Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jaká to byla praktikující křesťanka.

0 0
možnosti
Foto

Asi bych zvolil jiný název - tenhle dost zobecňuje, zatímco článek je víceméně o Žilkové. Ale jinak souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

Chudák paní Žilková, ani honorář za účast v muzikálu Okno mé lásky jí nestačí, viz: https://www.oknomelasky-muzikal.cz/obsazeni/

0 0
možnosti
JV

Pan diplomat platí určitě alimenty. To asi ani nestojí za řeč.

3 0
možnosti
Foto

Obremaierová, Skamene atp. My, "obyčejní" OSVČ, jsme, honěni úřady, jsi řádně platili a tak máme, to co jsem si zasloužili.

Nepochopil jsem výraz "spravedlivý a férový důchod" - to ČSSZ počítá důchpdy nějak špatně?? Domnívám se, že každý má to, co si za život vydělal a odvedl. Ostatní mají na výběr mnoho možností, např. pronájem nemovitostí, úspory atp.Někteří nemají skorpo nic - i to je spravedlivé a férové, ne?

5 1
možnosti

Nemáte úplně pravdu, totalitní političtí pracovníci, rozvědčíci a vojenští kolaboranti s okupačními armádami vůbec, milicionáři a estébáci, rudí soudci atd. jistě mají, jak zmiňujete, co si za život vydělali, ale bývali prostě trošku zvýhodňováni.

3 0
možnosti
PL

Dobře jste to napsal!

5 0
možnosti
JM

Jen k bodu 1

Zilkova ma myslim 5 dětí, 3 vlastni a dve adoptovane.Mozna se pletu, ale deti hodne:)

Proto ten duchod v 61 letech.

3 1
možnosti
MJ

Mě pořád v celé té diskuzi o důchodech OSVČ chybí jeden zásadní argument. Máme totiž jaksi PRŮBĚŽNÝ důchodový systém. Ze svých odvodů si tedy nespoříme na svůj důchod, ale platíme z nich důchody generaci svých rodičů. Takže stále nedokážu pochopit jak může kdokoli naprosto vážně říkat: "Já dám státu minimum a taky od něj pak nic nechci." Měl by totiž spíš říkat: "Já dám státu minimum a mí rodiče od něj teď nic nechtějí."

4 0
možnosti
Foto

Ono to ale více méně tak je, kdo dá státu minimum, taky sám minimum dostane (od další generace). Vidle do toho hážou valorizace, které snižují zásluhovost (tedy, kdo více platil, dostane méně přidáno) a redukční hranice.

Druhá věc - důchod neodpovídá odvedenému sociálnímu pojistnému (to je striktně dané podle příjmů), ale důchodovému, které lze nastavit, platit méně i více, než odpovídá příjmům.

2 0
možnosti
Foto

Žilková je všechno, jenom ne můj šálek čaje. Přesto jsem si článek o ní na Super.cz přečetl, zamáčkl slzu a slibuji: až se ta úžasná familie s prudce inteligentní Agátou dostane do finanční krize a bude vyhlášen sběr víček, ochotně přispěji. Ale pouze jedním jediným víčkem z Dobré vody. Víc k tomu nemám co dodat. Dobrý večer všem.

15 0
možnosti
JS

OSVČ je osoba samostatně činná a u ní se vždy vyzdvihuje fakt, že se o sebe stará sama a od státu nic nechce, na rozdíl od zaměstananců, o které se stará zaměstnavatel a kteří jsou tak zvyklí, že se oně někdo postará. Takže z toho jasně vyplývá, že se o kolečka na stará kolena musí OSVČ postarat sám a má hned několik možností, může si v podstatě libovolně regulovat výši plateb na důchodové a sociální pojištění, může investovat a nebo může mít byznys, který mu může generovat peníze i v době, kdy už sám není v něm aktivní. Zaměstnanci to prostě strhnou z platu a nikdo se ho neptá kolik a kam to má jít. Takže nějaké stezky na malý důchod u OSVČ mne nechávají úplně v klidu, po celý život to byla jejich volba a pokud vydělávali jako OSVČ málo, tak se mohli kdykoli stát zaměstnanci, nikdo je přece do ničeho nenutil.

10 1
možnosti
ZH

Plný souhlas. Jen bych rád vzkázal těm, kteří OSVČ něco závidí a dožadují se "rovnosti" v odvodech, nechť si to zkusí sami. Se vším všudy.

8 2
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,62
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.