Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Schengen krachuje a zkrachuje....a nic na tom vase zbozne prani nezmeni. Jen vyckejte casu.

0 0
možnosti

Nic nevydrží na věky. Varšavská smlouva, Třetí říše, Rakousko-Uhersko, Titanik, Německý spolek. EU to čeká také – zbyde po ní pár stránek v dějepise.

6 2
možnosti

Problém Shengenu je v tom že předpokládal že vývoj, společenské naladění a vnitřní bezpečnostní situace v členských státech se bude konvertovat , ale tak to se nestalo jako ukázal naprosto rozdílný přístup jednotlivých zemí k migrační krizi. Dalším vývoj tím bude poznamenán a za znovu zavedení kontrol na hranicich se zeměmi které nemají odpovědnou migrační politiku a stávají se zdrojem zvýšené kriminality a nestability budeme nakonec rádi. Ano Shengen ještě formálně existuje ale na obzoru je již vidět jeho konec...Konec konců rychlé kontroly na hranicích s Německem zavedené v době migrační krize tam už zůstaly napořád... Podle pravidel Shengenu měly být jen dočasné...

1 5
možnosti
Foto

I26v72a57n 90K91o40p35t39a

7. 10. 2022 6:44

Na hranicích s německem žádné kontroly nejsou.

1 0
možnosti

P85e31t47r 85N65o32v47e24k

6. 10. 2022 15:48

!!výborný rozhovor s Jaklem kde víc rozvíjí své názory :

https://youtu.be/zaHtJbvlJ0s

1 1
možnosti
Foto

Hranice neznamená dráty. Hranic jsou od toho, aby do země vstupoval ten, kdo může. To je stejné jako do bytu. Otevřené hranice to je statisíce emigrantů ve všech státech Evropy, kteří přišli za lepším s cílem zničit kulturu Evropy. Dnes je to problém se kterým si nikdo neví rady.

13 3
možnosti

Pokud se chcete ochranit, aby do zeme vstupovali jen ti, co mohou, pak jsou draty vicemene jedno z mala ucinnych reseni, pokud jsou spojeny se strelbou jako pred rokem 1989... Bez strelby neni ucinne NIC. Tedy pokud nejste zeme velikosti petniku.

1 2
možnosti

V podstate by Jakl mohl tvrdit, ze zkrachovalo

- zruseni nevolnictvi, protoze ted se mohou lide volne pohybovat bez souhlasu vrchnosti, coz prinasi logicky nektere potize

- zruseni zadratovani hranic (vcetne vyjezdnich dolozek, apod.), protoze si ted lide mohou svobodneji cestovat, coz zase prinasi nejake obtize.

Jakl neni nic jineho nez poskok ruskeho poskoka.

12 6
možnosti

Vy asi nebudete úplně největší lišák pane Caho. Pokud by zkrachovalo zrušení nevolnictví, tak by nejspíše nevolnictví pokračovalo, že? Ale netrapte se tím, zápal pro dobrou věc je u některých ceněn více než schopnost přemýšlet.

2 1
možnosti

Nevím v jaké realitě žije pan Flaška, nicméně si dovolím komentovat situaci na hranicích ČR. Sousedíme se čtyřmi státy. Na jižních hranicích Spolkové Republiky Německa si na Schengen nehrají již od roku 2015. Na jižních hranicích Východní Marky si již na Schengen také nehrají. Na hranicích Horní země si na Schengen přestáváme hrát my. Tak se pan Jákl opravdu tolik mýlí?

14 5
možnosti

Zajimave je, ze mi to nejak pri tom cestovani pres Nemecko uniklo...

4 1
možnosti

Já jsem si ten Jákluv zdrojový článek přečetl a opravdu až ten nešťastně zvolený konec "Byl zastřelen Schengen a škoda ho nebude", tam nevidím nic tak hrozného na takovou kritiku. On nekritizuje to, co se děje na vnitřních hranicích Schengenského prostoru, ani nerozporuje přínosy. On kritizuje situaci, neschopnost a rezignaci na tu ochranu těch vnějších a nemožnost nás, jako státu uvnitř to ovlivnit. A v tom má pravdu, Schengenská dohoda má několik částí a jedna z nich se absolutně neplní. To přece vidíme všichni.

30 2
možnosti

Ti, co to vidět nechtějí to nevidí - viz autor tohoto článku:-/

10 1
možnosti

Já si tedy také myslím, že toto není úplně podstatou problému. Myslím, že všichni si uvědomují výhody, které Schengen přináší. "Vypnou" se vnitřní hranice, ale o to důležitější je nutnost chránit vnější hranici toho prostoru. A pokud ta vnější ochrana nefunguje, tak to je naprosto kritický problém, díky kterému celý systém může spadnout.

Např. v bytovém domě, kde se všichni znáte, tak se můžete dohodnout, že si nebude zavírat dveře od bytů a každý může kdykoliv ke komukoliv přijít do bytu na návštěvu - pokud si věříte, může to fungovat. Ale o to důležitější je hlídat vstupní dveře do domu, aby tam nevcházely neprověřené osoby. Jinak vám začnou třeba mizet věci z bytů apod., každý si může domyslet, kam by to vedlo, a že je jasné, že si lidé v takovém případě ty byty začnou zase zamykat (= vystoupí z prostoru volného pohybu). To je neprosto evidentní a dost dobře nechápu lidi, kteří tento princip nevidí nebo spíše nechtějí vidět...

18 0
možnosti

Pan Jákl ovšem pléduje za to, před čím varujete. On od počátku bere ten EU panelák ne jako jeden dům se společnými zájmy, ale jako množinu "na sobě zcela nezávislých osob v jednotlivých bytech, které sdílejí jen to, co je pro ně výhodné."

Bůh chraň takový dům a lidi v něm....

5 6
možnosti

No nevím, článek nemáte nijak ozdrojovaný, ale vám svoboda slova funguje a mně zase ne, už poněkolikáté. Tak mi ještě něco vykládejte, třeba tu o Červené Karkulce. ;-D Užívejte si to dokud můžete, nikomu nezávidím, jen se nestačím divit.

1 3
možnosti
Foto

Vždyť v tom článku odkaz na původní článek p. Jakla je. Hlavně že si do mě kopnete, ale v hlavě to dle mě fakt v pořádku nemáte.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS