Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud soudce vyřkne Budu snažit rozhodnout tak, aby nebyla ohrožena stabilita a fungování celého systému.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801517 tak to vidím že soudce není nestranný. Jediný možný výrok soudce ke kauze je že bude rozhodovat podle práva a ústavy ..........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

0 2
možnosti
DR

A on se snad někdo může divit té zmínce ANO o Rychetském, po tom co v poslední době tento "nestranný" předseda ÚS předvádí?

2 4
možnosti
Foto

Fascinuje mě , že se hovoří o ministrech financí s despektem jako o chemikovi ( Kalousek) či ajťákovi ( Stanjurovi). Jsou to bezesporu technické obory vyžadující ne minimální znalosti matematiky ( pro humanitní obory = počty)

Naše milá tučná pávice je právnička. Mno , nic proti tomuto oboru - za mého mládí se sice na gymplu říkalo, kdo je blbej a chce na vejšku - ideální jsou práva.

Tehdá v dobách temna byla tato disciplína silně determinována vládnoucím světonázorem. Leč jakási nechuť u mne zústala a určitě nejsem sám - viz obecně sdílený názor : dva právníci - tři názory.

Když potom takový právník s nepříliš kvalitní znalostí matematiky (= počty) vládne financím , katastrofa je nevyhnutelná.

9 2
možnosti
ZZ

Opět nevíte o čem mluvíte - či vlastně píšete.

0 2
možnosti
JL

Ustavni soud ma v CR 15 clenu. Vsichni zde rozhoduji jako celek. Pan Rychetsky, i kdyz je predsedou tohoto sboru, ma jen jeden hlas.

Je pravdou pro ceske obcany, ze mysleni kazdeho clena tohoto soudniho sboru nebudou znat. Skoda. To je pro vychovu obcanu a hlavne vychovu novych soudcu, dulezite.

Nekde maji jen polovici clenu tohoto uskupeni a kazdy MUSI vyhodnotit pisemne nazor na otazku k soudu. Vsechny rozhodnuti se archivuji a pozdeji se vydavaji knizne pro studium cele teto vetve demokracie. Jeste dnes je mozne si precist rozpor pana Malburiho s budoucim ctvrtym prezidentem USA Jamesem Madisonem. Prekrasne cteni.

3 1
možnosti
ZZ

Kde se dají najít písemné názory členů ústavního soudu k jednotlivým rozsudkům ?

0 0
možnosti
Foto

Rychetský naprosto bezostyšně lže. Ten má zadání.

9 13
možnosti
RC

A ty na to mas dukaz, nebo lzes?

4 3
možnosti
PM

P80e37t65r 60M69a31t72l43a61s

10. 5. 2023 15:08

Jak jste na to přišel,že ANO návrh nepodalo?

1 1
možnosti
KK

On neví nic. Neví, o jaký se jedná zákon, neví, že se jedná o ústavní stížnost s návrhem na zrušení části toho zákona, nikoliv celého. Neví, v čem paní předsedkyně spatřuje problém, pouze spekuluje.

9 0
možnosti
Foto

Postoj A. Schillerové a spol. má asi takovou logiku, jako kdybych já si po volbách 2017 nárokoval, že A. Babiš nesmí být premiérem, protože před volbami řekl to či ono, z čehož bych mohl usoudit, že nebude řádně řídit vládu, potažmo stát. Nehledě k tomu, že vyjádření P. Rychetského má svoji vnitřní logiku, jak je v článku zmíněno. Rozhodování v souladu s ústavou nemůže být z principu takové, aby byla ohrožena stabilita a fungování celého demokratického systému.---Ač to nebude mnohým po chuti přidám ještě jeden postřeh. Zaznamenal jsem - bez překvapení -, že byl opět potvrzen můj dlouhodobý názor: problémem Blogosféry je paní RK. Viz její reakci na Váš článek na BS na toto téma. Doslova si z palce vycucala klacek, aby ho mohla vůči Vám použít, až ji musela jinak hodně tolerantní administrátorka uvést do reality. (A teď mohou všichni moji "fandové" tvrdit, že nemám pravdu.)

6 1
možnosti
BH

U právníků je problém s logikou, příkladů je dost.

Co je paní AS, právník nebo ekonom. To se obávám ...

0 0
možnosti
RC

U pravniku problem neni. Ale pani Schillerova je podprumerny pravnik.

Plete si retrospektivu s retroaktivitou zakona, rigorozni praci s dizertacni, pocitat neumi.

Sama schvalovala neustavni veci.

13 8
možnosti
JO

Já myslím, že ani ta dokonalá vizáž jí nejde. Alespoń na mě to nezabírá. Ta rádoby hodná vemlouvavá teta, která nám všem jako blbečkům vysvětluje, jak je důležité ušetřit 200mld a přitom všem navýšit platy, náhrady, zvednout investice, snížit DPH, zrušit spotřební daň apod. mě nepřesvědčí, ani kdyby vypadala jak Ornella Mutti zamlada.

25 7
možnosti

Přesně. Nehledě k tomu, že kdyby skutečně pečovala o svou vizáž, neomezovala by se jen na hlavu, ale starala by se i o svou figuru.

10 6
možnosti
LH

Vida, já myslel že soud musí rozhodovat podle platných zákonů a ne podle toho, že si soudce myslí že zachrání systém....

19 1
možnosti
JP

J47i76r38i 30P93i49l20n89y

10. 5. 2023 11:33

ÚS už dávno není soud, ale třetí politický pilíř, který určuje, jaká má být politika státu. A to celé nahrává některým politickým stranám. Celý ÚS je dnes protiústavní.

9 18
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.