Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J95a25n 98V19l89k

16. 5. 2022 19:38

Předpokládám, že vstup do NATO je jen záminka. Mnohem důležitější pro Putina je ovládnout území bohatá na rudy, ropu, černé uhlí, plyn i průmysl a jiné komodity. Pokud by tyto suroviny putovaly do EU z Ukrajiny místo z Ruska, pro Rusko by to znamenalo katastrofu a ztrátu vlivu.

1 0
možnosti

Dávám sem tedy text budapeštského memoranda z roku 1994

Ukrajina, Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké,

Vítajíce přistoupení Ukrajiny ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní jako státu, který nemá jaderné zbraně,

s přihlédnutím k závazku Ukrajiny odstranit ze svého území ve stanovené lhůtě všechny jaderné zbraně,

berouce na vědomí změny v celosvětové bezpečnostní situaci, včetně konce studené války, které přinesly podmínky pro hluboké snížení jaderných sil,

potvrzují následující:

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké znovu potvrzují svůj závazek vůči Ukrajině respektovat v souladu se zásadami Závěrečného aktu KBSE nezávislost a svrchovanost a stávající hranice Ukrajiny.

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké znovu potvrzují svůj závazek zdržet se hrozby silou nebo použití síly proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti Ukrajiny a že žádná z jejich zbraní nebude nikdy použita proti Ukrajině s výjimkou sebeobrany nebo jiného použití v souladu s Chartou Organizace spojených národů.

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké znovu potvrzují svůj závazek vůči Ukrajině, že se v souladu se zásadami Závěrečného aktu KBSE zdrží hospodářského nátlaku, jehož cílem je podřídit vlastnímu zájmu výkon práv Ukrajiny vyplývajících z její svrchovanosti a zajistit si tak výhody jakéhokoli druhu.

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké znovu potvrzují svůj závazek usilovat o okamžité opatření Rady bezpečnosti OSN s cílem poskytnout pomoc Ukrajině jako státu, který nemá jaderné zbraně a je smluvní stranou Smlouvy o nešíření jaderných zbraní, pokud by se Ukrajina stala obětí aktu agrese nebo objektem hrozby agrese, při níž by byly použity jaderné zbraně.

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního

9 0
možnosti

Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké v případě Ukrajiny znovu potvrzují svůj závazek nepoužít jaderné zbraně proti žádnému státu, který není stranou Smlouvy o nešíření jaderných zbraní, s výjimkou případu, kdy by na ně, jejich území nebo závislá území, jejich ozbrojené síly nebo jejich spojence zaútočil takový stát ve spojení nebo alianci se státem vlastnícím jaderné zbraně.

Ukrajina, Ruská federace, Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Spojené státy americké budou konzultovat v případě, že nastane situace, která vyvolá otázku týkající se těchto závazků.

Takže, v čem Ukrajina porušila toto memorandum? V ničem, Woloszczuk je usvědčený ze lži.

9 0
možnosti

Jinak pro odpůrce radaru: on je ten radar snad zbraň? Není, a to ani obranná.

Ale Rus vyhrožuje útočnými raketami. Není to postavené na hlavu? Pro některé proruské kolaboranty u nás (hlavně okolo sdružení "Ne základnám"), je to očividně v pořádku. :-/

18 0
možnosti

Pokud radar není zbraň tak proč dlouhá léta existovala smlouva mezi USA a SSSR (následně Ruskem) o zákazu systémů protiraketové obrany ;-D;-D;-D

1 12
možnosti

Ukázková manipulace Rv:

"Prý když tam bude americký radar, tak budou ruské rakety v Kaliningradu. Radar v Brdech není a rakety v Kalinigradu jsou."

Myslíte, že pro Rusko je podstatné KDE ten radar stojí???

https://vikend.hn.cz/c1-65333310-americky-radar-v-rumunsku-rusum-na-zlost-reportaz-z-vesnice-u-niz-stoji-protiraketovy-stit

0 6
možnosti
Foto

Dobrá logika. Z Kaliningradu to mají ruské rakety do Rumunska blíž než z Ruska? Víte co to je mapa? Viděl jste to někdy?

7 0
možnosti
Foto

Rétorika sem, rétorika tam. Toliko kecy. Cíl však od dob, co skončil Jelcin, stále stejný. Návrat ke studené válce, což je nonsens, neb doba bipolár. světa pominula.

2 3
možnosti
Foto

Bipolarita je základ stability všeho. Princip "jin jang". V našem reálném světě se vždy najde někdo, kdo se bude oproti jinému vymezovat. Dobře, Rus se uklidní, ale zase vystrčí bradu Mohamed. ;-(

4 0
možnosti

Prý když tam bude americký radar, tak budou ruské rakety v Kaliningradu. Radar v Brdech není a rakety v Kalinigradu jsou.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787292

K tomuto by mě zajímalo vyjádření členů "Ne základnám"...

Ano, těch pitomců, kteří tenkrát hystericky, fanaticky a nenávistně protestovali proti případné výstavbě radaru, používajíc k tomu "chytře" vlajky s přeškrtnutími raketami.

10 0
možnosti

Právě jsem se pro zajímavost podíval na jejich stránky a je to stále stejná proruská pakáž.

Namátkou z poslední doby:

"Výzva poslankyním a poslancům - NE vojenskému puči" ("viděšeni")

http://www.nezakladnam.cz/cs/2453_vyzva-poslankynim-a-poslancum-ne-vojenskemu-puci

Nepublikovatelné...

http://www.nezakladnam.cz/cs/2456_drz-uz-picu-ty-kurvo-nebo-ti-podriznu-hrdlo-tiskova-zprava-o-zruseni-akce-1232022-vaclavske-namesti

6 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.