Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela se mi ulevilo... Je mi 41 ;-D

0 0
možnosti

Právě ten tehdejší Nečasův pokus o reformu byl především díky jeho schvalování typickým příkladem toho, jak se to dělat nedá a nemá. Ale to už se za ty roky probíralo miliónkrát takže chci věřit, že stejnou hloupost už jakákoli vláda neudělá.

0 0
možnosti

Jurečka, Pekarová a spol. a takoví jako vy by nejraději udělali loterii důchodců a ti, kteří by prohráli by museli dobrovolně zhebnout. A tak pořád dokola.

1 0
možnosti
Foto

Babiš v roce 2019 na varování bankéřky Zamrazilové, že současný systém důchodu je neudržitelný, dodal důchodový účet je nyní v plusu a v nejbližších letech nemá žádné obavy o zdroje na penze. "Není žádná debata o zvyšování věku odchodu do důchodu.

3 2
možnosti

Za Babiše byl v plusu, za Fialy ne !

;-(

3 4
možnosti

J67i51ř58í 13K78o71z71á59k

23. 3. 2023 17:49

Od revoluce se pořád všichni vyjadřují jednotně: reforma je nutná. Komise zasedaly, odborníci se radili a tím to skončilo. Jediná shoda mezi koalicí a opozicí je v tom,že reforma je nutná. Tak jsem teda zvědav, jak to dopadne. Ale obávám se, že když jsem 9 let v důchodu, tak se reformy už nedožiju.

1 0
možnosti

Druhý pilíř tvořený z části z pilíře prvního byl nesmyslný v tom, že vlastně ukrajoval z toho co mělo být důchodcům vypláceno. Nic neměnící paskvil.

2 3
možnosti

Nedávno takto druhý pilíř komentovala paní Zamrazilová a také paní Nerudová.R^

1 2
možnosti
Foto

Pánům Bicerovi a Niklovi: díky za upozornění. Chybu jsem v blogu opravil.

3 0
možnosti

Nepopírám, situace kolem důchodů je vážná. Nejen demografický vývoj ale např. i to že pro českou, ale i evropskou ekonomiku žádné velké světlé zítřky se konat nebudou. Aby bylo snadné přisypávat odjinud. Přesto bych doplnil -

- podíl důchodů na HDP za posledních 20 let nestoupá, je kolem 8%. Je to hodně, nebo málo?

- na důchody dáváme méně než průměr EU. Jde o podíl na HDP, ne nějaké absolutní číslo např. na milion obyvatel

5 1
možnosti
Foto

Můžeme dát na důchody víc tím, že stát zvýší daně nebo zvýšit věk odchodu do důchodu. Důchodovému systému by samozřejmě pomohlo, kdyby růst počtu důchodců kompenzoval růst pracující populace, ale to vůbec ani vzdálené budoucnosti nehrozí.

1 0
možnosti

J88o34s98e89f 16N98i87k73l

23. 3. 2023 16:46

On už to tady pan Bicera jasně říká, 2% ze státního rozpočtu nejsou 2% z HDP.

Například pro rok 2021 byly 2% ze státního rozpočtu asi 26 mld Kč a 2% HDP asi 123 mld Kč. Takže rozdíl je nějakých 100 mld Kč.

"A pak opravdu to, jestli na obranu půjde 1,5% nebo 2% rozpočtu, důchody nijak nevytrhne."

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799748

4 0
možnosti
Foto

J52a28n 54Š86i82k

23. 3. 2023 15:59

Potíž je, že bez opozice se žádná smysluplná reforma udělat nedá. Jenže jak, když na schůzky k ní nedorazí ani předsedové opozičních stran, totiž pánové Babiš a Okamura. Oni totiž mají pokaždé něco strašně neodkladného na práci. Takže teď budou oba zase jenom tajtrdlíkovat a žvanit u pultíků. A kde nic, tu nic...Na druhou stranu je to dobře. Dokud národ český nedopadne z velké výšky pořádně na hlavičku, aby ho to bolelo, bude se všechno jenom šmudlit do ztracena. Až to bude fakt bolet a nebude už ze státních korýtek co žrát jako teď, tak potom se udělá reforma pořádná. Čím dříve se tak stane, tím lépe. Hezký den

5 3
možnosti

Dnes jsem dostal do schránky leták SPD na demonstraci proti vládě v Ostravě, kde vystoupí Tomio Okamura, Radim Fiala, Ivan David, Jaroslav Foldyna - skutečně "hvězdná" sestava.:-/

8 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,67
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.