. Dnes karma.

1 0
možnosti
DH

A pokud Vám do domku zatéká, proč tu jistě dobře přefiltrovanou vodu nějak při současných neustále inflačně se zvyšujících nákladech užitečně nevyužijete?

Třeba na zalévání květin, nebo WC, mytí podlah, či schodiště a podobně.

0 0
možnosti
Foto

Jistě. Vysuším omítku a kondenzát využiji. Jenom si říkám, jestli jen trollíte, nebo jste opravdu tak hloupý.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS