Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"mám pohrdat, nebo jich litovat" - pokud to jde, tak si jich nevšímejte. Arabové na to mají úsloví: "psi štěkají, ale karavana jde dál".

0 0
možnosti

Já bych neměl odvahu udělat cestu ani do hlubin české duše a to tu žiji celý život, když se podívám jak rozdílná je naše politické scéna a jak rozdílné názory jsou ve společnosti zastoupeny a to je nás 10 milionů na malé ploše, natož dělat cestu někde do ruské duše 160 milionů lidí rozložené na obrovské ploše a ještě, aby mi z toho vyšlo něco pro všechny stejné8-o, prostě máte můj bezmezný obdiv, jste machr;-).

1 0
možnosti

Je to opravdu borec skoro na ůrovni dálkových diagnostiků jako je Stehlíková či Vodrážka.:-):-)

0 0
možnosti

normalni clovek chce klid na zivot. normalni clovek je ovlivnitelny propagandou. rusky clovek je normalni clovek

1 0
možnosti

S těmi stupidními Ruskými turisty naprostý souhlas. Vesměs jsou to arogantní pitomci, kteří si myslí, že jsou pány lidstva. Přitáhnout do sauny plné lidí flašku vodky a petku s kolou (kterou tam ti idioti rozlili na zem), chlastat to tam a plácat se po ramenou, jací to jsou molodci... to už je diagnóza. Diagnóza : Ruský mužik. Zážitek z loňského Saalbachu v Rakousku.....

6 0
možnosti

J15a61n 32M98a39r56e98k

5. 12. 2022 20:14

A co čeští turisti? Zažil jsem je v Mexiku před pár lety. Naskákali do bazenu hotelu a jiného člověk neslyšel než "...hele vole..." místo do sauny tahali flašky s pivem do bazenu...mohl bych pokračovat...zamette si před svým prahem, a pak kritizujte ostatní. Předesílám, že rozhodně nejsem přítelem či obdivovatelem Ruska...leč vadí mi to typické pokrytectví českých mužíků....

0 0
možnosti

Ja vim o Rusku docela houby. Asi tak jako autor, ale alespon o nich nic nepisu

3 6
možnosti

Já bych nebyl tak kategorický, pane Flaško. I nám jde o pohodlí, o bezpečnost. Dotkl se nás nějak konflikt v Iráku? V Afghánistánu? V Sýrii? Nebýt migrační vlny, nechalo by nás to chladnými.

Ani Gruzie, Náhorní Karabach, Kurdové... A proč? Protože je to prostě daleko. Nijak nás to neohrožuje.

Našlo se spousta lidí, kteří se vypravili nebo alespoň uvolili pomoci. Ale ostatní mlčeli.

Konflikt na Ukrajině má pro nás jiný rozměr. Agresor vykročil naším směrem. Naprosto jasně deklaruje, že chce vrátit Evropu před rok 1997. Což v překladu znamená, že chce zpátky střední a východní Evropu. Zatím jako sféru vlivu, později nejspíš jako součást svojí říše.

A toto, nikoliv soucit s napadenou zemí, většinu lidí probudilo. Najednou si uvědomujeme, že opět nedaleko našich hranic hřmí ruské tanky přinášející "svobodu" dle ruského vzoru. Spousta z nás, včetně mě, si to ještě pamatuje. Pamatuji si to kalné ráno, kdy přes náš dům přistávala burácející letadla, zněla střelba z kulometů (ještě máme v omítce, tenkrát zbrusu nové, projektily). Pamatujeme si těch 23 let existence se sovětskou armádou v zádech a "jasnou perspektivou" před sebou.

Po roce 1989 se situace českých občanů výrazně zlepšila. To uznal i můj táta, zarytý babišovec. A nyní hrozí, že se to vrátí zpět.

Nesmí se to vrátit. Ukrajina bojuje i za nás. Proto pomáháme, proto tam posíláme zbraně, proto přijímáme ukrajinské uprchlíky. Protože dokud udržíme Ukrajinu, udržíme i sebe. Pokud Ukrajina padne, přijde brzo doba, kdy padneme i my.

Byl jsem v SSSR 5 týdnů na výměnném studentském pobytu, v jedné vesničce poblíž Kalugy. Žil jsem mezi nimi, tam, kam se žádný turista nikdy nedostal. Poznal jsem jejich povahu. Jsou neobyčejně imperiálně založeni, mají neskutečný pocit panslovanské nadřazenosti. Ale v některých praktických věcech jsme stejní. A myslím, že nejen my. Lidi prostě mají vždycky košili blíž než kabát. Na celém světě. Jinak by to nezvládli.

10 0
možnosti

k pochopení, ne k omluvě, Ruska je třeba se vrátit dál do historie. Prvotní Rusko byla Moskva a okolí. Což je rovina vojensky hodně těžko bránitlená. Proto se snažili dělat něco jako obranný koridor a nějak se zapomněli zastavit. Ona celá východní Evropa byla nárazníkové pásmo. Další věc je přístup k moři. Rusko vždy bylo vnitrozemským státem a vlastně je dodnes. Balt a Černé moře jsou de facto jezera. Proto ta angažovanost v Sýrii, Venezuele, on i Afganistán byl první krok k přístupu k teplým mořím

0 0
možnosti

Prvotní Rusko bylo kolem Kyjeva ;-)

0 0
možnosti

Nějak jsem nepochopil tu myšlenku "Jsou vesnice, kde do teď neznají asfalt na silnicích a o splachovacím záchodu četli na internetu.

Takže bábuška na vesnici, která v životě neviděla asfalt, netuší že existuje splachovací záchod, tekoucí nedej bože teplá voda je naprostá utopie, možná bez elektřiny, si na posledním ajfounu nebo noťasu o těchto vymoženostech běžně čte? Paní Jandová, prosím pomozte mi tu myšlenku p. Flašky nějak rozvést a hlavně pochopit.

0 0
možnosti

Nemusí vám to nikdo vysvětlovat, abyste pochopil. Podívejte na uprchlíky z Afriky, kteří mají infastrukturu ještě zoufalejší než je v Rusku (divil byste se, že i ve vesnici 100km na východ od Moskvy. Máme tam příbuzné, vím o čem mluvím). Sice nemají ajfouny, ale chytré mobily ano a díky nim jsou ve spojení se "svými" v Evropě a sáčkují se sem hlava nehlava.

0 0
možnosti
Foto

Pro autora.

Já kdysi dávno pracoval v Mongolsku, které sice bylo suverénní stát, ale byla to kolonie Sovětského svazu. Pro místní to znamenalo to, že sice bylo v zemi asi 2 miliony Mongolů a 4,5 milionu Rusů jako vojenská a technická pomoc.

Rusové měli v té zemi neomezenou moc. Své obchody do nichž byl povolen vstup jen bílým, sídliště kam byl povolen vstup jen bílým, divadla, kina kam byl povolen vtup jen bílým atd. Jo připadal jsem si jak v reklamě na apartheid.

Nemá cenu se dál šířit.

A to mám tu Ruskou verbež mít rád i když se o to autor všemožně snaží? Na druhou stranu ani Ukrajince rád nemám, protože se na tomto všem podíleli stejnou vahou. A z východu k nám nikdy nic dobrého nepřišlo.

4 0
možnosti
Foto

To byla doba, než jste se propracoval k tomu závěru.;-D

2 0
možnosti
Foto

Dvořáku, kromě mínusů máte i něco k tématu?

0 0
možnosti
Foto

No hlavně že Polášek toho má k tématu hodně. Viz 21:39 ;-D

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS